28 Ekim 2010 Perşembe

KAÇAKÇILIK OPERASYONU

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, 400 paket sigara ile gümrük kaçağı rakı ve çeşitli malzeme ele geçirildi.
Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dutlubahçe Mahallesi´nde A.G´nin yönetimindeki 31 FN 249 plakalı otomobili durdurarak arama yaptı.

Otomobilde 400 paket sigara, 5 kilo kaçak çay, 20 şişe rakı, 40 kilo domates, 35 kilo salatalık, 8 kilo hurma, 7 kilo fındık ele geçirildi.
Yetkililer, sürücü ile yanındaki M.A´nın gözaltına alındığını ve soruşturma başlatıldığını kaydettiler.

13 Ekim 2010 Çarşamba

YAYLADAĞINIMIZDAN GÜZEL BİR MANZARA

YAYLADAĞLIYIZ GÜZEL YAYLADAĞINIMIZDAN AKŞAM ÜZERİ  MANZARASI
GENÇLER PAYLAŞMIŞ SAOLSUN(kaynak facebook)

SURİYE EVRAKI YAPILIR

Bayramda Suriye'ye gidiş için yapılan başvurular ekmek kapısı oldu. Yayladağının bir çok noktasında başvuru için, para karşılığı vatandaşlara yardım masası kuruldu.

Sınırda Bayramlaşma İdari Mektupla Yapılacak

Yayladağı Kaymakamlığı ile Suriye Arap Cumhuriyeti Lazkiye Mıntıka Müdürlüğü Arasında Yapılan Protokol Gereğince Kurban Bayramı'ndaki Yatılı Bayramlaşma 17-20 Kasım Tarihleri Arasında Yapılacak.

Yayladağı Kaymakamlığı ile Suriye Arap Cumhuriyeti Lazkiye Mıntıka Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereğince Kurban Bayramı'ndaki yatılı bayramlaşma 17-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak.
Hatay Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan açıklamada Türkiye-Suriye arasında Kurban Bayramı dolayısıyla idari mektup sistemi ile gerçekleştirilecek bayramlaşma 17-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Suriye Arap Cumhuriyetinde akrabası olan vatandaşların müracaatları 15 Ekim tarihine kadar Yayladağı İlçe Emniyet Amirliğinde kabul edilecek. Bayramlaşmaya ilişkin olarak sadece Yayladağı, Antakya Merkez ve Samandağ ilçesi nüfusuna kayıtlı olan vatandaşların müracaatları alınacak.
İdari mektup sistemi ile ziyaretler 1. ve 2. derece akrabaları kapsayacak ve ziyaret edilecek yerler Laskiye Valiliği sınırları bünyesinde kalan yerleşim birimleri ile sınırlı olacak.

10 Ekim 2010 Pazar

En Güzel Üzümlerini Pekmez Yapıyorlar

Hatay'ın Yayladağı İlçesine Bağlı Leylekli Köyünde Yaşayanlar, Her Yıl Bu Mevsimde, Bahçelerinde Yetiştirdikleri Üzümleri Toplayıp En İyilerinin Suyunu Sıkıp Katkısız Pekmez Yapıyorlar.
Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Leylekli köyünde yaşayanlar, her yıl bu mevsimde, bahçelerinde yetiştirdikleri üzümleri toplayıp en iyilerinin suyunu sıkıp katkısız pekmez yapıyorlar.


Evlerinde, üzüm suyunu kaynatıp pekmez haline getiren köylüler, üzüm suyu pekmez kıvamına gelince üzerinde oluşan köpükleri komşuları ile birlikte yiyorlar. Köylüler, katkısız pekmezi kilosu 15 liradan piyasaya sunuyor. Pekmez kaynatan köylülerden Ali Aslan, ''Pekmezi kendimiz yiyeceğimiz kadar üretiyoruz. Biraz fazlası oluyor bunu da isteyene satıyoruz. Satmak için pekmez yapmıyoruz. Pekmezin iyisi yediğinizde boğazınızı yakmalı. Diğer türlü pekmezde katkı var demektir.'' dedi.