20 Temmuz 2009 Pazartesi

TÜRK KADINI


Eskiden cepheye mermi taşırdı

sırtındaKocası savaşta kendi kara saban peşinde

Çocuklarının hem anası babasıydı yine işinde

O zaman öyleydi bak TÜRK KADINI




Ağlamasına ağlardı ama sevmesini bilirdi

Kapıda elpençe durur yollamasını bilirdi

Bazlamayla çocukları doyurur yamalıyla giydirirdi

O zaman öyleydi bak TÜRK KADINI




Devirmi değişti ne şimdiki kadınlar

Fareyi görünce kaçacak yer arar

Hani top tüfek taşıyanlar

Onların gölgesi nerde kaldılar




Bu gün üçgün gidersin savaşa değil göreve

Üç gün sonra döneceksin sen eve

Yapmışlar evde de fareyi deve

Şimdide böyledir bak TÜRK KADINI


BAHRİ ÇAKSUN

TÜM ANALARI VE TÜRK KADINLARINI SAYGIYLA ANIYORUM BU ŞİRİMİ 06 06 2003 YILINDA EŞİME YAZDIM


SAYIN BAHRİ ÇAKSUNA PAYLAŞIMLARINDAN SOLAYI TEŞEKKÜRLER

YAYLADAGLIYIZ YÖNETİMİ Dj-ToCMaC

16 Temmuz 2009 Perşembe

YAYLADAĞINDAN YENİ İLK BAHAR YAZ HASAT ZAMANI RESİMLER

YAYALADAĞ`DAN İLK BAHAR VE HASAT ZAMANINDAN BİKAÇ GÖRÜNTÜ













RESİMLER SİZ GURBETÇİ HEMŞERİLERİMİZLE PAYLAŞAN SAYIN CEMİL AYDINAY KARDEŞİMİZE YAYLADAĞLIYIZ YÖNETİMİ OLARAK YÜREKTEN TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNARIZ..
Dj-ToCMaC YAYLADAĞLIYIZ YÖNETİMİ

15 Temmuz 2009 Çarşamba

Hatay'da Sağanak Yağış Sele Neden Oldu

Hatay'ın Yayladağı İlçesinde Aniden Bastıran Sağanak Yağış Sele Neden Oldu.
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde aniden bastıran sağanak yağış sele neden oldu.
Gece aniden bastıran ve yaklaşık 2 saat süren yağış, birçok evin su almasına ve araçların yolda kalmasına sebep oldu. Yağmurun oluşturduğu su göletlerinin içerisinde mahsur kalan araçlar belediye ekiplerince kurtarılırken, sel sularının kanalizasyonları tıkamasıyla bazı evleri su bastı. Belediye ekipleri, gece boyunca tıkalı kanalizasyonları açmak için çalıştı. Ayrıca, ilçede ekili bazı tarla ve bahçelerin de selden zarar gördüğü öğrenildi.

14 Temmuz 2009 Salı

Kanadalı Turistte Domuz Gribi Çıkmadı


Hatay İl Sağlık Müdürü Bayram Kerkez, Domuz Gribi Şüphesiyle Antakya Devlet Hastanesine Kaldırılan Kanada Uyruklu Turistin Yapılan Tetkiklerinde Herhangi Bir Bulguya Rastlanmadığını ve Taburcu Edildiğini Bildirdi
Hatay İl Sağlık Müdürü Bayram Kerkez, domuz gribi şüphesiyle Antakya Devlet Hastanesine kaldırılan Kanada uyruklu turistin yapılan tetkiklerinde herhangi bir bulguya rastlanmadığını ve taburcu edildiğini bildirdi.
Kerkez,
Yayladağı ilçesi gümrüğünde Türkiye'ye giriş işlemi yaptıran Kanada uyruklu Pierre Langis'in (58), Termal kamerada yüksek ateş tespit edilmesi üzerine, 112 Acil Servis ekiplerince Antakya Devlet Hastanesine sevk edildiğini hatırlattı.
Kanada'nın domuz gribinin vakasının en çok görüldüğü ülkelerin başında gelmesi üzerine tedbirli davrandıklarını ifade eden Kerkez, "Kanada uyruklu turist, domuz gribi şüphesiyle Antakya Devlet Hastanesine sevk edildi. Turistin yapılan tetkiklerinde herhangi bir bulguya rastlanılmadı ve taburcu edildi" dedi.

24 Bin Nüfuslu İlçede Tek Ambulans Var

Hatay'ın 24 Bin Nüfuslu Yayladağı İlçesinde Sadece Bir Ambulans Hizmet Veriyor. 3 Beldesi, 33 Köyü Bulunan İlçenin Merkezindeki Sağlık Ocağındaki Tek Ambulans İlçenin Her Yerine Ulaşmaya Çalışıyor.
Hatay'ın 24 Bin Nüfuslu Yayladağı İlçesinde Sadece Bir Ambulans Hizmet Veriyor. 3 Beldesi, 33 Köyü Bulunan İlçenin Merkezindeki Sağlık Ocağındaki Tek Ambulans İlçenin Her Yerine Ulaşmaya Çalışıyor. Yayladağı ilçesinde hastane olmadığı için hemen bütün vakalar 55 km uzaklıktaki Antakya Devlet Hastanesi'ne gidiyor. Ambulans hasta götürdüğü zamanlarda ilçede gerçekleşen olaylarda kazazedeler en az 3 saat beklemek zorunda kalıyor.

İlçede meydana gelen olayda, kolu kırıldığı için yerde acılar içerisinde kıvranan Ali Çelik isimli vatandaş, Antakya'ya hasta götüren ambulansı yaklaşık 3 saat beklemek zorunda kaldı. Çelik'in yakınları, "Demek ki biri ölecek olsa, ambulans gelmeyecek. Hangi çağda yaşıyoruz. Nasıl olur da ilçede bir tane ambulans olur ?" şeklinde tepkilerini dile getirdiler. Ambulans çilesini 20 yıldan beri çektiklerini belirten Yayladağılılar da "Bizim bu ilçede can güvenliğimiz yok" deyip tepki gösterdiler.

12 Temmuz 2009 Pazar

Gümrükte Domuz Gribi Şüphesi

Hatay'ın Yayladağı İlçesi Gümrüğünde Türkiye'ye Giriş İşlemi Yaptıran Kanada Uyruklu Bir Turistin, Domuz Gribi Şüphesiyle Antakya Devlet Hastanesine Sevk Edildiği Bildirildi.
Yayladağı ilçesi gümrüğünde Türkiye'ye giriş işlemi yaptıran Kanada uyruklu bir turistin, domuz gribi şüphesiyle Antakya Devlet Hastanesine sevk edildiği bildirildi. yayladağı Gümrük Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, eşiyle Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan Kanada uyruklu Pierre Langis (58) termal kamerada yüksek ateş tespit edilmesi üzerine, 112 Acil Servis ekiplerince Antakya Devlet Hastanesine sevk edildi. hatay Sağlık Müdürü Dr. Bayram Kerkez, yapılan tetkiklerde, Kanadalı turistte, solunum yollarına bağlı gribal enfeksiyon dolayısıyla yüksek ateş tespit edildiğini, önlem amaçlı olarak turistin 24 saat süreyle hastanede tutulacağını söyledi.
Cilvegözü ve yayladağı gümrük kapılarında, termal kameralarla tespitlerin titiz bir şekilde yerine getirildiğini, daha önce de yüksek ateşli vakaların tespit edildiğini ifade eden Kerkez, ancak domuz gribine rastlanılmadığını bildirdi.
(C.H.A.) KATKILARINDAN DOLAYI SONSUZ TEŞEKKÜRLER YAYLADAGLIYIZ YÖNETİMİ Dj-ToCMaC

2 Temmuz 2009 Perşembe

Askeri Araç Devrildi: 7 Er Yaralı

Yayladağı İlçesi'nde Askeri Aracın Devrilmesi Sonucu Meydana Gelen Kazada 7 Asker Hafif Şekilde Yaralandı.
Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nde askeri aracın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 7 asker hafif şekilde yaralandı.
Kaza, dün akşam saat 22.00 sıralarında Yayladığı Gümrük Kapısı Kesep Mevkiinde meydana geldi. Sınır karakoluna mutfak malzemesi götüren askeri araç, freninin boşalması sonucu şarampole yuvarlandı. Devrilen araçta bulunan 10 askerden 7’si hafif şekilde yaralanırken, aracın içinde bulunan mutfak tüpünün alev almasıyla yangın çıktı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, yaralı askerler
Yayladağı Sağlık Ocağı’ndaki tedavilerinin ardından taburcu edildi.