30 Mayıs 2011 Pazartesi

"Geleneksel 3. Keldağı Yürüyüşü"

Yayladağı ilçesinde faaliyet gösteren bazı dernekler, "Geleneksel 3. Keldağ Yürüyüşü" gerçekleştirdi.


Yayladağı ilçesinde faaliyet gösteren bazı dernekler, "Geleneksel 3. Keldağ Yürüyüşü" gerçekleştirdi.
Yayladağı Gençlik, Yayladağılılar ile Yayladağı Kültür, Turizm Dernekleri tarafından düzenlenen yürüyüşte katılımcılar, bin 740 metre yüksekliğindeki Keldağı yürüyüşü DenizGören köyünden başladı.
Yaklaşık 300 kişilik ekip, 3 saat süren yürüyüşün ardından Keldağı'nın zirvesine ulaştı.
Burada hatıra fotoğrafı çektiren ve Akdeniz sahillerini doyasıya izleme şansı bulan grup, daha sonra Keldağı'nın eteklerinde bulunan Barleam Manastırını ziyaret ederek yürüyüşü tamamladı.
Yayladağı Gençlik Derneği Başkanı Mehmet Toktaş, yürüyüşün ardından Aa muhabirine yaptığı açıklamada, eşsiz güzellikleri göstermek amacıyla her yıl bu yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi.
Yürüyüşe katılımın her geçen yıl arttığını ifade eden Toktaş, tarihi ve doğal güzellikleri tanıtıp, turizme daha fazla katkı sağlamasını amaçladıklarını kaydetti.
Toktaş, 1832 yılında gezginler tarafından fark edilen ve MS 5 ve 6'ncı yüzyıllarda kullanıldığı düşünülen Barleam Manastırı'nın restore edilmesi konusunda çalışma yapılması ve buraya daha çok turistin getirilmesi gerektiğini belirtti.
Yürüyüşe Türkiye Gençlik Federasyonu Başkanı Rıza Sümer, Yeditepe Belediye Başkanı Ömer Ateş ile Hristiyan vatandaşların da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. 

28 Mayıs 2011 Cumartesi

Hatay'da 933 Bin 346 Seçmen Sandık Başına Gidecek

Hatay genelinde 12 Haziran seçimlerinde toplam 933 bin 346 seçmen oy kullanacak. 1 milyon 500 bin nüfusa sahip Hatay'ın 12 ilçesi arasında en fazla seçmen 290 bin 560 ile Antakya'da bulunuyor.


Hatay genelinde 12 Haziran seçimlerinde toplam 933 bin 346 seçmen oy kullanacak. 1 milyon 500 bin nüfusa sahip Hatay'ın 12 ilçesi arasında en fazla seçmen 290 bin 560 ileAntakya'da bulunuyor. İl Seçim Kurulu verilerine göre 12 Haziran tarihinde Hatay genelinde oy kullanacak seçmen sayısının ilçelere dağılımı şöyle; Antakya 290 bin 560, İskenderun 211 bin 758, Dörtyol 95 bin 758, Samandağ 84 bin 640, Kırıkhan 65 bin 295, Reyhanlı 49 bin 66,Altınözü 34 bin 236, Hassa 33 bin 116, Erzin 26 bin 198, Belen 20 bin 118 seçmen,Yayladağı 14 bin 610 ve Kumlu 8 bin 49

26 Mayıs 2011 Perşembe

Yayladağı`nda Kaldırımlar Tek Tip Oluyor

Yayladağı Belediyesi Atatürk Caddesi üzerindeki tüm kaldırımların tek tip yapmak için çalışmalara başladı.,
Yayladağı Belediyesi Atatürk Caddesi üzerindeki tüm kaldırımların tek tip yapmak için çalışmalara başladı.
Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk caddesinin ilçenin en çok kullanılan caddesi olduğunu, bu cadde üzerinde bulunan tüm kaldırımların tek tip kale bodur yaparak görüntü kirliliğini çözümlediklerini söyledi.
Yayladağı'nın Türkiye'nin en güney şehri olduğunu hatırlatan Dağıstanlı,
"Sınır ilçesi olmamız nedeniyle, her yıl binlerce yerli yabancı turist Atatürk caddesini kullanarak ilçemize geliyor, ya da bu yolu kullanarak transit geçiş yapıyor. İlçemiz Türkiye'nin orta doğuya açılan vitrini pozisyonunda. Eksiklerimizi gidererek turizmden daha çok pay almayı hedefliyoruz" dedi.
Daha önce cadde üzerindeki tüm duvarları onararak beyaza boyadıklarını vurgulayan Dağıstanlı, kaldırımları, duvarları, parkları ve işyerleriyle ilçeye, modern bir şehir havası katmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

22 Mayıs 2011 Pazar

Yayladağı-Antakya Karayolu'nda Erozyona Karşı Önlem ve Bakım Çalışmaları

Karayolu ekipleri Yayladağı-Antakya karayolu üzerinde erozyon ve bakım çalışmalarına başladı.


Karayolu ekipleri Yayladağı-Antakya karayolu üzerinde erozyon ve bakım çalışmalarına başladı.
Ekipler yol kenarına Çelik bariyer çekti, kaya düşme tehlikesi olan bölgelerde de çalışmalaryapıldığı belirtildi.
Şoförler Odası Başkanı Vedat Bahadır, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Yayladağı-Antakya karayolu üzerinde tehlike arz eden bölgelerde önlem alınmasına sevindiklerini söyledi.
Beklenmedik zamanlarda yollara kayalar düşerek tehlike yarattığını belirten Bahadır, "Erozyon nedeniyle düşen kayalara önlem alınması ile ilgili şoförlerimizin talebi oldu. Bizler de talebi karayolları yetkililerine bildirdik. Sungur, Yalaz ve Hisarcık köyü kavşaklarındaki uçurum bölgelere Çelik bariyer çekildi. Ayrıca özellikle kış aylarında sürekli kaya göçüklerinin yaşandığı Gürışık köyü kavşağında iş makineleri çalışıyor, göçük olan tepetemizlenecek" dedi.
Bahadır Yayladağı-Antakya arası karayolunun asfaltının yenilenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

21 Mayıs 2011 Cumartesi

Olaylarda Yaralanan 6 Suriyeli Daha Hatay'da

Suriye'de yaşanan olaylarda yaralanan 6 kişi dahaHatay'a getirildi. 
Ülkede Cuma namazı sonrasında çıkan olaylarda yaralanan Suriyeliler, tedavileri için Türkiye-Suriye sınırına gelmeye devam ediyor. 
Dün akşam saatlerinden itibaren Hatay'a gelen yaralıların sayısı 13'e yükseldi. Gözünden yaralanan Amir Sait'in ardından sabah 04. 00 sıralarında 6 yaralı daha Suriye'nin Harabjoz köyünden Hatay'ınYayladağı ilçesinde bağlı Güveççi köyüne getirildi. Buradan ambulanslarla Antakya Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralılardan birinin durumunun halen ciddiyetini koruduğu öğrenildi. 
Bugün ise öğle saatlerinde yine aynı yolla sınıra gelen 6 Suriyeli de ambulanslarla AntakyaDevlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralıların isimleri hakkında her hangi bir açıklama yapılmazken, ayakta tedavi edilen Suriyelilerden biri, kontrollerinin ardından askerler eşliğinde Yayladağı'nda kurulan çadır kente gönderildi. 
Yaralıların durumunun ciddi olmadığı öğrenildi.

Suriye'den



Suriye'den 7'si Yaralı 11 Kişi Daha Geldi (2)
Suriye'den 7'Sİ YARALI 11 KİŞİ DAHA GELDİ (2) 
6 YARALI DAHA GELDİ 
Suriye'den 6 yaralı daha Türkiye'ye getirildi.Suriye'nin İdlip kenti ile Cisir ilçesinden gelen 6 yaralı, ambulanslarla Antakya Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Bu kişilerle birlikte Suriye'denTürkiye'ye gelen yaralıların sayısı 13'e yükseldi. 
Yetkililer, Suriyelilerin tedavilerinin ardındanYayladağı'ndaki çadır kente yerleştirileceğini bildirdi. 

SİZLERDEN GELENLER



YAYLADAĞI

Samandagi.ndan örnek alsin böyukler

Ötmez gayrı yalan öten dudukler

Virajlı yollar yuksek gedikler

Neden düz bir yolu yoktur ilçemin


Ne fabrikasi var ne bir üniversitesi
Bagırsa cagırsa duyulmaz sesi
İlcem ilçelerin sondan birincisi
Elinden tutan yoktur ilçemin
Var pasası var genel müdürü var valisi
Niye el uzatmaz birisi
İlcem ilcelerin sondan birincisi
Elinden tutan yoktur ilcemin

Bende bu ilcenin bir neferiyim
Dogru söylerim ondan geriyim
Derdimi bakana acan biriyim
En büyük derdi yoldur ilcemin 
                           
 PAYLAŞAN : AHMET RÜSTEMOĞLU.
 PAYLAŞIM İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜRLER ....
YAYLADAĞLIYIZ..!!!
        




















Yaralı 7 Suriyeli Antakya'da Tedavi Ediliyor

Suriye'de cuma namazının ardından yaşanan olaylarda muhtelif yerlerinden yaralanan 7 kişi Hatay'ın Yayladağı ilçesinden Türkiye'ye getirildi.
Suriye'de cuma namazının ardından yaşanan olaylarda muhtelif yerlerinden yaralanan 7 kişiHatay'ın Yayladağı ilçesinden Türkiye'ye getirildi. Akşam saatlerinde gözünden yaralanan Amir Sait'in ardından gece yarısından sonra 6 kişi daha AntakyaDevlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Tedavi altına alınan yaralıların güvenlikleri gerekçesi ile basın mensuplarından uzak tutuluyor. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Suriyelilerin Türkiye'ye sığınma taleplerinin Türk Hükümetinin tamamen insani amaçlarla kabul ettiğini söyledi. Yayladağı-Suriye sınırına dün 11 kişinin geldiğini ve bu kişilerden 7'sinin muhtelif yerlerinden yaralı olduğunu aktaran Lekesiz, "11 kişiyi içeri yine insani nedenlerle aldık. Bunlardan 7 tanesi Antakya Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Şu anda sınırlarımızda herhangi bir Suriyeli beklemiyor" dedi. 
Lekesiz ayrıca Suriyelilerin ilk sığınma taleplerinin ardından Yayladağı'nda oluşturulan çadır kentte yaşadıklarını ve buradaki sayının Suriyelilerin talepleri doğrultusunda değiştiğini de sözlerine ekledi.

Tütüne Alternatif Çilek Projesi Tuttu


Bir zamanlar adı tütünle anılan Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, çiftçilerin yeni gözdesi çilek oldu. "Tütüne Alternatif Çilek Projesi" sayesinde yüzleri gülüyor.


Bir zamanlar adı tütünle anılan Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, çiftçilerin yeni gözdesi çilek oldu. Tütüne getirilen kota uygulaması ve değerinde satılamaması nedeniyle verimli arazilerinden aldığı tütünden umduğunu bulamayan çiftçilerin, Kaymakamlık tarafından başlatılan
"Tütüne Alternatif Çilek Projesi" sayesinde yüzleri gülüyor.
Kaymakam Tolga PolatAa muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında bu yıl ilk kez 20 bin metrekare alan üzerinde çilek yetiştiriciliği yapmaya başladıklarını söyledi.
Çiftçinin tütünden vazgeçmesinin ardından birçok ürünü denediğini, ancak umduğunu bulamadığını ifade eden Polat, Kırsal Kalkınma Strateji Planı kapsamında yaptıkları araştırmayla, ilçe topraklarının çilek yetiştiriciliği için uygun olduğu sonucuna ulaştıklarını kaydetti.
Çiftçilere Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının desteğiyle çilek fidesi ile ilk kez tanışacakları çilek konusunda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün desteğiyle eğitim verildiğini vurgulayan Polat, şöyle devam etti:
"İlk kez ekimini yaptığımız ürünün hasadına başladık. Yıllardır tütün ve diğer ürünlerden emeğinin karşılığını alamayan, alternatif olarak ektiği ürünlerle hayal kırıklığına uğrayan çiftçimizin çilek sayesinde yüzü güldü. Şu ana kadar yaklaşık iki ton hasat gerçekleştirdik.
Bunun sezon sonunda 100 ton olacağını tahmin ediyoruz. Bu yıl yüz güldüren çilekle ilgili ekim alanlarını daha da artırmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz, Yayladağı'nı çilek yetiştirme üssü yapmak. " Polat, toplanan çilekleri iç piyasaya gönderdiklerini, hedeflerinin önümüzdeki yıllarda ilçede yetiştirilen kaliteli çileklerin ihracatını yapmak olduğunu kaydetti.
Kızılçat Köyü Muhtarı Mehmet Yıldız, vakıftan aldığı destek sayesinde 5 bin metrekare alan üzerinde yetiştiriciliğini yaptığı çilekten umduğunu bulduğunu söyledi. Alınan verimin çok iyi olduğunu belirten Yıldız, çilek sayesinde yıllardır hayalini kurduğu arabayı aldığını ve cebinin para gördüğünü kaydetti.
Çilek yetiştiricisi Aysel Acar da, başlangıçta endişeyle yetiştiriciliğini yaptıkları çilekle ev bütçesine katkı sağlayabildiğini söyledi. 

Suriye'deki Olaylar

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın Harabjoz köyünden gelerek, AntakyaDevlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı bir kişi, Üniversite hastanesine sevk edildi.


Suriye'nin Türkiye sınırına yakın Harabjoz köyünden gelerek, Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı bir kişi, Üniversite hastanesine sevk edildi.
Aa muhabirinin edindiği bilgiye göre, ülkelerindeki baskıdan kurtulmak için Hatay'ınYayladağı ilçesinden Türkiye'ye geçmeye çalışan grup arasında yer alan ve gözünden yaralı olan Amir Said (25), 112 acil servis ekibince getirildiği Antakya Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralının yanında annesinin de refakatçi olarak bulunduğu gözlendi.
 Yaralıyla birlikte Türkiye'ye giriş yaptığı bildirilen bir erkeğin de Yayladağı Kaymakamlığı, Türk Kızılayı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün katkılarıyla oluşturulan çadır kente yerleştirildiği bildirildi. 

Hatay'da Trafik Kazası: 4 Yaralı



Hatay'da meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.





Hatay'da meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Yayladağı ilçesi istikametinden Antakya'ya gelen Haydar Çekmen (30) idaresindeki 31 OO100061 plakalı çekici, Harbiye beldesi Hürriyet Mahallesi AtatürkBulvarı'nda, virajı alamayarak karşı yönden gelen Emin Çolak'ın kullandığı 31 E 9985 plakalı ticari araçla çarpıştı.
Kazada, çekici tarafından sürüklenen ticari aracın devrilmesine neden oldu. Kazada, her iki aracın sürücüsü ile araçlarda bulunan Mustafa Yeşil (31) ve Ali Selim Çolak (22) hafif yaralandı.
Kazanın ardından Yayladağı-Harbiye yolu yaklaşık 2 saat trafiğe kapatıldı. Araçların devrildiği yerin yakınında bir otele ait olduğu tahmin edilen Lpg tankının bulunması korku yarattı. Ancak araçların tanka ulaşmadan durması, muhtemel bir faciayı önledi.
Kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.



20 Mayıs 2011 Cuma

Yayladağı'nda 10 Gündür Kayıp Olan Kişinin Cesedi Bulundu



Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, 10 gündür kayıp olan kişinin cesedi, barajda bulundu.





Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, 10 gündür kayıp olan kişinin cesedi, barajda bulundu.
Alınan bilgiye göre, Yayladağı Barajı'nda balık tutmaya giden vatandaşlar, erkek cesedi görerek, durumu güvenlik güçlerine bildirdi.
Olay yerine gelen jandarma ve sivil savunma ekipleri, beline taş bağlanmış halde bulunan erkek cesedini barajdan çıkardı.
Cesedin, 10 gün önce Çakı köyünde kaybolan üç çocuk babası Ömer Kara'ya (40) ait olduğu belirlendi. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından ceset, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

MHP Hatay'da Bisküvi ve Lokum Dağıttı





Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili adayı Şefik Çirkin adına açılan stantta bisküvi ve lokum dağıttı


Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili adayı Şefik Çirkin adına açılan stantta bisküvi ve lokum dağıttı. 
Son günlerde artan Seçim hareketliliğinde öne çıkan Bisküvi Antakya'da Hatay'ın meşhur Yayladağılokumlarıyla buluştu. MHP kadın Kollarının açtığı stantta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin selamını Antakyalılara ileten kadınlar vatandaşlara bisküvi arasında lokum dağıttı. 
Ulu Cami önünde açılan stantta "Piskevit fukaranın baklavasıdır" pankartı asan MHP'li kadınlar cuma namazından çıkan cemaate ve yoldan geçen vatandaşlara bisküvi arasında lokum dağıttı. 
Etkinliğe katılan MHP Merkez İlçe Başkanı Fedai Yücedal, MHP'nin baraj altında kalmasını sağlamak adına birçok girişimin olduğunu söyledi. Yücedal, vatandaşların takdiri ile 13 Haziran günü Türkiye'nin MHP iktidarıyla buluşacağını da sözlerine ekledi.