31 Ocak 2012 Salı

YAYLADAĞI RESİMLERİ 2012

BAZI RESİMLER ALINTIDIR EMEĞİ GEÇEN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLER...










Suriyeliler İçin Konteyner Kent Kurulmaya Başlandı

Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Hatay'a kaçan ve Reyhanlı, Altınözü ve Yayladağı İlçeleri'ndeki çadır kentlerde barındırılan Suriyeliler için Kilis'in Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndaki Hac Konaklama Tesisleri'ne konteyner kent kuruluyor.
 Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyleHatay'a kaçan ve ReyhanlıAltınözüve Yayladağı İlçeleri'ndeki çadır kentlerde barındırılan Suriyeliler içinKilis'in Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndaki Hac KonaklamaTesisleri'ne konteyner kent kuruluyor.TOKİ tarafından Hac KonaklamaTesisleri'ndeki 315 bin metrekarelik alana yapılacak konteyner kent için çalışmalara başlandı. Çalışmalar tamamlandıktan sonra Hatay'ın 3 İlçesi'nde Türk Kızılayı tarafındankurulan çadır kentlerde barınan toplam 7 bin 500 Suriyeli buraya taşınacak. Çalışmaları yerinde denetleyen Kilis Vali Yardımcısı Ahmet KaratepeTOKİ tarafından bölgeye kurulacak 2 bin 400 konteyner için elektrik, su, kanalizasyon gibi altyapı çalışmasının sürdürüldüğünü söyledi. Hava şartları nedeniyle çalışmalara geç başlandığını belirten Karatepe, 2 bin 400 konteynere yaklaşık 10 bin kişinin yerleştirilebileceğini vurguladı. Karatepe, ilk konteynerlerin yarından itibaren Kilis'e getirileceğini ekledi

30 Ocak 2012 Pazartesi

Yayladağı Belediye Başkanı Dağıstanlı: "Hem Tasarruf Ediyor, Hem de Hizmet Yapıyoruz"

Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, belediye olarak hem tasarruf ettiklerini, hem de hizmet yaptıklarını belirtti.

Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, belediye olarak hem tasarruf ettiklerini, hem dehizmet yaptıklarını belirtti.
Dağıstanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden itibaren planlı ve sistemli çalıştıklarını vurgulayarak, belediyeye ait borcun 3'te 2'sini ödediklerini ifade etti.
"Vicdanen rahat olmadığım hiçbir işe girmedim" diyen Dağıstanlı, yaklaşık 3 yıllık görev süresi içerisinde ilçe merkezine 100 bin metrekarelik parke taşı döşendiğini, 4 bin 850 metre kanalizasyon ağı, 4 bin 250 metre de duvar yaptıklarını söyledi.
Bunun yanı sıra bin 250 metrekare güneşlik, 4 bin metrekare de kaldırım çalışması yaptıklarına değinen Dağıstanlı, "2012 yılı içerisinde alt ve üst yapıyı yüzde 95 oranında bitirmeyi planlıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda vatandaşlara hizmet götürmeye ve tasarrufa büyük önem veriyoruz, Yani hem tasarruf ediyor, hem de hizmet yapıyoruz" dedi.
2012 yılındaki projelerini de anlatan Dağıstanlı, 5 katlı modern belediye binasının bu yıl yaz aylarında tamamlanacağını ve binanın açılış töreninde belediye düğün salonunun da temelinin atılacağını müjdeledi.

Yayladağı Şoförler Odası Başkanı Bahadır."Şoför Esnafı, Korsan Yolcu Taşıyan Zirai Araçlardan...

Yayladağı Şoförler Odası Başkanı Vedat Bahadır, şoför esnafının korsan yolcutaşıyan zirai araçlardan rahatsız olduğunu belirtti.

Yayladağı Şoförler Odası Başkanı Vedat Bahadır, şoför esnafının korsan yolcu taşıyan zirai araçlardan rahatsız olduğunu belirtti.
Bahadır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy ve beldelerden başka ilçelere yolcu taşımacılığı yapan zirai araçların kooperatifleri rahatsız ettiğini vurgulayarak, "Köy ve belde kooperatiflerimiz odamıza gelerek şikayetlerini dile getirdiler" dedi.
Plakası olmayan zirai araçların, römorklarında yolcu taşımacılığı yaparak şoför esnafının zarar etmesine neden olduğunu anlatan Bahadır, şöyle konuştu:
"Şoför esnafı, korsan yolcu taşıyan zirai araçlardan rahatsız. İşlerini yasal olarak ve vergi ödeyerek yapan şoförlerimiz bu araçlar yüzünden zor durumda kalıyor. Yolcu taşıma hakkı olmayan bu araçların yolcutaşımacılığına izin verilmemeli. Güvenli ve yasal olmayan bu durum için vatandaşlarımıza ve güvenlikgüçlerimizi görev düşüyor." 

Yayladağı Kaymakamı Polat: "Karamağara'yı TurizmeKazandırmalıyız"

Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, Karamağara'nın turizme kazandırılması gerektiğini belirtti.

Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, Karamağara'nın turizme kazandırılması gerektiğini belirtti.
Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamadaAkdeniz'in kirlenmemiş en güzel kıyılarından birinin, ilçeye 17 kilometre uzaklıktaki Karamağara bölgesi olduğunu vurgulayarak, birçok doğal güzelliği bünyesinde barındıran bölgede, geçen yıllarda turizm altyapısı oluşturulması amacıyla elektrik, yol ve tesis çalışması yapıldığını söyledi. Turizm sektörünün, günümüzde en hızlı gelişen sanayilerden biri olduğunu anlatan Polat, "Karamağara'yıturizme kazandırmalıyız. Bu bölgenin turizme kazandırılması, hem ilçe hem de ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır" dedi. Polat, el değmemiş doğası ve tertemiz denizi ile görenlerin hayran kaldığı Karamağara'nın turizmpotansiyelini harekete geçirmek için proje hazırladıklarını bildirerek, projenin onaylanması durumunda, bölgenin doğal güzelliğini korumanın öncelikli amaçları olacağını dile getirdi. Proje kapsamında, denizin ortasından çıkıp kıyıya akan doğal ve şifalı suyun ortaya çıkarılacağına değinen Polat, bölgeye çardak, masa, bank yerleştirileceğini ve yürüyüş yolları, iskele, seyyar tuvalet yapılacağını ifade etti. Polat, ilçeyi turizm kenti yapmak için çeşitli projelerinin de olduğunu sözlerine ekledi. 

Somalili Kaçak Dağlık Arazide Donarak Öldü

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen Somali uyruklu 5 kişiden 1'i dağlık arazide donarak hayatını kaybetti.

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen Somali uyruklu 5 kişiden 1'i dağlık arazide donarak hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Yayladağı ilçesine bağlı Aşağı Pulluyazı köyü dağlık arazisinde devriye görevi yapan 3. Hudut Tabur Komutanlığı ekipleri, Suriye sınırı yakınlarında 5 kişilik grupla karşılaştı.
Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçtiği tespit edilen 5 kişinin soğuktan donmak üzere olduğunun belirlenmesi üzerine bölgeye sağlık ekibi gönderildi. 112 Acil Servis ekiplerince yapılan tüm müdahalelere rağmen kaçaklardan biri kurtarılamadı. Ölen kişinin cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Bu arada, sağlık durumları iyi olan diğer 4 kişi ise sınır dışı edilmek üzere Hatay Emniyet MüdürlüğüYabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi. 

27 Ocak 2012 Cuma

Dünya Gümrük Günü

Dünya Gümrük Günü, Yayladağı Gümrük Kapısı'nda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Dünya Gümrük GünüYayladağı Gümrük Kapısı'nda çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Yayladağı gümrük sahası içerisinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalara Gümrük Müdürü İdris Çalık, İlçe Emniyet Amiri Salih Karakaş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Tuncay Aydoğdu ve gümrük personeli katıldı.
Türkiye'ye giriş-çıkış yapanlara çikolata ve karanfil dağıtılan etkinlikte Karakaş ve Aydoğdu, gümrük personelinin gününü kutladı.
Etkinlikler kapsamında, okullar tatil edilmeden önce YİBO'nun ziyaret edildiğini ve öğrencilere gümrükler hakkında bilgi verildiğini belirten Çalık, tüm gümrük çalışanlarının "Dünya Gümrük Günü"nü tebrik etti.
Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat da gümrük müdürlüğünü ziyaret ederek, personelin gününü kutladı.

25 Ocak 2012 Çarşamba

SİZİN İÇİN SEÇTİK

Yayladağı'nda Kar Yağışı

Yayladağı ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Yayladağı-Antakya karayolundaulaşımın kontrollü sağlandığı bildirildi.

Yayladağı ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Yayladağı-Antakya karayolunda ulaşımın kontrollü sağlandığı bildirildi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sabah saatlerinden itibaren başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, ilçe merkezinde ve Yayladağı-Antakya karayolunda ulaşımda aksamalara neden oldu.
Buzlanma nedeniyle ulaşımın kontrollü sağlandığı karayolunda, il merkezine gitmek isteyen bazı araçlarınyolda kaldığı, ulaşımın kontrollü sağlandığı öğrenildi.
Karayolları ekiplerinin, yol açma ve tuzlama çalışması başlattığını belirten yetkililer, İlçe Emniyet Müdürlüğüekiplerinin, araçlarında çekme halatı ve zincir bulunmayan sürücülerin geçişlerine izin vermediğini kaydetti. Yetkililer, kar kalınlığının 10 santimetre
ye ulaştığı ilçede, 4 günden bu yana elektrik verilemeyen köylerdeki çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

Yayladağı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Karasoy: "Kar Yağışı Meyve Bahçeleri İçin Faydalı Oldu"

Yayladağı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yakup Karasoy, kar yağışının ilçedeki meyve bahçelerinin faydasına olduğunu belirtti.

Yayladağı GıdaTarım ve Hayvancılık Müdürü Yakup Karasoy, kar yağışının ilçedeki meyve bahçelerinin faydasına olduğunu belirtti.
Karasoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 3 gün önce etkili olan kar yağışının, zeytin ağaçlarıdışında bir meyve ağacına zarar vermediğini vurgulayarak, ağaçların uyku döneminde olmasından dolayı kar yağışından olumsuz etkilenmediğini kaydetti.
Zeytin ağaçlarının yaprak dökmemesinden dolayı kar kütlelerinin ağırlığıyla dallarının kırıldığını anlatan Karasoy, "Kar yağışı meyve bahçeleri için faydalı oldu. Çünkü kar toprakta yavaş yavaş eridiğinden, yağmur suyuna göre daha faydalıdır. Karın, ayrıca toprak ve bitkilerdeki hastalıkları yok edeceği özelliğide var" dedi. 

Hatay'daki Kar Yağışı

Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, ilçede etkili olan kar yağışıyla ilgili "Büyük bir afet yaşadık" dedi.

Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, ilçede etkili olan kar yağışıyla ilgili "Büyük bir afet yaşadık" dedi.
Dağıstanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye kış mevsiminde zaman zaman kar yağdığını belirterek, böylesine şiddetli bir karın uzun yıllardan beri yağmadığını ve vatandaşı hazırlıksız yakaladığını söyledi.
İlçede yüzlerce ağacın devrildiğini, bazı garajlarda çökme olduğunu ve logar kapaklarının kırıldığını anlatan Dağıstanlı, bir dinlenme tesisine ait spor kompleksinin de devrilen ağaçların altında kaldığını ifade etti.
Maddi zarara karşın can kaybının olmamasının kendilerine sevindirdiğini bildiren Dağıstanlı, ilçe merkezinde kar temizleme çalışmalarının devam ettiğini ve kapalı mahalle yollarının bulunmadığını kaydetti.

40 Santimetre Kar Üzerinde Düğün


Hatay'a 10 yıl aradan sonra Yağan kar renkli görüntüler yaşanmasına sebep oldu.


Hatay'a 10 yıl aradan sonra Yağan kar renkli görüntüler yaşanmasına sebep oldu. Yayladağı ilçesine bağlı YeditepeBeldesi'nde önceden tarihi belirlenen bir çiftin düğünü, 40 santimetre kar üzerinde yapıldı. 
Kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığıYeditepe beldesinde, düğün tarihini yaklaşık bir yıl önceden belirleyen çiftin düğünü de farklı bir atmosferde yapıldı. Tüm Yeditepe halkının katıldığı düğünde hiç araba kullanılmadı, gelinin bir gelinarabası bile olmadı. Buna rağmen çok mutlu olan çift farklı bir düğün yapmanın mutluluğunu yaşadı. Damat Mustafa Sünger, askerden yeni geldiğini belirterek, "Düğün tarihini önceden planlamıştık, kar hiç aklımızda yoktu. Düğünümüz normal düğünlerden çokfarklı oldu. Bu da bizi mutlu etti." dedi. 
Gelin arabası olmayan ve gelin evinden düğün salonuna, düğün salonundan damat evine yaya olarak götürülen gelin Hüsne Sünger de duygularını, "Kar üzerinde bembeyaz bir düğünümüz. Ortamın karı gelinliğim ile uyum sağladı.Farklı bir düğün oluşu bizi çok sevindirdi çok mutluyum." dedi. 
Düğün sonrasında misafirlere yöreye has olan etli bulgur pilavı ve yahni ikram edildi.

23 Ocak 2012 Pazartesi

Kent Ormanında Binlerce Ağaç Karda Devrildi

Hatay'da 11 yıl aradan sonra etkili olan kar yağışının ardından 81 köy yolununulaşıma kapandığı bildirildi.

Hatay'da 11 yıl aradan sonra etkili olan kar yağışının ardından 81 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.Antakya Belediyesi tarafından oluşturulan Kent Ormanı'nda ise binin üzerinde ağaç yıkıldı.
Hatay'da 11 yıl aradan sonra etkili olan kar yağışının ardından 81 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.Hatay kent merkezi ile YayladağıHassaReyhanlıBelenAltınözü ve Samandağ ilçelerinde Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi.
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada 1952 yılında etkili olan yağışta kar kalınlığının 20 santimetre, 2000 yılında 15, iki gün önceki yağışta ise 18 santimetre olarak ölçüldüğü bildirildi. Ayrıca, Altınözü ve Yayladağıilçe merkezleri, bu ilçelere bağlı belde ve köyler ile Antakya ve Samandağ ilçelerine bağlı 18 belde ve 86 köye elektrik verilemediği ve bu husustaki çalışmaların yoğun olarak devam ettiği belirtildi.
Hatay'da 11 yıl aradan sonra gelen kar yağışı en büyük tahribatı Antakya Belediyesi tarafından Habib-i Neccar dağına kurulan Kent Ormanı'nda yaşattı. Yoğun kar yağışı ile birlikte Kent Ormanı'nda bulunan binin üzerinde ağaç devrildi.
Antakya'nın en önemli mesire alanında yaşanan bu tahribat vatandaşları oldukça üzdü. Kar heyecanının yaşamak için Kent Ormanı'na gelen, Adnan Şahin, gördüğü manzara karşısında oldukça üzüldü. Binin üzerinde ağacın yıkıldığını belirten Şahin, Orman Müdürlüğünün kent ormanının yeniden yapılması için çalışma başlatmasını istedi.
Mehmet Güzel ise "Kar kötü geldi, ağaçlarımıza yazık oldu. Binlerce ağaç yıkılmış durumda" dedi.
Yoğun kar yağışı dolayısıyla Hatay'da Altınözü ve Yayladağı ilçe merkezleri, bu ilçelere bağlı belde ve köyler ile Antakya ve Samandağ ilçelerine bağlı 18 belde ve 86 köyümüze elektrik verilemiyor

10 Yıl Sonra Yağan Kar Hatay'da Hayatı Felç Etti

10 yıl aradan sonra dün gece saatlerinde başlayan ve etkisini sabah saat 10'a kadar devam ettiren yoğun kar yağışı, Hatay'da hayatı durma noktasına geldi.

10 yıl aradan sonra dün gece saatlerinde başlayan ve etkisini sabah saat 10'a kadar devam ettiren yoğun kar yağışı, Hatay'da hayatı durma noktasına geldi. Dün geceden itibaren devam eden yoğun kar nedeniyle şehir merkezinde kar kalınlığı 18 santimetreye ulaştı. Çok sayıda yolun kapandığı ilde birçok bölgede elektrik telleri koptu, ağaçlar kırıldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle oluşabilecek aksaklıklara karşıHatay Valiliği ve tüm kaymakamlıklarda kriz merkezleri oluşturuldu. Antakya- Yayladağıyolunun ulaşıma kapandığı ilde Karayolları ekipleri yolu açmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Antakya- Samandağ yolunda ise ulaşımkontrollü olarak sağlanıyor. Yoğun kar yağışı sebebiyle Antakya'yı iç bölgelere bağlayan Belen geçidinde de ulaşım güçlükle yapılıyor.   
Hatay İl Özel İdaresi 14 greyder, 7 kepçe, 2 treyler, 5 pikap ve toplam 50 personelle görev alanı ve Karayolları sorumluluk sahasındaki tüm yollarda çalışmalarını sürdürüyor.
Gece 01.30'dan itibaren Karayolları, belediye ve İl özel idaresine bağlı çok sayıda iş makinesi ve personel yolları açık tutabilmek için yoğun şekilde çalıştı. İl Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'na bağlı ekipler de yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere ulaşabilmek için ekipler oluşturdu.
Antakya merkezde kara hazırlıksız yakalanan çok sayıda araç yollarda kaldı. Kar nedeniyle birçok bölgede elektrik telleri koptuğu için şehrin büyük kısmı elektriksiz kaldı. Valilikten yapılan yazılı açıklamayla vatandaşlar özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları ve karın hızla erimesi nedeniyle oluşabilecek su baskınlarına karşı uyarıldı.