25 Ağustos 2008 Pazartesi

Halk isterse Belediye Başkanı adayı olurum’


22. Dönem AK Parti Hatay Milletvekili Hemşehrimiz Mehmet Soydan’ın İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği sohbet toplantısında yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanlığı konusunda halk isterse aday olurum” dedi. İskenderun Gazeteciler Cemiyetindeki Ak Parti eski Milletvekili Mehmet Soydan’ın sohbet toplantısına basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. 22 Temmuz 2008 sonrasında sakin kalmayı ve gelişmeleri izlemenin iyi olacağını düşünerek siyasetten çekilmek değil aktif siyaset yapanlara bir yerde ortamı bırakmak ve bunu saygı çerçevesinde yapmak gerektiği inancında olduğunu ifade eden Soydan “Bugün bu durumu bozacak bir şey yapmak için gelmedim. Bir yıldır gelip gittiğimde siyasetle ilgili benimle ilgili sohbetler değerlendirmeler oldu ama ben yüzeysel geçtim. Ama bugün soruları cevaplamak ve sizlerle bir araya gelip sohbet etmek için buradayım” dedi. Abdullatif Şener’le yeni oluşumda birlikte hareket ettiği ve son dönemde isminin İskenderun Belediye Başkanlığına aday adayı olarak dillendiği yönündeki soruları yanıtlandıran Soydan “Ben şu anda AK Partinin üyesiyim öncelikle bunu belirtmek istiyorum. Sayın Şener benim AK Partide ilçe başkanı olmamda da direk etken olan bir isimdir. Saygı duyduğum güvendiğim bir isim Sayın Şenerle çok geriye doğru aramızda bir ilişki var. Kendisi çok saygı duyduğum takdir ettiğim siyasetçi devlet adamıdır. Ben AK Parti üyesi olmaya devam ediyorum bunun dışında bir açıklamam olmadı. Sayın Şener’in hazırlıkları geçerken yakın dostluğumuz nedeniyle ulusal ve yerel basında yer alda ama benim bu konularda beyanatım ya da değerlendirmem olmadı. Şu anda sayın Şener bir parti kurmuş değil. Parti kuracak kurmayacak oda çok belli değil. Dolayısı ile ben kendi mevcut durumumu ifade etmek istedim” diye konuştu. AK Partinin bir yıl içerisinde yapılan 8 il danışma meclisi toplantısının 7 tanesine katıldığını, Bu katılımcılar açısından yüksek bir rakam olduğunu sözlerine ekleyen Soydan belediye başkanı adaylığı konusunda ise şunları söyledi: “Milletvekilliği seçimlerinden bu yana uğradığım her yerde belediye başkan adaylığı konusu hep önüme geldi, soruldu ve soruluyor. Aslında bunla ilgilide bugünden söyleyeceğim bir sözüm yok. Seçimlere yaklaşık 7 ay var, bu süreç içerisinde kamuoyundan aynı ilgi ve rağbet gelmeye devam ederse ve şartlar oluşursa neden olmasın diyebilirim. Siyasette Milletvekilliği yaptım İskenderun Belediye Başkanlığımı gibi bir küçümseme içerisinde olmam böyle bir yaklaşımdan dolayı bana bunların sorulmasından da gurur duyuyorum bu memleket güzel bir memleket, her şeyiyle üzüldüğümüz, sevindiğimiz yönleriyle hepimizin yüreğinin kaynadığı bir kent. Elbette herkesin böyle bir görevi böyle bir fırsatı gururlu yapmak isteyeceğini düşünüyorum. kendimi de bundan ayrı tutmamam gerektiğini düşünüyorum”

20 Ağustos 2008 Çarşamba

KIZILAY``A KAN BAĞIŞI


İlçemizde Kızılay'ın başlattığı kampanyaya katılan vatandaşlar kan bağışında bulundu. Kızılay Kan Merkezi İskenderun Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen kan bağışına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Ekip sorumlusu Ceyhan Taşdelen, başlatılan kampanya kapsamında gönüllülere ulaşmak için tüm ilçeleri dolaştıklarını söyledi. Vatandaşları kan bağışının faydaları konusunda bilgilendirdiklerini ifade eden Taşdelen, gösterilen duyarlılığın memnuniyet verici düzeyde olduğunu kaydetti

7 Ağustos 2008 Perşembe

ORMAN YANGINI


Hatay Orman İşletme Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Yayladağı'na bağlı Güveççi köyü, Belengöz Karakol'u yakınında, öğle saatlerinde henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın, rüzgarın da etkisiyle yayıldı.
Yetkililer, devam eden yangına Suriye tarafından da ekiplerin müdahale ettiğini, ortak çalışmalarla kontrol altına alınmasına çalışıldığını bildirdiler.

YAYLADAĞI KAYMAKAMLIĞI KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİNDEN İHALE İLANI

YAYLADAĞI KAYMAKAMLIĞI KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİNCE YAYLADAĞI GÜVEÇÇİ KÖYÜ 100 M3 BETONARME GÖMME DEPO YAPIM İŞİ AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLECEKTİR. iHALE DOSYASINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.YAYLADAĞI KAYMAKAMLIĞI KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİNCE YAYLADAĞI YUKARIPULLUYAZI KÖYÜ (Arfalı Mahallesi) 30 m3 lük BETONARME BİRİKTİRME DEPOSU,KÖYİÇİ ŞEBEKE HATTI VE KAPTAJ YAPIM İŞİ AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLECEKTİR. İHALE ŞARTLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Yayladağılı Şairler Antolojisi






Yayladağı 10. Geleneksel Aba Güreşi Festivali kapsamında yapılan çok değerli bir çalışmayı sevinçle ve gururla sizlerle paylaşmak istiyoruz. 10. Geleneksel Aba Güreşi Festivali "YAYLADAĞILI ŞAİRLER ANTOLOJİSİ" çok değerli Şairimiz Ali PARLAK'ın düzenlemesi, Yayladağı Kaymakamlığının değerli katkılarıyla bastırılmıştır. Güzel ilçemiz Yayladağı'nın tarihini,kültürünü,örf-adet ve geleneklerini şiir diliyle anlatanbir kitaptır.Katkısı bulunan herkese sonsuz teşekkürler.. Yayladağılı Şairler Antolojisinde toplam 36 şairimizin şiirleri yer almaktadır.


1-Kamil SARIATEŞ
19-Muzaffer PARLAk
2-Hakkı KELEŞ
20-Nusret KARDOĞAN
3-Ahmet ÖZTÜRK
21-Murat KAHRAMAN
4-Taha SÖNMEZ
22-Hacı Mehmet KALKAN
5-Yusuf ŞERİFOĞLU
23-Halit KINA
6-Mehmet Turan YARAR
24-Mehmet KALKAN
7-Ali YÜCE
25-Selehattin KISACIK
8-Recep BALCI
26-Bülent TUTANÇ
9-Aşık Abdullah İNALÖZ
27-Şükran SAĞLAM
10-Mevlüt TAMBAĞ
28-Ali PARLAK
11-Fevzi DÖNMEZ
29-Abdurrahman KARA
12-Abbas BİLGİLİ
30-Bayram Tufan EROĞLU
13-Aşık Veli DOĞRU
31-Mehmet KARADAYI
14-Bekir CİLA
32-M.Sabit ÖZMÜŞ
15-Ali YILMAZ
33-Zeynel Abidin PAYAS
16-Muzaffer KALKAN
34-Murat KARASOY
17-Nayıf SOYDAN
35-Mehmet ALDANMAZ
18-Osman Solmaz
36-Mustafa TÜRKSEV
EN

Kaymakamımız Yayladere Kaymakamlığına Atandı.











17/03/2007 tarihindenberi ilçemizde kaymakamlık görevine devam eden Kaymakamımız Sayın Süleyman ÇELEBİ Bingöl İli Yayladere Kaymakamlığına atanmıştır.

Bugüne kadar başarılı çalışmalar yapan ve halkımızın takdirini kazanan Sayın Kaymakamımıza Teşekkür Ediyoruz.

4 Ağustos 2008 Pazartesi

Yayladağında İçme Suyu Sorunu Kalmayacak


Hatay Valisi Nusret Miroğlu, İller Bankası 8. Bölge Müdürlüğü'nün 2008 yılı yatırım programında Hatay'da 26 projesi bulunduğunu söyledi.Miroğlu, "Bu projelerin 2 adeti içme suyu sektöründe, 9 adeti kanalizasyon sektöründe, 1 adeti yapı sektöründe, 11 adeti harita sektöründe ve 3 adeti imar planı sektöründedir. Devam eden işler için 2008 yılında 37,6 milyon YTL ödenek ayrılmıştır." dedi.Yeditepe-Yayladağ-Karaköse içmesuyu şebeke ve arıtma inşaatının finansmanı BELDES projesi kapsamında karşılanacağını dile getirdi.Miroğlu, 2007 yılı KÖYDES projeleri kapsamında programlanan Yayladağı ilçesi Eğerci, Gözlekçiler, Çandır, Yayıkdamlar, Gözlüce, Aydınbahçe, Çakı, Karacurun, Yeşiltepe köylerinin de içme suyu tesislerinin de yapılacağını vurguladı.Miroğlu, imar planı sektöründe ise Belen, Söğüt ve Kırıkhan imar planı yapım işlerinin bu yıl içerisinde bitirilerek hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

1 Ağustos 2008 Cuma

YAYLADAĞI RÜZGARI (MURAT SARIKAYADAN) HARİKA BİR ŞİİR BİZLERLE PAYLAŞTIĞI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ


YAYLADAĞI RÜZGARI

KUŞ GİBİ OLMAK İSTERİM UÇMAK İÇİN
GÜL OLMAK İSTERİM BAHARDA AÇMAK İÇİN
GÜNEŞ OLMAK İSTERİM SÜREKLİ DOĞMAK İÇİN
YAYLADAĞI RÜZGARIYLA KOPAN YAPRAK OLAYDIM

ÇILGINLIK HAYALİMDİR DENİZİN DALGASI GİBİ
SEVİLEN OLSAYDIM TIPKI SEVDİĞİM GİBİ
AĞLAMAK DEĞİL GÜLMEK İSTERİM ESKİSİ GİBİ
YAYLADAĞI RÜZGARIYLA KOPAN YAPRAK OLAYDIM

AKŞAMIN SESSİZLİĞİNDE GÖKTEKİ YILDIZ OLSAYDIM
SABAHIN SOĞUĞUNDA ÇIKAN SİS OLSAYDIM
GÖKTE NADİREN VAROLAN HİLAL OLSAYDIM
YAYLADAĞI RÜZGARIYLA KOPAN YAPRAK OLSAYDIM

İNCE BİR YAĞMUR SONRASI ÇIKAN GÜNEŞ,
YAZ SICAĞINDA ESEN SOĞUK YEL,
GÖZLERİNDEN AKAN YAŞLA BERABER,
YAYLADAĞI RÜZGARIYLA KOPAN YAPRAK OLSAYDIM.


MURAT SARIKAYA.
SAYIN MURAT SARIKAYA`YA BAŞARILARINDAN DOLAYI TEBRİKLERİMİZİ GÖNDERİR BAŞARILARINI DEVAMINI DİLERİZ.