9 Kasım 2008 Pazar

Bilgisayar kursuna rağbet büyük

İlçemizde Halk Eğitim Merkezi tarafından ''Bilgisayar Operatörlüğü'' kursu açıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Aydın, yaptığı açıklamada, günün şartları uygun olarak kurslar düzenlediklerini söyledi. Çalışma yaşamında bilgi-sayarın artık vazgeçilmez bir unsur olduğunu ve her-kesin öğrenmesi ge-rektiğini ifade eden Aydın, ''Açtığımız kurslarla va-tandaşların iş bulmala-rında yaşadıkları sıkıntı-ları gidermeye çalışıyo-ruz. Teknolojinin geliş-mesi bilgisayar kullanma-yı zorunluluk haline getir-di. Özellikle işe girecek kişilerin bu eksikliklerin bir an önce gidermesi lazım'' diye konuştu. Aydın, kursa 52 kişinin katıldığını, talep olması halinde yenilerinin açılacağını kaydetti

KAMYON EVİN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Hatay'ın Yayladağı ilçesi Görentaş köyünde bir kamyon evin üzerine düştü.
Edinilen bilgiye göre, Saadettin Akçay idaresindeki 31 SF 711 plakalı palaz yüklü kamyon, Görentaş - Uluyol köyü kavşağında dönmek isterken sürücünün kontrolü kaybetmesi üzerine evin üzerine düştü. Kullanılamaz hale gelen evin içindeki 5 kişi yara almadan kurtuldu. Hatice Aktaran, geçirdiği şok nedeniyle ambulansla Yayladağı Sağlık Ocağı'na götürüldü. Aktaran'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Evi kullanılamaz hale gelen Mustafa Aktaran, "Kahvaltı yaptığımız sırada büyük bir gürültü ile sarsıldık. Deprem oluyor sandık, hemen kendimizi dışarı attık. Çok şükür ki, hiçbirimize bir şey olmadı." dedi.
Kamyon, olay yerine gelen vinç ile çekilirken, jandarma olayla ilgili tutanak tuttu.

FAKİRLERE 550 TON KÖMÜR DAĞITILACAK

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine 550 ton kömür dağıtılacak.
Merkez ve 39 köyde yaklaşık 1100 kişiye dağıtılacak olan kömür vakıf yetkilileri tarafından vatandaşlara teslim ediliyor.
Kişi başı 500 kilogram verilen kömürü almak için bekleyen vatandaşlar; "Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin" diyerek yetkililere teşekkür etti.

3 Kasım 2008 Pazartesi

YAYLADAĞI KASIM HABERLERİ


Hatay'ın Yayladağı İlçesine 7 Bin Tonluk Su Deposu Yapılıyor.

window.google_render_ad();
Hatay'ın Yayladağı ilçesine 7 bin tonluk su deposu yapılıyor.
Yayladağı Belediye Başkanı
Tayfun Kızılkaya, yapımı devam eden deponun 2 ay içinde tamamlanarak hizmete gireceğini belirterek, "Su sızdıran 3 bin tonluk eski depoyu onarıp yedek olarak kullanacağız. Böylelikle ilçemiz 10 bin tonluk su deposuna sahip olacak ve kentin su sorununu büyük ölçüde çözeceğiz." dedi.

YAYLADAĞI BELEDİYE BAŞKANI KIZILKAYA, ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI



Yayladağ Belediye Başkanı Tayfun Kızılkaya, Başkanlık Aday Adayı Olduğunu Açıkladı.

window.google_render_ad();
Yayladağ Belediye Başkanı
Tayfun Kızılkaya, başkanlık aday adayı olduğunu açıkladı.
2004 yerel seçimlerinde diğer rakiplerine büyük bir üstünlük sağlayıp ilçedeki seçmeninin yarısından fazlasının oyunu alan AK Partili Kızılkaya, "Partimin uygun görmesi halinde yeniden başkanlığa aday olacağım." dedi.
Belediyecilik konusunda birçok tecrübe kazandığını dile getiren Kızılkaya, ilçede yaptığı hizmetlerin daha bitmediğini, yeni projelerle Yayladağı'nın çehresini değiştirmeye devam edeceklerini kaydetti.

YAYLADAĞI FUTBOL SAHASI ÇİMLENİYOR



Hatay'ın Yayladağı İlçesinde Bulunan Toprak Saha Çimleniyor. İlçeye Bağlı 2 Amatör Spor Kulübünün Sezon Maçlarını Oynadığı Stat Çimlenme Çalışmalarına Başlanıldı. Sahanın Çimlenmesini Belediye Yaparken, Sahaya Tribünlerin de Yapılacağı Belirtildi.

window.google_render_ad();
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bulunan toprak saha çimleniyor. İlçeye bağlı 2 amatör spor kulübünün sezon maçlarını oynadığı stat çimlenme çalışmalarına başlanıldı. Sahanın çimlenmesini belediye yaparken, sahaya tribünlerin de yapılacağı belirtildi.
Yayladağı Belediye Başkanı
Tayfun Kızılkaya, çim tohumlarının ve çim biçme makinesinin birkaç ay önce getirildiğini, ancak çim ekimi için bu ayı beklediklerini söyledi. Başkan Kızılkaya, çim ekimi sonrasında sahaya tribün de yapacaklarını belirterek, "Gençlerimizin daha güzel sahalarda spor yapmasını sağlamak için çalışıyoruz. Toprak sahada oyuncular çok sık sakatlanıyordu. Sahanın çimlenmesinin ardından bunun da önüne geçmiş olacağız. Belediye olarak ilçemizi her alanda geliştirmek için çalışıyoruz" diye konuştu.