8 Eylül 2010 Çarşamba

Ramazan Bayramı'nda Suriye'den 50 Bin Kişi Hatay'a Geliyor

Ramazan Bayramı'nda Suriye'den Yaklaşık 50 Bin Kişinin Yakınlarıyla Bayramlaşmak Üzere Hatay'a Gelmesi Bekleniyor.

Ramazan Bayramı'nda Suriye'den yaklaşık 50 bin kişinin yakınlarıyla bayramlaşmak üzere Hatay'a gelmesi bekleniyor.


Hatay Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Ramazan Bayramında Cilvegözü sınır kapısından 47 bin 40, Yayladağı Sınır Kapısı'ndan ise bin 700 olmak üzere yaklaşık 50 bin Suriye vatandaşının Hatay'a giriş yapmasının beklendiği açıklandı.
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in 10 Eylül Cuma günü Cilvegözü Sınır Kapısı'nda ve aynı gün öğleden sonra Yayladağı Sınır Kapısı'nda Suriye'nin İdlip, Halep, Laskiye illerinin valileri ve protokol üyeleri ile bayramlaşacağı öğrenildi.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Suriye vatandaşları arasındaki bayramlaşma 9–10–11 Eylül tarihlerinde 07.00 ile 23.00 saatleri arasında gerçekleşecek.
Hatay Valisi Lekesiz iki ülke vatandaşlarının bayram vesilesiyle bir araya gelmesinin dostluğu ve kardeşliği daha da pekiştireceğini ifade ederek, "Bu güzel bayramlaşma geleneği, iki ülke insanı arasındaki güçlü bağların yansımasıdır." dedi.
Dünyada pek fazla benzeri olmayan bayramlaşma geleneğinin bu yıl da gerçekleşecek olmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Lekesiz, "Komşumuz Suriye ile dostluk ve kardeşlik ilişkilerimizin diğer alanlarda da devam etmesi sevindiricidir. Bu olumlu ilişkilerin artarak devam etmesi ise en büyük temennimizdir." diye konuştu. (