27 Mayıs 2010 Perşembe

2008’de su bulundu, 2010’da eylem yaptılar.

Yayladağı bugün farklı bir eyleme sahne oldu. İl Özel İdaresinin 2008 yılında Sürütme köyünün su ihtiyacını karşılamak için, Şakşak köyünden bir vatandaşın tarlasında su arama çalışması yaptı.














Su bulunduktan sonra suyun Sürütme köyüne getirilebilmesi için yaklaşık 1 kilometrelik su şebekesi döşendi. Şebeke yapılırken Şaksak köyü ile Sürütme köyü arasında su yüzünden tatsızlıklar yaşanınca olay mahkemeye intikal etti. Şakşak köyü sakinleri suyun kendi sınırları içerisinde olduğunu ve kendi hakları olduğunu iddia etse de mahkeme suyun kullanımını Sürütme köyüne verdi. Şakşak köyünden yaklaşık 60 kadar vatandaş bugün Yayladağı ilçesine gelerek, hükümet binası önünde eylem yaptılar. Suyun kendilerine verilmesini isteyen Şakşak köylüleri suyu geri alana kadar gerekirse hükümet binası önüne çadır kuracaklarını söylediler. Şakşak köyü muhtarı Talip Bozkurt ‘’Su bizim köyümüzün sınırları irisinde bulundu, su bizim hakkımız. Gerekirse suyumuzu alana kadar burada çadır kuracağız’’ açıklamasını yaptı. Sürütme köyü muhtarı Recep Çelik ise ‘’Su arama çalışmaları başlamadan önce tarlasında su bulunan vatandaşın rızası alındı. Burada sondaj çalışmaları Sürütme köyüne su bulmak için yapıldı ve mahkemede suyu bize verdi’’ dedi. Hükümet binası önünde bir süre bekleyen Şakşak’lı vatandaşlar kimseyle görüşemeyince olay yerinden ayrıldılar. Olay sırasında emniyet güçleri hemen güvenlik önlemlerini aldı. (BHA)

25 Mayıs 2010 Salı

YAYLADAĞI GENÇLİK DERNEĞİ

15.02.2009 Tarihinde 7 Genç üye tarafından kurulan Yayladağı Gençlik Derneği, bir yıldan fazla bir zamandır faaliyetlerini sürdürüyor. Dernek Mayıs 2009'da merkezi Ankara'da bulunan Türkiye Gençlik Federasyonu tarafından üyeliğe kabul edilmiş aktif bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Derneğin kuruluş amaçları ise gençlerin; her kademede ki eğitim, öğretim kurumlarında, çalıştıkları iş kollarında yönetime katılmalarını, kendilerini ve yaratıcılıklarını geliştirebilmelerini, sorunlarının araştırılmasını, çözüm yolları bulunmasını ve destek sağlanmasını, insan ve doğa sevgisi taşıyan, insan haklarına saygılı, demokratik değer, tutum ve davranışlara sahip bireyler olarak yetişmelerini, Cumhuriyetin laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti niteliklerine bağlılık duygularının ve örgütlenme bilincinin geliştirilmesini, aile, toplum ve ulus bağlarının güçlenmesini, ülke ve dünya barışı ile çevre ve toplumsal kalkınma alanlarında daha etkin olmaları için yurtiçi ve yurtdışı gençler ve gençlik örgütleri arasında yakınlaşma, dayanışma ve işbirliğinin gerçekleştirilmesini, sağlamak.

14 Mayıs 2010 Cuma

CENK CANSIZ

selamlar ben konyada ikamet eden yayladag kökenli emekli jandarma personeliyim..facebook ta henşerilerimiz ile tanışmak kaynaşmak için bir sayfa kurduk..gurbette olan veya olmayan tüm yayladag lıları bekliyoruz

facebook linkimiz...http://www.facebook.com/profile.php?id=100000989181547&v=app_13541680500&ref=profile#!/group.php?gid=117252458306626&v=wall

cenk cansız

SU KANALI LEYLEKLİ KÖYÜNE ULAŞTI.

Yayladağı barajından
arıtılacak suyun,
içme suyu olarak
2 belde ve 9 köye
ulaştırılması için başlatılan
kanal açma
çalışmaları devam ediyor.
Yeditepe'ye doğru açılan kanal,
Leylekli köyüne ulaştı.

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Kaçak Hayvan Yüklü Araç Kaza Yaptı, Köy Halkıyla Jandarma Karşı Karşıya Geldi

Hatay'ın Yayladağı İlçesinde Kaçak Hayvan Yüklü Bir Araç Ekiplerden Kaçarken Virajı Alamayarak Devrildi. Kaza Alanına Gelen Görentaş Köyü Sakinleri Arasında Çıkan Arbedede Silah Sesleri Yükseldi. Kaçak Hayvan Yüklü Bir Aracın Seyir Halinde Olduğu İhbarını Alan Jandarma Ekipleri Aracı İzlemeye Aldı. Jandarma Ekiplerinin Dur İhbarına Uymayan, A. K.

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde kaçak hayvan yüklü bir araç ekiplerden kaçarken virajı alamayarak devrildi. Kaza alanına gelen Görentaş Köyü sakinleri arasında çıkan arbedede silah sesleri yükseldi. Kaçak hayvan yüklü bir aracın seyir halinde olduğu ihbarını alan jandarma ekipleri aracı izlemeye aldı. Jandarma ekiplerinin dur ihbarına uymayan, A. K. yönetimindeki araç, kaçmaya devam ederken Yayladağı-Antakya karayolu Okçular yol ayrımında virajı alamayarak takla attı. Üzerinde bulunan 8 hayvandan 4'ü telef olurken, araç şoförü A.K.'ya ulaşılamadı. Araç içerisinde bulunan kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi de olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Sürücü A.K.'nın kaza yerinde bulunamamasının ardından köylüler yolu trafiğe kapatarak A.K.'nın Jandarmanın tutumu nedeniyle kaybolduğunu iddia etti.

Köy sakinleri jandarmanın aracın kaza yapmasının ardından kaza ile ilgilenmeyerek olay yerinden uzaklaştığını iddia ederek yolu taş ve kendi araçları ile kapattı. Olay yerine gelen Kaymakam Tolga Polat ve İlçe Jandarma Komutanı Erol Şimşek vatandaşları yatıştırmaya çalışırken, jandarma ekiplerinin olay yerine gelmesiyle köy halkı "Biz terörist miyiz de silahlarınızla üzerimize geliyorsunuz" diyerek askerlere saldırdı. "Silah sıkan askeri köyümüze istemiyoruz" diyen köylüler askerlerin üstüne yürüdü. Bunun üzerine jandarma ekipleri, havaya ateş açıp öfkeli kalabalığı dağıtmaya çalıştı.
Buna rağmen yolu açmayan köylüleri Kaymakam Polat ikna etti. Vatandaşlarla birlikte köye giden Polat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Köylüler Jandarmanın kaza sonrası olay yerini terk ettiği iddiasıyla yolu trafiğe kapattılar. Ancak kaza sonrası olay yerine 112 ambulansını arayan da yaralıya yardım eden de jandarmadır. Köylü yanlış bilgilendirilmiş. Daha önce yaşanan olayların da hepsini not ettik." dedi.