30 Aralık 2009 Çarşamba

İmar Değişikliği Yapılmadan Başlatıldığı İddia Edilen Yol Çalışması Mahkemelik Oldu

Hatay'ın Yayladağı İlçesine Bağlı Kışlak Beldesinde Yaşayan Ramazan Aldanmaz (40), Evinin Yanındaki Tapulu Arazisini Kamulaştıran Kışlak Belediyesi ile 1,5 Yıldır Mücadele Ediyor.

Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Kışlak beldesinde yaşayan Ramazan Aldanmaz (40) evinin yanındaki tapulu arazisini kamulaştıran Kışlak Belediyesi ile 1,5 yıldır mücadele ediyor.
İskenderun Devlet Hastanesi'nde çalışan Ramazan Aldanmaz'ın beldedeki tapulu arazisinin içerisinden geçmesi planlanan yol için belediye ekipleri çalışma başlattı. Beldede 5 kişinin tapulu arazileri içerisinden geçecek olan yol için çalışmalar başlayınca arazi sahipleri de soluğu Yayladağı Cumhuriyet Savcılığı'nda aldı. Yolun geçeceği mıntıka içerisinde 2 dönümlük arazi bulunan Ramazan Aldanmaz, belediye tarafından kendilerine hiçbir tebligat yapılmaksızın yol çalışmalarına başlandığını iddia etti. Aldanmaz, yolun kendi arazisi içerisinden geçen kısmında tapusu kendisine ait olan bölümde yer alan nar ağaçlarının izin alınmadan kesildiğini, bu kesim işleminin ardından yine kendisi tarafından aynı alana ekilen soğanlarında yine bazı kişiler tarafından söküldüğünü iddia etti.
Kışlak Belediyesi tarafından kendilerine hiçbir tebligat yapılmadan gerçekleşen çalışmalar sonrasında beldede sancılı sürecin yaşandığını söyleyen Ramazan Aldanmaz, "Ben İskenderun'da çalışıyorum. Mesai saatlerinde evde bulunan ve okuma yazması olmayan eşim Hatice Aldanmaz'a uzlaşmazlık kâğıdını imzalatmışlar. Ancak yolun geçeceği arazi üzerinde sadece benim tapulu arazim yok. Bu uzlaşmazlık kâğıdını sadece benim eşime imzalatmaları da çok saçma. Bizler hiçbir zaman size buradan pay vermeyiz demedik. Ancak Belediye sen kimsin dercesine benim tapulu arazim içerisinde kendi kafasına göre kazı yapıyor, meyveleri üzerinde olan ağaçlarımı kesip biçtiriyor. Belediyedeki imar planına göre bu bölümde yol yok. İmar planı değişikliği yapılmadan böylesi bir çalışma yapmak ise kanunsuzluk. Hakkımı sonuna kadar arayacağım." şeklinde konuştu.
(CİHAN)

14 Aralık 2009 Pazartesi

HIZLI GELİŞECEK..

Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, Türkiye ile Suriye arasındaki vize uygulamasının kaldırılmasıyla ilçenin daha hızlı gelişeceğini belirtti.
Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vizesiz geçişin başta ticaret olmak üzere turizm alanında da ilçeye büyük katkı sağlayacağını söyledi. Yayladağı Sınır Kapısı´ndan giriş çıkış rakamlarının yüzde yüz arttığını ifade eden Polat, ´´Uygulamanın kaldırıldığı günden bu yana Türkiye´den Suriye´ye 13 bin 600, Suriye´den de ülkemize 14 bin 400 kişi giriş yaptı. Vizesiz geçiş ile gelen kişi sayısı inanılmaz derecede arttı. Uygulamayla ilçemiz bundan sonra daha hızlı gelişecek´´ diye konuştu.
(H.H.)

13 Aralık 2009 Pazar

AHMET KARAASLAN VE UĞUR BOZÇA



BİLECİK ZAMAN GAZETESİNDE DAĞITIM GÖREVLİSİ AHMET KARAASLAN VE UĞUR BOZÇA İŞ YERİNDE ÇALIŞIRKEN
BİLECİKTE ÇALIŞAN ÖMER AĞCA BAYRAM TATİLİNİ YEDİTEPEDE GEÇİRDİ.ÖMER AĞCA TATİLDE BOL BOL KARATAVUK TUTTU

YAYLADAĞLIYIZ EKİBİ OLARAK ÖMER AĞCA YA RESMİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.
YAYLADAĞLIYIZ YÖNETİMİ ALİ TOKMAK UĞUR BOZÇA

2 Aralık 2009 Çarşamba

Mkü, Yayladağı'ndaki Tekel Tesisine Talip Oldu

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Yayladağı'nda Küçük Bir Kapasite ile Çalışan Tekel Tesisini Bünyesine Katmak İçin Çalışmalara Başladı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Yayladağı'nda küçük bir kapasite ile çalışan Tekel tesisini bünyesine katmak için çalışmalara başladı.
Rektör Prof. Dr. Şerafettin Canda, Tekel tesisini Yayladağı Meslek Yüksek Okulu bünyesine katmak için gerekli çalışmaların ve yazışmaların başlatıldığını bildirdi.
Rektör Canda, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ni geliştirmeye devam edeceklerini belirterek, yeni okullar açmak ve yeni binalar kurmak için çalışmalarını hızlandırdıklarını da sözlerine ekledi.