23 Temmuz 2008 Çarşamba

2008 YILI YAYLADAĞI FESTİVALİ PROGRAMI


69.YIL GURURU ...


MİROĞLU; Hatay’ ın Anavatana Katılışının 69. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.Misak-ı Milli Sınırları içerisinde bulunmasına rağmen bir süre sınırlarımızın dışında kalan Hatay’ın onurlu mücadelesi, ülkemiz topraklarını paylaşmanın kesinlikle mümkün olmayacağının anlamlı bir ifadesidir. Hatay Valisi Nusret MİROĞLU, mesajını şöyle sürdürdü. Kırk Asırlık Türk Yurdu Ecnebi Elinde Kalamaz cevabının, başından beri bir bayrak gibi dalgalandığı Hatay davası, yüce önder Atatürk’ ün direktifleri ile izlenen barışçı dış politikanın önemli bir sonucu olarak tarihimizdeki yerini almıştır. Bugün de, Türk Milleti birlik ve beraberlik içerisinde, kararlı ve güçlü adımlar atarak ulaştığı barış, huzur ve güven içinde hür yaşama ülküsünden asla vazgeçmeyecektir. Vali MİROĞLU, mesajını şöyle noktaladı. Hatay’ ın, Anavatana katılışının 69. yıldönümü kutlamasının gurur ve sevincini yaşadığımız bu anlamlı gün dolayısıyla, yüce önder Atatürk’ ü, silah arkadaşlarını, merhum Tayfur SÖKMEN’ i ve aziz şehitlerimizi rahmetle anar, Hatay’ lı vatandaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunarım dedi.



Antakya Belediye Başkan Mehmet Yeloğlu, Hatay’ın anavatana katılışının 69. yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Antakya Belediye Başkan Mehmet Yeloğlu, Hatay’ın anavatana katılışı 20.yüzyılın en büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün son barış zaferi ve Hatay halkının vatan ve Atatürk sevgisinin emsalsiz bir ifadesi olduğuna dikkat çekerek, “Aziz Hemşerilerim; Bugün güzel Hatay’ımızın anavatana katılışının 69. yıldönümünü kutluyoruz. Kalplerimiz 69 yıl önce yaşanan o büyük günün heyecanıyla dolu, sevincimiz sonsuzdur. Hatay’ın anavatana katılışı 20.yüzyılın en büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün son barış zaferi ve Hatay halkının vatan ve Atatürk sevgisinin emsalsiz bir ifadesidir. Bu büyük zafer, tarihe; hoşgörünün, anlayışın, barışın ve vatan sevgisinin en güzel örneklerinden biri olarak geçmiştir. Hatay, 1.dünya savaşından sonra Türk vatanında ilk işgal edilen, bu işgale silahla karşı koyan ve ilk kurşunu atan yerdir. 23 Temmuz 1939’da yani bundan 69 yıl önce bugün, Hatay coşkun sevinç gösterileri arasında kayıtsız, şartsız ve sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalmak üzere Türkiye’ye katıldı. Böylece hem Hatay halkı mücadelesini kazanarak yıllar süren anavatan hasretini gidermiş hem de Büyük Atatürk’ün en büyük arzusu gerçekleşmiş oldu. Bu zafer devlet adamlarımızın ve vatansever Hatay halkının yarattığı emsalsiz bir destandır” dedi.

Antakya Belediye Başkan Mehmet Yeloğlu, Barış ve kardeşlik gibi yüce değerleri yeşertecek tek etkenin hoşgörü ortamı olduğuna dikkat çekerek, “Bu haliyle bütün dünyanın kentimizde asırlardır yaşanan engin hoşgörü ortamını örnek almasını diliyoruz. Hatay geçmişte olduğu gibi bundan sonra da hem tarihi şöhretine layık hem de çağdaş ölçülere uygun uluslararası değerleri özümsemiş bir kent olarak gelişimini sürdürecektir. Devletine, milletine, bayrağına gönülden bağlı Hataylılar olarak, şanlı bayrağımızın gölgesinde bu kutsal topraklarımızda yaşamamızı sağlayan başta Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, Hatay mücadelesinde kanını ve canını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla bir kez daha anıyorum. Bayramımız kutlu olsun” dedi.



Yeditepe Beldesi Bloğu Ulusal Ajanslarda haber olarak yer aldı.

Cihan Haber Ajansının, Mehmet Dener(HATAY) Cihan Haber Ajansı imzalı, bütün dünyadaki abonelerine yeditepe sitesi ile ilgili haber geçmiştir ahberin tam metni.

Gurbetteki köylülerinin hasretini dindirmek için iki amca çocuğu, köylerine haber sitesi kurdu.Suriye sınırına sıfır olan Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Bezge köyünde iki amca çocuğu, kurduğu internet haber sitesiyle gurbetteki köylülerinin hasretini gideriyor. 11 ayda yaklaşık 200 bin ziyaretin gerçekleştiği köyün internet haber sitesinde, bugüne kadar yayınlanan bir çok haber ulusal gazetelere bile sıçramış. Nüfus Cüzdansız yaşayan ve yıllarca devletten bir nüfus cüzdanı almanın mücadelesini veren Parlak ailesinin dramı bu haberlerden yalnızca biri.Gurbeteki köylülerinin hasretini dindirmek için kurdukları internet haber sitelerinde Hacı Abdurahman’ın ineği bile doğum yapsa onu da yayınlayan iki amca çocuğu, aldıkları olumlu tepkilerden çok mutlu. Gurbetteki köylüler ise köylerinde olup bitenleri Bezge haber sitesinden takip ederken köyde evlenenler, ölenler, çocuğu olanlar, köydeki ve çevre köylerdeki her türlü hareketlilik sitede yerini aynı gün alıyor.Bezge haber sitesini kuran amca çocukları, en çok gurbeteki köylülerinin takdirini toplamış. Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinde yaşayan Bezge köyünün sakinleri, günlük haber yayını yapan Bezge haber sitesini ziyaret ederek komşularına, akrabalarına mesajlar yazıp yorumlar ekliyorlar. Bu şekilde uzakta da olsalar köylüleriyle hasret gideriyorlar. www.bezgehaber.blogspot.com adresinden yayın yapan siteyi, Eylül 2007’de Bezge köyünden Ayhan Yetim ile Yasin Yetim isimli iki amca çocuğu kurmuş. Hızla gelişen iletişime ayak uydurmak, çok sevdikleri köylerini, gurbetteki köylülerine yakın etmek için kurdukları haber sitesine günde 8 ile 10 haber giriyorlar. Siteyi her gün mutlaka güncelleyip ziyaretçilere yeni bir şeyler sunan amca çocukları, ilk başlarda sadece Bezge köyünden haberler vermiş. Daha sonra gelen talepler üzerine çevre köylerden de haber vermeye başlamışlar. Siteye ‘Köyleri Tanıyalım’ adlı birde bölüm açarak, tüm çevre köyleri tanıtan resimli bölümler oluşturmuşlar.Almanya, Danimarka, Rusya, Moritanya ve daha birçok yerden teşekkür mailleri alan site yöneticisi iki amca çocuğu, bundan büyük mutluluk duyduklarını söylüyor. Ayhan Yetim ‘’Bu işi bir karşılık bekleyerek yapmıyoruz. Bize bir ziyaretçimiz, ‘Allah sizden razı olsun’ dediğinde bu bize yetiyor. Başka bir şey istemeye gerek bile yok. Amacımız uzaktaki köylülerimize hemşerilerimize hizmet etmek. Aynı zamanda köyümüzü dünyaya tanıtmak. En çok üzüldüğümüz nokta ise vefat edenlerin haberlerini siteye girmek. Sitede doğum, düğün, nişan, önemli olaylar çevre köylerdeki önemli olayları, haber formatına getirerek anında siteye giriyoruz. “şeklinde konuştu. (CİHAN)Bizde Ayhan Bey'in Şahsında bloğa katkı sağlayanları tebrik ediyoruz.

KÖYE DÖNÜŞTÜRÜLEN BELDELERİN WEB SİTELERİ DE KAPATILIYOR

Türkiye'nin bütün resmi birimlerine hizmet veren YerelNET 'Yerel Yönetimler Portalı', kapatılan belde belediyelerinin sitelerine kırmızı uyarı yazısı yerleştirdi.
Kapatılması kesinleşen ve 2009'daki seçimlere katılamayacak olan bin 146 belediyenin sitesine aynı uyarı yazıldı.
YerelNET sitelere yerleştirdiği uyarı yazısında ''06/03/2008 tarihinde kabul edilen 5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'a göre, beldeler için 'İlk Genel Mahalli İdareler Seçiminden geçerli olmak üzere kaldırılarak köye dönüştürülmüştür' denildi.
Buna göre , Hatay'ın Yayladağı ilçesi Yeditepe beldesinin yerel sitesi de kapatıldı.

21 Temmuz 2008 Pazartesi

HATAY'DA 12 BİN HEKTARDA AĞAÇLANDIRMA YAPILACAK



Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Hatay'da bu yıl yaklaşık 12 bin hektarlık alanda ağaçlandırma çalışmasının yapılacağını söyledi. Bu çalışmanın 5 yıl içerisinde gerçekleştirileceğini belirten Vali Miroğlu, çalışmaların toplam maliyetinin ise 14,6 milyon YTL olacağı dile getirdi.Çevre ve Orman Bakanlığı'nca hazırlanan Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Eylem Planı kapsamında 2008-2012 yılları arasında 10 bin 500 hektarlık iyileştirme çalışması yapılacağını anlatan Miroğlu, ayrıca bin 300 hektarlık alanda da ağaçlandırma çalışmasının çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından yapılacağını vurguladı2008 yılı ağaçlandırma programı çerçevesinde Hassa ve Samandağ ilçelerinde Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği İl Eylem Planı uygulamaları doğrultusunda diğer kurum ve kuruluşlarca finansı sağlanan ödeneklerle 150 hektar ağaçlandırma yapılacağına dikkat çeken Vali Miroğlu, "Bu çalışmalarda kızılçam ve fıstıkçamı fidanları kullanılacak olup toplam 150 bin civarında fidan dikim işi gerçekleştirilecektir. Bu çalışmaların yaklaşık maliyetinin 2008 yılı için 180 bin YTL. Harcama öngörülmüştür. Reyhanlı ilçesi ile Cilvegözü sınır kapısı arası devlet karayolunun 34 - 45 km arasının ağaçlandırılması amacıyla 100 bin YTL ödenekle tahsis edildi. Sözkonusu orta refüjün boylu fidanlarla ağaçlandırma çalışmalarının tamamlanarak, bakım çalışmaları devam ediyor. Hatay 'da mevcut ormanların rehabilitasyonu amacıyla 2008 yılında 500 hektar alanda çalışma yapılacak Bu çalışmaların 300 hektarlık kısmı il özel idare bütçesinden ayrılan 140 bin YTL. ödenekle Yayladağı ilçesi Şakşak ve Sungur köyü civarlarında olup bu alanlarda öncelik defne iyileştirilmesi yapılmaktadır. Yine Hassa İlçesi Deliçay Köyü sınırları içerisinde Dermek rehabilitasyon projesi kapsamında 200 hektarlık alanda çalışma yapılması planlanmıştır. Bu çalışmalarda sahada var olan türleri korunacak olup boşluklara da teras yapılarak kızılçam ve fıstıkçamı fidanları dikilecektir. Bu çalışma için ayrılan ödenek miktarı 72 bin YTL'dir." şeklinde konuştu.

18 Temmuz 2008 Cuma

YAYLADAĞINDA SABAH (MURAT SAKARYA)

YAYLADAĞINDA SABAH
Gördüğüm O Güzel Rüyanın Ardından,
Uyandım Birden Kuş Sesi Gelir Uzaktan,
Ayrılır mı ? İnsan Ayrılır mı ? Bu Topraklardan,
Bİr Başkadır Yayladağında Sabah.
O Serin Rüzgarına Kaldım Hayran,
Sanki Hergün İçimde Bir Başka Heyecan,
Sevgi Sana Olsun Şu İçimden Taşan,
Bir Başkadır Yayladağında Sabah,
Yoktur Benzeri Sabah Sisinin,
Sevmessen Olmaz Değeri O Sisin
Yüreğimi Kıpırtadır Bir Anda Esen Yelin
Bir Başkadır Yayladağında Sabah,
Senin Sabahının Benzeri Ne Yerde Ne Gökte,
Sadece Heyecanı Vardır Her Yürekte,
Farklı Bir Heyecandır Yavaş Yavaş Doğan Güneşle,
Bir Başkadır Yayladağında Sabah.
Murat SARIKAYA
Bu Şiiri Bİzlerle Paylaşan İlçemize Bağlı Yeditepe / Bezge Beldesinden Sevgili Murat SARIKAYA Kardeşimiz Göndermiştir. Kendisine Yönetim olarak Teşekürlerimizi Sunar Başarılarının Devamını Dileriz.
YAYLADAĞLIYIZ YÖNETİMİ Dj-ToCMaC

17 Temmuz 2008 Perşembe

YAYLADAĞI ABA GÜREŞLERİ KIRKPINAR'I ARATMADI


Hatay'ın incisi Yayladağı ilçemizde Sefa Atakaş adına düzenlenen Aba güreşleri heyecan ve coşkusuyla Kırkpınar'ı aratmadı. Kavurucu güneşin altında güreşirken terleyen sporcuların kündeleri, el ense çekerken hareketleri yağlı güreş müsabakalarındaki heyecanı yaşattı. Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Adana, Mersin, Niğde başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden yaklaşık 500 güreşçinin katıldığı aba güreşlerinin ağası 5 yıldır olduğu gibi bu yıl da işadamı Recep Atakaş oldu.
Yaklaşık 4 saat süren aba güreşlerinde er meydanında inen güreşçilerin hırslı olması kadar izleyicinin de heyecanlı olması dikkat çekti. Yayladağı Köy ve Mahalle Muhtarlar Birliği, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Sefa Atakaş Aba Güreşleri adı altında organize edilen güreşi yaklaşık 4 bin kişi izledi. Havanın sıcak olmasına rağmen ilginin yoğun olduğu aba güreşinde başpehlivan Selahattin Karaca oldu. Güreşlerde İbrahim Sürmeli ikinci, Esat Demir üçüncü, Aydın Bilgin ise dördüncülüğü elde etti.Aba görüşlerine katılan Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin ve işadamı Recep Atakaş'a yöresel aba kıyafeti giydirildi.İşadamı Recep Atakaş aba güreşlerinde yaptığı konuşmada, "Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korunmanın onları vatanına, milletine karşı hayırlı evlat olarak yetiştirmenin tek yolu eğitim ve spordur." dedi.Hatay Valisi Nusret Miroğlu ise bir milletin var olabilmesinin önemli şartlarından birinin gelenek ve göreneklerini yaşatması olduğunu söyledi. Miroğlu, sporun her zaman birleştirici unsur olduğunu dile getirdi.
Hatay'ın Aba Güreşleri Bu Yıl Yayladağı İlçesinde Düzenlenen Şölende Yapıldı. 500'e Yakın Sporcunun Müracaat Ettiği Aba Güreşleri Kıyasıya Mücadeleye Sahne Oldu. Geçtiğimiz Yıl Olduğu Gibi Bu Yılda Aba Güreşlerinin Ağası İskenderunlu İşadamı Recep Atakaş Oldu.Hatay'ın aba güreşleri bu yıl Yayladağı ilçesinde düzenlenen şölende yapıldı. 500'e yakın sporcunun müracaat ettiği aba güreşleri kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda aba güreşlerinin ağası İskenderunlu işadamı Recep Atakaş oldu. Düzenlenen aba güreşleri müsabakasında AK Parti Grup Başkanvekili ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Aba görüşlerine katılan Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin ve işadamı Recep Atakaş'a yöresel aba kıyafeti giydirildi. Hatay İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu, aba güreşleri törenlerinde yaptığı konuşmasında, "Bu yıl yaptığımız girişimler sonucunda Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün de onayı ile düzenlediğimiz aba güreşleri müsabakasının adını değiştirdik. Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan ve hayatını kaybeden iş adamı Recep Atakaş'ın kardeşi Sefa Atakaş'ın anısına bu aba güreşleri müsabakası düzenleniyor. Bundan sonraki yıllarda ise bu güreşin adı 'Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Geleneksel Sefa Atakaş, Yayladağı Mahalle ve Köy Muhtarları Güreşleri' olacaktır." dedi.İşadamı Recep Atakaş ise, "Kültürel spor mozaiği aba güreşleri insanlar arasında kardeşliği, paylaşmayı, sporcular arasında centilmenliği perçinleyen, kuşaklar arasında kültür akımını sağlayan, aba güreşlerinde Kardeşim rahmetli Sefa Atakaş'ın isminin anılması beni oldukça duygulandırdı. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korunmanın onları vatanına, milletine karşı hayırlı evlat olarak yetiştirmenin tek yolu eğitim ve spordur." diye konuştu.Hatay Valisi Nusret Miroğlu konuşmasında, "Bir milletin var olabilmesinin önemli şartlarından biri de gelenek ve göreneklerini yaşatmalarıdır, Hatay halkımızda yıllardır bu gelenek ve göreneklerini yaşatmaları ile burada birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları da artmaktadır. Spor her zaman birleştirici olmalıdır" ifadesini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından Aba Güreşleri müsabakalarına geçildi.Kıyasıya çekişmelere sahne olan Aba güreşlerinde baş pehlivan Selahattin Karaca olurken, İbrahim sürmeli İkinci, Esat demlir üçüncü ve Aydın Bilgin dördüncülüğü elde etti.Müsabakalara, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve çevre ile illerden gelen sporcular katılırken, karşılaşmalara vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdiler. Güreşlerde olayların yaşanmaması için Jandarma geniş güvenlik önlemi almasına rağmen final bölümünde zaman zaman gergin anlar yaşandı ancak Jandarma ve yetkililerin araya girmesi ile olay büyümeden önlendi.Yayladağından düzenlenen aba güreşlerine AK Parti Grupbaşkanvekili ve Hatay milletvekili Sadullah Ergin, AK Parti Hatay milletvekili Oran Karasayar, AK Parti eski Hatay milletvekili Mehmet Soydan, Hatay Valisi Nusret Miroğlu, protolol üyeleri, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile 3 bine yakın vatandaş topluluğu katıldı.

12 Temmuz 2008 Cumartesi

HAYDİ PEHLİVANLAR ER MEYDANINA!..


Yayladağı Muhtarlar Birliği

Aba Gereşleri 13.07.2008 pazar günü yapılacak!..
Yayladağı Muhtarlar Birliğinin Geleneksel olarak düzenlediği kapışmalı Aba güreşleri 13.07.2008 pazar günü Yayladağı kızıl göl mevki inde yapılacak güreşler'in Ağalığını iş adamı sayın Recep ATAKAŞ'ın üstlendiği Altın ödüllü Aba güreşlerinde buluşalım.Güreşlerimize; Hatay, Adana, Osmaniye, Niğde, Kilis, Gaziantep ve Kahraman Maraş'tan pehlivanların katılması bekleniyor.Güreşlere katılacak pehlivanlara başarılar diler, Aba güreşlerine katkılarından dolayı Güreş Ağamız sayın Recep ATAKAŞ'a teşekkür ediyoruz.
Aba Güreşi Tarihçesi İçin:
bu adrese bakabilirsiniz

ÖSYM AÇIKLANDI!...


15 Haziran 2008 tarihinde yapılan ÖSS ile 22 Haziran 2008 tarihinde yapılan Yabancı Dil Sınavı sonuçları açıklandı. Puanınızı öğrenmek için tıklayın:
1- PUANINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN2- PUANINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINÖSYM'nin sayfasındaki yoğunluk nedeni ile sayfanın açılması gecikebilir.
15 Haziran 2008 tarihinde yapılan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile 22 Haziran 2008 tarihinde yapılan Yabancı Dil Sınavının (YDS) değerlendirilmesi ve ortaöğretim kurumlarından alınan diploma notlarından adayların Ortaöğretim Başarı Puanlarının (OBP) hesaplanması çalışmaları tamamlandı ve sonuçlar internete verildi.2008 yılı ÖSS sınavına giren 1 milyon 504 bin 956 adaydan 1 milyon 504 bin 533'ünün sınavı geçerli, 423 adayın sınavı geçersiz sayıldı.En başarılı okul türlerinde ilk sırada Fen, ikinci Anadolu, üçüncü sırada özel fen liseleri gelirken en başarısız okullar ise Akşam liseleri ve endüstri meslek liseleri oldu.Tercih kılavuzları 23 Temmuz'a kadar adaylara dağıtılacak.Adayların puanlarını öğrenmek için yoğunluğa neden olacağını düşününen ÖSYM iki ayrı sonuç sayfası hazırladı.

11 Temmuz 2008 Cuma

OKS AÇIKLANDI



Bu yıl son kez yapılan OKS sonuçlarına göre, 2008-2009 öğretim yılı için resmi ve özel fen liselerine, sosyal bilimler liselerine, Anadolu liselerine, Anadolu teknik liselerine, Anadolu meslek liselerine, Anadolu öğretmen liselerine, Anadolu imam-hatip liselerine, Anadolu Sağlık Meslek Lisesine, Sağlık Meslek liselerine, Adalet Meslek liselerine, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesine, Anadolu tarım meslek liseleri ve tarım meslek liselerine öğrenci yerleştirilecek.OKS-Türkçe Matematik (OKS-TM) ve OKS-Matematik Fen (MF) puan türlerinin herhangi birinden 160 ve üzeri puan alan adaylar tercihte bulunabilecek.Fen liselerine ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile Sağlık Meslek Liselerine OKS-MF puanıyla, diğer okullara ise OKS-TM puanıyla yerleştirme yapılacak.Yerleştirme, adayların puanları ile tercihleri dikkate alınarak, kontenjanlara göre yapılacak.
BAŞVURULAR
Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığının ''http://oges.meb.gov.tr'' veya ''www.meb.gov.tr'' adresli internet sitesinden yapılabilecek.Tercihler, veliler tarafından bireysel ya da ilgili okul müdürlükleri aracılığıyla 11-18 Temmuz arasında gerçekleştirilecek.Sınav sonucuna göre adaylar için iki kez yerleştirme ve bir kez de tercihte yükselme işlemi yapılacak.
Adaylar bir defa olmak kaydıyla 20 tercihte bulunacak. İkinci kez tercih işlemi yapılmayacak. alınacak. İkinci yerleştirme sonuçları da 15 Ağustos 2008'de açıklanacak. 23 Ağustosta ise ikinciİkinci yerleştirme ve tercihte yükselme işlemlerinde de aynı tercihler geçerli olacak.Tercihlerin iptal edilmemesi için okulların e-kılavuzda yayınlanan kayıt-kabul şartlarını adayların dikkatle okumaları gerekiyor.Sınav sonucuna göre tercih yapacak her aday, okul aile birliğine 5 YTL ödeyecek.
Tercih sonuçları, 25 Temmuzda açıklanacak. Kesin kayıtlardan sonra boş kalan okul kontenjanları 5 Ağustos 2008 tarihinde açıklanacak ve ikinci yerleştirme için başvurular 6-10 Ağustos 2008 arasında yerleştirme sonucuna göre boş kalan kontenjanlar ilan edilecek.
Kontenjan boşluklarını doldurmak için sadece adayın tercihinde yükselme veya yerinde kalmaya yönelik uygulanacak tercihte yükselme işlemi talepleri 24-25 Ağustos arasında adayın başvurduğu okul müdürlüğüne yapılacak. Tercihte yükselme sonuçları, 1 Eylül 2008'de açıklanacak

8 Temmuz 2008 Salı

Özel Tek Umudum Rehabilitasyon Merkezi Açıldı.

Engellilere yönelik hizmet verecek olan özel rehabilitasyon merkezi törenle açıldı. Özel Tek Umudum Rehabilitasyon Merkezi Yöneticisi Mehmet Ekinci, törende yaptığı konuşmada, 268 öğrenci kapasiteli merkezde engelli çocukların eğitilmesini sağlayacaklarını söyledi.
Uzman kadrolarıyla öğrencilere okuma yazma gereksinimlerinin yanı sıra davranış problemleri ve uyum sağlama konusunda eğitim verileceğini ifade eden Ekinci, çocuklara öz bakım becerisi kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti. Törene, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Kayabaşıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hikmet Gümüştaş ve vatandaşlar katıldı.

YAYLADAĞI İLÇESİ KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİNDEN İHALE İLANI

YAYLADAĞI İLÇESİ KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİNCE YAYLADAĞI SINIRLARI DAHİLİNDE 2007 YILI KÖYDES PROGRAMINDA YER ALAN ASFALT YAPIM İŞLERİ TAMAMI BİRLİK İHALE YÖNETMELİĞİNİN AÇIK USULÜ İLE İHALE EDİLECEKTİR.1. Bölge İhale İlanı buradan2. Bölge İhale İlanı buradan3. Bölge İhale İlanı buradan ulaşabilirsiniz..