29 Mayıs 2009 Cuma

ŞEYH EDEBALİ DİYARI BİLECİK`TEN UĞUR BOZCA

BİLECİKTE BULUNAN SEVGİLİ KARDEŞİMİZ DOSTUMUZ HEMŞERİMİZ UĞUR BOZCADAN GELEN RESİMLERİ SİZLERLE PAYLAŞIYORUZ UĞUR BOZCA: şeyh edebali diyarı olan bilecikten yayladağlı arkadaşlarıma kucak dolusu selamlar






YAYLADAGLIYIZ YÖNETİMİ OLARAK SEVGİLİ UĞUR BOZCA`YA TEŞEKKÜR EDER VE PAYLAŞIMLARININ DEVAMINI BEKLİYORUZ TEŞEKKKÜRLER UĞUR BOZCA
YAYLADAĞLIYIZ YÖNETİMİ Dj-ToCMaC

24 Mayıs 2009 Pazar

Yayladağı'nda 4 Bin Kişi Mevlitli Aş Gününde Buluştu

Hatay'ın Yayladağı İlçesinde Yayladağı Eğitim Kültür Derneği (Yek-der), Düzenlediği Mevlitli Aş Günü Programında 4 Bin Kişiyi Buluşturdu.
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Yayladağı Eğitim Kültür Derneği (YEK-DER), düzenlediği Mevlitli Aş Günü programında 4 bin kişiyi buluşturdu.
Programda, 25 din görevlisi izleyenlere ilahiler ve Kur'an'ı Kerim ziyafeti sunarken,
Gaziantep'ten gelen İlahiyatçı Rüstem Çetinkaya da mevlid duası yaptı. Çevre il ve ilçelerden birçok vatandaşın katıldığı aş gününde 63 koç kesildi, 60 kazan yemek yapıldı. YEK-DER Başkanı Mehmet Ege, yaptığı açıklamada, "Geçen yıl ilkini yaptığımız aş gününü bu yıldan sonra geleneksel hale getirdik. Uzaktan, yakından programımıza teşrif eden herkese teşekkür ediyoruz. Bugünü gerçekleştirmemizde emeği geçen Yayladağı halkına ayrıca teşekkür ediyoruz." dedi. Sabah erken saatlerde başlayan Yayladağı Pazaryerinde yapılan programda konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Güneş, "Peygamberimiz'in (sas) ruhuna okutulan bu mevlid-i şerif ve gününü organize eden YEK-DER derneğine teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

22 Mayıs 2009 Cuma

Saldırgan Horoz, Saldırdığı Kişilere Etli Pilav Oldu




Hatay'ın Yayladağı İlçesine Bağlı Çandır Köyünde Önüne Çıkan Herkese Saldıran Horoz, Sonunda Şikayetlerden Bıkan Sahibi Tarafından Kesildi
Yayladağı ilçesine bağlı Çandır köyünde önüne çıkan herkese saldıran horoz, sonunda şikayetlerden bıkan sahibi tarafından kesildi.
Horozun sahibi Mehmet Başıbüyük, evi yol kenarında olduğu için horozun gelene geçene saldırdığını belirtti. Bu güne kadar köyde 5 çocuk ve 3 yetişkine saldırarak yaralayan horozu bir süre bağladığını hatırlatan Başıbüyük, buna rağmen ipini birkaç kez koparan horozun en son 4 yaşındaki Selim C. isimli çocuğu kulağından ve yanağından yaraladığını anlattı. Evlerinin yanından geçenlerin saldırgan köpekten kaçar gibi horoza yakalanmamak için çalıyı dolandığını aktaran Başıbüyük, komşularından gelen şikâyetlerden bıktığını vurguladı. Başıbüyük gelen tepkilere daha fazla dayanamadığını belirterek, "Ben de saldırgan horozumu kesip etli pilav yaptım. Yaptığım etli pilavı horozun saldırısında yaralananlara dağıtarak gönlünü aldım." dedi.


(CİHAN) HABER AJANSINA KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜRLER.
RESİMLERİ KULLANDIĞIMIZ SAYIN CANDİRHABER.BLOGSPOT KATKILARIYLA..

20 Mayıs 2009 Çarşamba

Otomobil Takla Attı: 1 Yaralı


Hatay'ın Yayladağı İlçesiyle Antakya Yolu Üzerinde Trafik Kazası Meydana Geldi. Kazada Bir Kişi Yaralandı.Hatay'ın Yayladağı ilçesiyle Antakya yolu üzerinde trafik kazası meydana geldi. Kazada bir kişi yaralandı.
Yayladağı-Antakya yolu üzeri Yayla mevkiinde 01 YU 483 plakalı araç takla attı. Ahmet Uğraş kontrolündeki aracın
Yayladağı istikametine giderken arkadan gelen bir araç tarafından sıkıştırılması sonucu direksiyon hâkimiyetini kaybettiği, yol kenarında bulunan petrol bayisinin önünde devrildiği öğrenildi. Kazada yaralanan Ahmet Uğraş, Yayladağı Sağlık Ocağı'nda tedavi edildi. Sürücünün, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi 19 Mayıs Bayramı'nda Kel Dağı'na Tırmandı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (Mkü) Öğrencileri, Öğretim Görevlileri, Bazı Vatandaşlar 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Nedeniyle Bin 735 Metre Yüksekliğindeki Kel Dağı'nın Zirvesine Tırmandı. Zaman Zaman Yorulanların Koluna Girilerek İlerlenen Tırmanışa Bin 300 Kişi Katıldı.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) öğrencileri, öğretim görevlileri, bazı vatandaşlar 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bin 735 metre yüksekliğindeki Kel Dağı'nın zirvesine tırmandı. Zaman zaman yorulanların koluna girilerek ilerlenen tırmanışa bin 300 kişi katıldı.
Akdeniz'in en yüksek 2 dağından biri olan Kel Dağı bölgesinin askeri bölge olduğu gerekçesiyle özel izinle tırmanan MKÜ öğrencileri ve öğretim görevlileri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın coşkusunu bin 735 metre yükseklikte yaşamak istedi, ancak sineklerin ve uğur böceklerinin saldırısına uğradı. Tırmanışta bin 300 kişilik kalabalığa MKÜ Rektörü Şerafettin Canda da eşlik etti.
Adıyaman'daki Nemrut Dağı kadar tarihi ve turistik bir değeri bulunan Kel Dağı'nın yalnızca zirvesinde karşılaşılan sinek ve uğur böceği sürüleri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamasını kâbusa dönüştürdü. Yüzlerine ve başlarına konan sinekleri elleriyle kovalamaktan yorulan kalabalığın keyfi kaçtı. Etkinliğe katılanların zirvede İstiklal Marşı'nı söylerken bile sinekler yüzünden zorlanmaları dikkat çekti. Kel Dağı'nın zirvesinden kuşbakışı Suriye ve Kıbrıs'ı da görme fırsatı bulan öğrenci ve öğretim görevlileri ile vatandaşlar, yaklaşık 10 kilometre yürüdü. Zirvede, sinekler, öğretim görevlileri, vatandaşlar ve öğrencilerin keyfini kaçırsa da döndükten sonra yorgun olmalarına rağmen MKÜ Yayladağı Meslek Yüksek Okulu önünde kolbastı oynayarak stres attı. Birçok öğrenci ve öğretim görevlisinin sineklerin saldırısında alerji olduğu öğrenildi.
Kel Dağı'nın tarihi hakkında kısa bilgi veren
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, yürüyüşün geleneksel olarak her yıl tekrar edileceğini söyledi. Canda, "Bu tırmanışımızı özel izinle gerçekleştirdik. Hatay'ın Yayladağı ilçesi hudutları içinde bulunan ve Suriye sınırında olan Kel Dağı'nın zirvesine tırmanmak kolay olmadı. Yaklaşık bin 700 metre yüksekliğe sahip olan Kel Dağı zirvesine yaptığımız bu yürüyüşü sevgi, barış, kardeşlik ve spor adına yaptık. İnanıyorum ki Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlileri olarak, bundan sonra da Türk Bayrağını bilimsel, kültürel, sportif alanda ve yaşamın her alanında dünyanın en yüksek tepelerine dikeceklerdir." dedi.

Alman Geline Köy Düğünü

Antalya'da Çalıştığı Dönemde Gönlünü Alman Manila'ya Kaptıran Hataylı Yakup Toktaş Dillere Destan Bir Köy Düğünü Yaptı. Türk Genciyle Evlenen Alman Turist İçin Damadın Köyünde Geleneksel Köy Düğünü ve Kına Gecesi Yapıldı.
Antalya'da çalıştığı dönemde gönlünü Alman Manila'ya kaptıran Hataylı Yakup Tokataş dillere destan bir köy düğünü yaptı. Türk genciyle evlenen Alman turist için damadın köyünde geleneksel köy düğünü ve kına gecesi yapıldı.
Antalya'ya 4 yıl önce tatil için gelen Alman turist Manila, burada tanıştığı Yayladağılı Yakup Toktaş ile hayatını birleştirme kararı aldı. Alman gelin Manila için damadın yaşadığı Yayladağı ilçesine bağlı Çabala köyünde geleneksel köy düğünü ve kına gecesi yapıldı. Yaklaşık 3 bin kişin katıldığı düğüne, gelinin Almanya'da yaşayan aile fertlerinden oluşan 15 kişi katıldı. Gecede gelin ve damadın ellerine kına yakıldı. Köy düğününde ise gelin, damat ve düğüne katılan Almanlar önce davul zurna eşliğinde halay çekti, ardından dans etti. Düğüne katılan Türk vatandaşlarının takı olarak, gelin ve damada altın ve dolar takması dikkat çekerken, Almanlar'ın ise Türk parası taktığı görüldü. Davul zurnalar eşliğinde Türk örf ve adetlerine göre evlendirilen Melani'nin Yakup Toktaş ile düğününe ilçeden birçok vatandaş da katıldı. Çiftin köyde bir süre kaldıktan sonra tekrar Antalya'ya gidecekleri bildirildi.

16 Mayıs 2009 Cumartesi

54. Eurovision şarkı yarışması(TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE TEŞEKKÜRLER HADİSE)

54. Eurovision şarkı yarışmasının finalinde Türkiye'yi “Düm Tek Tek” adlı parçasıyla temsil eden Hadise dördüncü oldu.
Olimpinski spor salonunda bulunan 22 bin seyirci Hadise'yi büyük alkışla karşıladı. 400'ün üzerinde Türk ellerinde Türk bayrakları ile Hadise'yi destekledi. Salonda Türk bayraklarının yanı sıra diğer ülke bayraklarının da dalgalanması renkli bir görüntü oluşturdu.

Hadise, stilist Mahmut Karadağ tarafından 'Gizia' firmasına yaptırılan ve Türk Bayrağı'nı simgeleyen kırmızı renk kostümü ile sahne aldı. İtalya'nın Milano kentinden getirilen özel kumaşla yapılan ve iki parçadan oluşan elbisenin kenarları altın ve Swarovski taşlarla işlenmişti. Hadise'ye, Rus dansçı kızlar Olga ve Svetlana eşlik ederken, dansçı Uğur Yıldırım'ın akrobatik hareketleri de koreografiyi canlandırdı.


Eurovision finali öncesinde TRT 1 ve TRT Avaz kanalları ortak yayınla saat 19.50'de 'Dünden Bugüne Eurovision' adlı program yayınlandı. Jülide Ateş'in sunduğu programda Eurovision şarkı yarışmasının unutulmayan isimleri sahnede aldı. Eurovision şarkı yarışmasının efsane isimleri Anne Marie David ve Johnny Logan bu özel gecenin onur konukları oldular. David ve Logan, programda Behzat Gerçeker'in önderliğindeki ENBE Orkestrası eşliğinde unutulmayan şarkılarını seslendirdi.







































































15 Mayıs 2009 Cuma

Yayladağı'ndaki Toplantıda Başkanlar Esnafın Sorunlarını Dinledi


Hatay'ın Yayladağı İlçesinde Düzenlenen Toplantıda Başkanlar Esnafın Sorunlarını Dinledi.

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde düzenlenen toplantıda başkanlar esnafın sorunlarını dinledi.
Yayladağı Belediyesi'nin organize ettiği program düğün salonunda gerçekleşti. İlçede bulunan yaklaşık 500 esnafın tümünün katıldığı toplantıda ilçe esnafının sorunları masaya yatırıldı. Yayladağı Belediye Başkanı M. Kemal Dağıstanlı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Recep Tuncer, Şoförler Odası Başkanı Vedat Bahadır ve çeşitli kooperatiflerin başkanlarının yer aldığı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.
İlçede esnafın maddi zorluklar yaşamasına vurgu yapan birçok esnaf, ilçe merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki 2 bin askeri bulunan Garnizon Komutanlığı askerlerinin çarşı iznini Antakya'da değil de ilçede geçirmesini istediler. İlçede ilki gerçekleşen bu toplantının çok verimli geçtiğini belirten ilçe esnaflarından Mehmet Bilgili, "Böyle bir toplantı ilçemizde ilk defa gerçekleşiyor, bu sayede sorunlarımızı yetkili yerlere duyurmayı başardık. Bu organizasyonun devamını bekliyoruz" dedi.
Belediye Başkanı M. Kemal Dağıstanlı da "Esnaflar ilçemizin en önemli değeri, can damarı. Esnaflarımızın evlerine rahat ekmek götürmeleri için üzerimize düşen ne ise yapacağız. Bu tür toplantıları da rutin bir şekilde yapmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

2 Mayıs 2009 Cumartesi

DAĞDAN GİDEN TURİZM YOLUNA 6 KİLOMETRE PARKE TAŞI DÖŞENDİ

Hatay'ın Sahil Şeridinde Bulunan ve Önemli Turizm Potansiyeline Sahip Olan Yayladağı İlçesinin Doğal Güzelliklerinden Karamağara'nın 6 Kilometrelik Yolu Parke Taşıyla Döşendi


Hatay'ın sahil şeridinde bulunan ve önemli turizm potansiyeline sahip olan Yayladağı ilçesinin doğal güzelliklerinden Karamağara'nın 6 kilometrelik yolu parke taşıyla döşendi.
Yağışlı havalarda sürekli bozulan ve ulaşımda sorunların yaşanmasına neden olan
Yayladağı Yayıkdamlar köyünü Akdeniz sahiline bağlayan 6 kilometrelik yolu çileye dönüşmüştü. Yola parke taşı döşenerek çözülmesi bu yolu kullananları sevindirdi.
Hatay İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan Karamağara yolunun yeni görünümü ise Karadeniz Sahil yolunu aratmıyor.
Çobanlar ve balıkçılar için iyi bir barınma alanı olan mağaranın içerisinde ateş yakıldığı için ortaya çıkan is, mağaranın tavanını siyah renge bürüdüğü için Karamağara olarak adlandırılıyor.
Karamağara denizden 100 metre yukarıda bulunuyor. 200 metrekare alana sahip Karamağarı'nın önden iki girişi var. Mağaranın önünde bulunan dibek taşının denizden toplanan tuzların toz haline getirilmesinde kullanıldığı düşünülüyor. Çevresi fundalık alanlarla kaplı mağara denize sıfır konuma sahip.
Deniz suyu o kadar berrak ki dip rahatlıkla izlenebiliyor. Deniz kenarında şifalı olarak bilinen bir kaynak su akıyor. Bu su med cezir etkisi ile deniz ile karışıyor. Cilt, mavsal, idrar yolları hastalıklarına iyi geldiği ifade edilen sudan yararlanmak için yöreye geziler yapılıyor.
Şifalı sudan yararlanmak isteyen kişiler Karamağara'ya giderek iki üç gün boyunca sabahları aç karnına bu sudan içiyor. Bu süre içerisinde de çevrenin güzelliklerinden yararlanıyor. Yuva dibi olarak adlandırılan alan Karamağara'nın hemen altında bulunuyor.
Sarp kayalıkların arasında bulunan burası kumsal alanı ile turistik değerlere sahip