28 Ağustos 2009 Cuma

Yayladağı'nda Binalar Beyazlaşıyor

Hatay'ın Yayladağı İlçesinde Tüm Duvarlar Beyaza Boyanıyor.

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde tüm duvarlar beyaza boyanıyor.
Yayladağı Belediyesi'nin başlattığı "Temiz Yayladağı" çalışmaları çerçevesinde ilçedeki tüm duvarlar temizlenip boyanacak. İlçe girişinden başlayan boyama çalışmaları ara sokaklarda da yapılıyor.
Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, "İlçede temizliğe ve düzene çok önem veriyoruz. Temizlik bölümünde çalışan 3 ayrı ekibimiz, haftanın 7 günü ilçeyi temizliyor. Kötü görünümlü her şeyi onarıyor ya da ortadan kaldırıyoruz. Şimdi de cadde sokak demeden tüm duvarları beyaza boyuyoruz. İlçede kötü görüntülere tahammülümüz yok." dedi.

(c.h.n)

YAYLADAĞI`INDA KAÇAK VİSKİ,SİGARA VE ÇAY ELE GEÇİRİLDİ.

İLÇEMİZ SINIRLARINA KAÇAK SİGARA VİSKİ VE ÇAY GEÇİRİLMEK İSTENİRKEN YAKALANDI.
Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren ekipler Çamaltı Mahallesi Tekel kavşağında, Türkiye-Suriye arasında taksicilik yapan M.C.`nin kullandığı 31 F 1290 plakalı otomobili durdurarak arama yaptı. Otomobilde, gümrük kaçağı 69 şişe viski,60 karton değişik markalarda sigara,98 paket çay ve 100 kilo şeker ele geçirildi. Olayla ilgili sürücünün gözaltına alındığı bildirildi.

22 Ağustos 2009 Cumartesi

ARAÇ FİLOMUZU GÜÇLENDİRİYORUZ…

Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıştanlı, Araç Filolarını Güçlendirdiklerini Söyledi…
Dağıştanlı, Yaptığı Açıklamada, Belediyenin Acil İhtiyacı olan ve Kazıcı, Yükleyici, Kepçe Görevi Yapan İş Makinesini Satın Alarak Hizmete Geçirdiklerini Kaydetti.
Kısıtlı Olanaklara Rağmen Seçimde Verdikleri Sözü Yerine Getirdiklerini İfade Eden Dağıştanlı, Şöyle Devam Etti:`Belediyemizde Kapsamlı İş Makinesi Yoktu, Bu Yüzden Acil Durumlarda Taşeron Firmalardan Araç Kiralıyorduk. Bu Sorunu Yeni İş Makinesi Alarak Çözüme Kavuşturduk. Belediyemizde 2 İtfaiye Aracı, 4 Traktör, 2 Çöp Toplama Aracı, Birisi Makam Olmak Üzere 3 Otomobil,Cenaze Taşıma Aracı,Kamyon ve Pikap Bulunuyor. Olanaklar İçinde Araç Filomuzu Güçlendiriyoruz.` Dağıştanlı, Hayırsever İş Adamlarında Belediye Araç Bağışı Yapmalarını istedi. Bu Arada, Yeni İş Makinelesi İçin Kesilen Kurbanın Eti, Avcılar Mesire Alanında Kavurma Yapılarak Belediye Çalışanlarına Kavurma Yapılarak Belediye Çalışanlarına Dağıtıldı.
(H.H.)

YAYLADAĞI`NDA ANIZ YANGINI…

Yayladağı`nda Anız Yangınını Büyümesiyle Yaklaşık 100 Hektarlık Tarım Alanının Zarar Gördüğü Bildirildi(H.H)
Edinilen Bilgiye Göre Yalazlı-Gürışık Köyleri Arasında Bir Tarlada Başlayan Anız Yangını, Rüzgarın da Etkisiyle Kısa Sürede Büyüdü.
Yayladağı Belediyesi Ve Orman İşletme Müdürlüğü Ekiplerinin 5 (beş) Araözle Yaptığı Müdahale Sonrası Söndürülen Yangında Zeytin,Meyve Ve Defne Ağaçlarının Bulunduğu Yaklaşık 100 Hektarlık Tarım Arazisi Zarar Gördü.
Yetkililer Olayla İlgili soruşturma Başlatıldığını Kaydettiler.

18 Ağustos 2009 Salı

YAYLADAĞI KAYMAKAMI POLAT, GÖREVİNE BAŞLADI

Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat`ın görevine başladığı bildirildi.

Polat, yaptığı açıklamada, çeşitli ilçelerde kaymakamlık yaptığını, son olarak Erzincan Vali Yardımcılığı görevini ardından Yayladağı`na atandığını söyledi. İlçe hakkında gerekli bilgiye sahip olduğunu, daire müdürleriyle koordieli şekilde işçenin gelişmesi, vatandaşların huzur ve güveni için çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Evli olan Polat`ın 3 çocuğu bulunuyor. (H.H.`in Haberi)

14 Ağustos 2009 Cuma

Yüzlerce Kişi Barlam Manastırı'na Yürüdü...

Hatay'ın Yayladağı İlçesindeki Keldağ Üzerinde Bulunan Barlam Manastırı Yürüyüşüne Yayladağı Gençlik Derneği'nin Organizesiyle Yüzlerce Kişi Katıldı.

Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Keldağ üzerinde bulunan Barlam Manastırı yürüyüşüne Yayladağı Gençlik Derneği'nin organizesiyle yüzlerce kişi katıldı. Türkiye'nin dört bir yanından ve Yayladağı ilçesinden kadınlı erkekli birçok vatandaşın katıldığı yürüyüş, ilçeye bağlı Çandır köyünden başladı. Yaklaşık 2 saat süren yürüyüşe Ankara, Kayseri, Adana, Gaziantep, İskenderun sivil toplum temsilcilerinin yanı sıra, Türkiye'nin 34 üniversitesinin öğrenci temsilcileri katıldı. Bin 200 rakımlı Barlam Manastırı yürüyüşü sırasında bir konuşma yapan Yayladağı Gençlik Derneği Başkanı Mehmet Toktaş, "Yapımı Milattan Önce 3. yüzyıla dayanan bu manastır, 526 yılında meydana gelen deprem sonrası yıkılmış ve bu önemli tarihi mekan kaderine terk edilmiş. Bizler de bunu yetkililere duyurmak için böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Bu yürüyüş ilçenin ve manastırın tanıtımı için ciddi bir başlangıç oldu. Bu yürüyüşü geleneksel hale getirip manastır ile ilgili projeler hazırlamak istiyoruz" dedi. Yaklaşık 5 saat sonra ilçeye gelen ekip davul zurnalar ile karşılanırken, yürüyüşe katılanların etkinlikten memnun oldukları gözlendi. (C.H.A.)

LOKUM KUTUSUNDA 50 GRAM ESRAR ELE GEÇİRİLDİ..

İLÇEMİZDE LOKUM KUTUSUNDA 50 GR. ESRAR BULUNDU

Alınan bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren ilçe emniyet müdürlüğü ikipleri ilçe merkezinde münibüs duraklarının bulunduğu alanda, MUSTAFA KORKMAZ`I (19) durdurarak üzerini aradı. aramada KORKMAZ`IN taşıdığı lokum paketinde 50 gram esrar ele geçirildi. göz altına alınan zanlının, çamaltı mahallesindeki evinde yapılan aramada da hint keneviri tohumu ele geçirildiği, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi (H.H.)

SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ MUSTAFA KEMAL DAĞIŞTANLI


`` Dağıştanlı, yaptığı bu açıklamada, belediyenin eski iş makinaları yerine yenilerini aldıklarını söyledi. İş makinalarının kullanılamaz duruma geldiğini ve ihtiyaca
cevap vermediğini ifade eden Dağıştanlı ilçenin eksiklerini gidermek için çaba gösteriyoruz., amacımız yayladağı`nın alt yapısı ve görünümüyle modern bir hala kavuşturmak. bu kapsamda Öncelikle belediyenin araç gereç ihtiyaçlarını gideriyoruz`` diye konuştu(H.H.)

8 Ağustos 2009 Cumartesi

11. GELENEKSEL YAYLADAĞ`I FESTİVALİ

11.Yayladağı festivali ve Güreşleri sona erdi.
8-9 Ağustos tarihlerinde yapılan 11.Yayladağı Festivali ve Aba güreşleri sona erdi. Festivalde çeşitli etkinliklerin yanı sıra aba güreşi müsabakaları yapıldı. 2 gün süren etkinliklere çevre il ve ilçelerin yanı sıra Lübnan, Afganistan ve Suriye’den de birçok sporcu ile seyirci katıldı.
9 Ağustos tarihinde yapılan aba güreşi organizasyonunda 1165 sporcu mücadele etti. Türkiye’de ilk defa bayan aba güreşçileri Yayladağı aba güreşi organizasyonunda mücadele etti. Mustafa Kemal Üniversitesi güreş okulu sporcularından 20 ye yakın bayan aba güreşçilerin müsabakaları tekvando gösterileri güreşlere renk kattı.
6 dalda yapılan güreşlerde dereceye girenlerin isimleri ise şöyle;
35 kg. 1. Hasan Kaya, 2. Fatih Gür, 3.Oktay Pekmez
45 kg. 1 Ali Kamil Güngör, 2. hasan Hüseyin sağlam, 3. Osman Murathan
55 kg. 1. Gökhan Zorba, 2. Serkan Yamak, 3. Ahmet Kuyucu
65 kg. 1 Murat Uçum, 2. Oğuz doğruer, 3. Şükrü Uygan
75 kg. Abdulmuttalip Melek, 2. Abbas Eker, 3. Özgür Kılınç
Ağır Siklet Aydın Bilgin, H. İbrahim Çayırcı, Serdar Göken

Festivale çok sayıda davetli katıldı

Ağalığını iş adamı Behçet Narin’in yaptığı güreşler saat 10:00 da Devrent piknik alanındaki güreş tesislerinde başladı. Açılışta konuşma yapan Festival Komite ve Yayladağı Belediye başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, festivale katılan tüm misafirlere hoş geldiniz diyerek teşekkür etti. Yayladağı Festivaline Hatay ilçelerinden ve çevre illerden birçok vatandaşın yanı sıra, Merkez Valisi Lütfullah Bilgin, Hatay Milletvekili İzzetin Yılmaz, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Şeraffetin Canda, Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Hatay vali yrd. Yalçın Yılmaz, Yayladağı Kaymakam Vekili Köksal Sakalar, MHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, MHP merkez ilçe Başkanı Fedai Yücedal, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Kırkhan Belediye Başkanı, Murat Sakman, Hassa Belediye Başkanı, Mehmet Karataş, Payas Belediye Başkanı, Bekir Atlan, Karaköse Belediye Başkanı İsmail Ergüt, Kışlak Belediye Başkanı M.Ali Yarar, Yeditepe Belediye Başkanı, Ömer Ateş, Kuzuculu Belediye başkanı Yaşar Toksoy, Kurtlusoğuksu Belediye başkanı, Osman Koşay, Şenköy Belediye Başkanı, Mustafa Sayın, Ovakent Belediye başkanı Abdülşükür Mert, Türkiye Gençlik Federasyonu Başkanı Riza Sümer, bazı oda başkanları, parti başkanları katıldı. Festival Komite ve Yayladağı Belediye başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı'yı eşi Gönül Erdal Dağıstanlı yalnız bırakmadı.
Güreş alanı çok renkliydi.
Güreş alnında güreşçiler sıralarının gelmesini heyecanla beklerken, seyircilerde en az güreşçiler kadar heyecanlıydı

Yayladağı Festivali'ni 25 Bin Kişi İzledi
Her Yıl Geleneksel Olarak Gerçekleştirilen ve Bu Yıl 11.'si Düzenlenen Yayladağı Festivali ve Aba Güreşleri Sona Erdi. Festivali Yaklaşık 25 Bin Kişi İzledi. Konser, Hava-i Fişek Gösterileri ve Aba Güreşlerinin Yer Aldığı Festival Renkli Görüntülere Sahne Oldu.
Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 11.'si düzenlenen Yayladağı Festivali ve Aba Güreşleri sona erdi. Festivali yaklaşık 25 bin kişi izledi. Konser, hava-i fişek gösterileri ve aba güreşlerinin yer aldığı festival renkli görüntülere sahne oldu.
Festivalin son günü gerçekleştirilen aba güreşlerine çevre il ve ilçelerin yanısıra Lübnan, Afganistan ve Suriye'den toplam bin 165 sporcu katıldı. Ağalığını işadamı Behçet Narin'in yaptığı güreşler, Devrent piknik alanındaki güreş tesislerinde yapıldı. Festival Komite Başkanı,
Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, Allah izin verirse gelecek yılki etkinlikleri daha geniş kapsamlı yapmayı düşündüklerini söyledi. Güreşlerde derece alan tüm sporcuları da tebrik eden Dağıstanlı, festival organizasyonunda emeği geçen, başta belediye personelleri olmak üzere, güreş hakemlerine, emniyet teşkilatına, sağlık ekiplerine teşekkür etti. 6 dalda yapılan güreşlerin 2010 yılındaki güreş ağalığını işadamı Zafer Çelik aldı. Yaklaşık 12 saat süren güreşler, kıyasıya maçlara sahne oldu. Güreşlerde alınan sonuçlar şöyle gerçekleşti:
"35 kg'da 1.
Hasan Kaya, 2. Fatih Gür, 3.Oktay Pekmez; 45 kg'da 1. Ali Kamil Güngör, 2. Hasan Hüseyin Sağlam, 3. Osman Murathan; 55 kg'da 1. Gökhan Zorba, 2. Serkan Yamak, 3. Ahmet Kuyucu; 65 kg'da 1. Murat Uçum, 2. Oğuz doğruer, 3. Şükrü Uygan; 75 kg'da 1. Abdulmuttalip Melek, 2. Abbas Eker, 3. Özgür Kılınç ve Ağır Siklet'te 1. Aydın Bilgin, 2. H. İbrahim Çayırcı, 3. Serdar Göken

Güreşler geç saatte bitti.
Yayladağı festivali çerçevesinde yapılan aba güreşleri pazar günü sat 21:00 civarında sona erdi. Resimde Bezgeli Mahmut Çatak ile Mustafa Kargı 4.turda güreşirken görülüyor. Güreş sonucunda Mahmut Çatak yıkılırken, Mustafa Kargı da sakatlanarak elendi.

Güreş hazırlıkları başladı.


Dün başlayan Yayladağı Festivalinin Güreş bölümü için hazırlıklar bugün sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Güreş alanında satış yapacak satıcılar tezgahlarını kurdular.


11. YAYLADAĞ FESTİVALİNDEN FOROĞRAFLAR




5 Ağustos 2009 Çarşamba

KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN



Dinimizde en önemli mübarek gecelerden biri olan Kandili idrak etmenin huzurunu ve sevincini yaşıyoruz. Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri de Kandil Gecesidir. Kandil birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi, içinde barındırır. Kandil, Allah ve Hazreti Peygamber e bağlılığı pekiştiren bir sınav, Hazreti Muhammed (s.a.v)in şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Bu gece ahlak ve hikmetin terbiye ettiği bilgiyle ilerlemeye bir fırsattır. Hazreti Muhammed (s.a.v) Efendimiz’in Allah’ın katına yükseldiği bu geceyi tüm İslam alemin huzur ve mutluluk içerisinde geçirmesini temenni ederim…

(ALİ TOKMAK YAYLADAĞLIYIZ YÖNETİMİ)

Kaçak Avlanan Suriye Uyruklu 3 Kişi Yakalandı

Hatay`ın Yayladağı İlçesinde Bir İhbarı Değerlendiren Antakya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Ekipleri, Evin Bahçesinde 90 Adet Canlı Kuşu Hapseden 3 Suriye Uyruklu Vatandaşı Yakaladı.
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bir ihbarı değerlendiren Antakya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, evin bahçesinde 90 adet canlı kuşu hapseden 3 Suriye uyruklu vatandaşı yakaladı.
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin gözetimi altında kuşlar doğaya bırakılırken, 3 Suriye uyruklu şahıs hakkında yasak avlanma yaptıkları için İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından işlem yapıldı.

1 Ağustos 2009 Cumartesi

Yayladağı Festivali Hazırlıkları Tamamlandı

Yayladağı Belediye Başkanı ve Festival Komite Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, Bu Yıl 11. Sini Gerçekleştirecekleri Yayladağı Festivali Hazırlıklarının Tamamlandığını Söyledi.
Yayladağı Belediye Başkanı ve Festival Komite Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, bu yıl 11. sini gerçekleştirecekleri Yayladağı Festivali hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.
Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da Narin Otel'de Yayladağı Festivali Aba Güreşleri Güreş Ağası Behçet Narin ile bir araya gelen Dağıstanlı, festival hazırlıkları hakkında bilgi verdi. 10 yıl önce ilki gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen Yayladağı Festivali'nin, bu yıl 11. sini yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını vurgulayan Dağıstanlı, 2 gün sürecek festival ve aba güreşleri için belediye olarak çalışmalara aylar öncesinden başladıklarını ve şu an tüm hazırlıkların sona erdiğini belirtti.
Dağıstanlı, ilçe halkının kaynaşmasında ve ilçenin kalkınmasında önemli yere sahip olan festivalin, 8 Ağustos tarihinde Hükümet Konağı önünde saat 17.00'de saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayacağını ifade etti.
Dağıstanlı, 11. geleneksel Yayladag Festivali ve Aba Güreşleri'ne tüm Hataylıları davet etti.