23 Şubat 2012 Perşembe

Suriye Askeri Sınırın Sıfır Noktasında Kazı Yaptı


Türkiye-Suriye sınırında Suriyeli askerler tarafından sabah saatlerinde başlatılan kazı çalışması kafalarda soru işareti bıraktı.

Türkiye-Suriye sınırında Suriyeli askerler tarafından sabah saatlerinde başlatılan kazı çalışması kafalarda soru işareti bıraktı. Sınıra 500 metre uzaklığında yaşayan Türkler, kazı çalışmalarını endişe ile izledi. 
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bağlı Güveççi köyünün Suriye sınırında sığınmacı Suriyelilerin Türkiye'ye geçişlerini engellemek amacıyla aylardır bekleyişlerini sürdüren Suriyeli askerler, sabah saatlerinde sınıra getirdikleri iş makineleri ile sınırın sıfır noktasında kazı yapmaya başladı. Güveççi köy halkının meraklı gözlerle izlediği kazı çalışmasında Suriyeli askerlerin kazdıkları alanlara büyük beyaz çuvallarla bir şey gömdükleri görüldü. 
Köy halkından Mehmet Kaçar, Suriyeli askerlerin yanlarında getirdikleri beyaz çuvalları kazdıkları alana gömmeye başladıklarını, ancak gazetecilerin bölgeye gelmesinin ardından kazıyı yarım bırakan askerlerin uzun süredir yaşamlarını sürdürdükleri sınırdaki evlere çekildiklerini söyledi. 
Sınırın sıfır noktasında Suriyeli askerler tarafından yürütülen kazı çalışması sırasında Türkiye tarafında da askeri hareketlilik gözlendi. Türk askerleri, sık sık sınırın sıfır noktasında araçlarıyla geçişler yaparak yapılan kazı hakkında bilgi edinmeye çalıştı. Kazılan alana neyin, neden gömüldüğü halen netleşmedi.

Defne Yaprağı Satmak Çileye Dönüşüyor.












Hatay'ın Yayladağı ilçesinde köy halkının belli başlı geçim kaynaklarından defne yağı ve defne yaprağı çok amaçlı değerlendiriliyor.

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde köy halkının belli başlı geçim kaynaklarından defne yağı ve defne yaprağı çok amaçlı değerlendiriliyor. Defne yağından el yapımı sabun dahi yapılırken, yaprağından ise çeşitli dertlere deva baharatlar elde ediliyor. Defne ağacının hem çekirdeğinden hem de yaprağından faydalanan koy halkı evlerini geçimini de bu yolla çıkartıyorlar. Hatay'ın Yayladağı ilçesinde defne yapraklarını toplayarak günlük kazançlarını elde etmeye çalışan vatandaşlar bu yaprakları dağlardan ve sarp kayalıklardan bin bir zahmetle indiriyorlar. Taşıması da bir o kadar zahmetli olan defne yapraklarının taşınması esnasında objektiflere takılan görüntüler ise görenleri hayrete düşürüyor. Kimi köylüler eşeklerinin üstüne defne yapraklarını yüklüyorlar. Bazen ise merkepler inat edip köylülere zor anlar yaşatıyorlar. Bazı köylüler ise teknolojidenfaydalanarak motosikletlerinin üzerini çuval dolusu defne yaprağını yükleyerek, tehlikeye aldırış etmeden yüklerini götürüyorlar. Arkasını, sağını ve solunu görmeden yük taşıyan köylüler, kazanacakları para için adeta tehlikeye meydan okuyorlar.

Yayladağı Karakaya Spor Kulübüne 12 Madalya

Yayladağı Karakaya Spor Kulübü Antakya'da yapılan karate şampiyonasından 12 madalya ile döndü.

Yayladağı Karakaya Spor Kulübü Antakya'da yapılan karate şampiyonasından 12 madalya ile döndü.
Karakaya Spor Kulübü Başkanı ve Milli Karate Hakemi Ramazan Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antakya'da düzenlenen "Budokai-do Karete Minikler, Yıldızlar ve Ümitler Hatay İl Şampiyonasında" 6 birincilik, 3 ikincilik, 3'de üçüncülük aldıklarını söyledi.
Hedeflerinin Türk milli takımına sporcu göndermek olduğunu ifade eden Karakaya, başarılarını daha da arttırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirtti.
 

İl Milli Eğitim Müdürü Şimşek'ten İnceleme

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Yayladağı ilçesinde incelemelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Yayladağı ilçesinde incelemelerde bulundu.
Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Hüzmeli'yi ziyaret ederek, Yayladağı'ndaki eğitim ve öğretim hakkında bilgi aldı ve okul müdürleriyle bir toplantı yaptı.
İlçe merkezindeki bazı ilköğretim okullarında incelemelerde bulunan Şimşek, daha sonra ülkelerini terk ederek Türkiye'ye sığınan ve Kızılay tarafından kurulan çadır kentlere yerleştirilen Suriyeli çocuklarıneğitim öğretim gördüğü okullarda incelemelerde bulundu.
Şimşek, incelemelerin ardından Kaymakam Tolga Polat'ı ziyaret etti

MHP Yayladağı Olağan Kongresi

MHP Yayladağı İlçe Başkanlığına Muzaffer Parlak yeniden seçildi.

MHP Yayladağı İlçe Başkanlığına Muzaffer Parlak yeniden seçildi.
MHP Yayladağı ilçesi olağan kongresi Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı. Tek listeyle girilen kongrede divan başkanlığını MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin yaptı.
Çirkin, burada yaptığı konuşmada, belediye başkanının ilçede yaptığı çalışmalarla gurur duyduklarını, önümüzdeki seçimlerde en güçlü adayın partileri olduğunu kaydetti.
Tek listeyle gidilen kongrede Parlak yeniden başkanlığa getirildi. Yönetim kurulu da Kemal SakaryaYusuf Atmaca, Yusuf Uğur, Gökhan Kavas, Mehmet Çelik, İshak Tuncer, Mehmet Aksoy, Nusret Kordoğan, Mehmet Türkoğlu, Adem Baturhan Keçe, Mehmet Cahit Turan, Hasan Aykut, Serdar İşler, Fehim Yaşekmez'den oluştu.
Kongreye, MHP Myk Üyesi İsmail Hakkı YücelMHP İl Başkanı Adnan Akdaş, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, Merkez İlçe Başkanı Fedai Yücedal,İskenderunHassaDörtyolKırıkhan ilçe başkanları ile partililer katıldı. 

Yayladağı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tuncer."Elektrik Kesintileri Esnafımızı Sıkıntıya...

Yayladağı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Tuncer, ilçedeki elektrikkesintilerinin esnafı sıkıntıya soktuğunu belirtti.

Yayladağı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Tuncer, ilçedeki elektrik kesintilerinin esnafı sıkıntıya soktuğunu belirtti.
İlçede son günlerde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Tuncer, özellikle kışaylarında yaşanan elektrik kesintilerinin tüm vatandaşları zor durumda bıraktığını ifade etti.
Tuncer, özellikle ilçe esnafının elektrik kesintileri karşısında ciddi oranda zarar gördüğünü bildirerek, "Elektrik kesintileri esnafımızı sıkıntıya sokuyor. İş yeri sahiplerinin bazıları jeneratör alarak çözümbulmaya çalışırken, maddi imkanı olmayan esnafımız ise işyerini erkenden kapatmak zorunda kalıyor. Kesintiler nedeniyle bazı elektronik cihazlar da kullanılamaz hale geldi" dedi.
Elektriğin hayatın vazgeçilmezi olduğunu vurgulayan Tuncer, elektrik hatlarının yüksek rakımlı bölgelerden ilçeye gelmesinden dolayı rüzgarlı havalarda dahi elektriklerin sık sık kesildiğini öne sürdü.
Tuncer, ilçede yaşanan kesintilerin son bulması için elektrik hattının yer altından geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Hatay'daki Gizli Kamp Sırrını Koruyor

Türkiye'ye sığınan Suriyeli göçmenler için kurulan çadır kentlerin yanısıra bir "gizli kamp"ın olduğu da varsayılıyor.

Suriye'de iç karışıklığın başlamasının ardından sınırı geçerek Türkiye'ye sığınan Suriyeli göçmenler içinHatay'ın ReyhanlıYayladağı veAltınözü İlçesi'nde kurulan çadır kentlerin yanısıra var olduğu öne sürülen 'gizli kamp' sırrını koruyor. 
Türkiye'ye sığınan Suriyeli Albay Hüseyin Mustafa Harmuş ve binbaşı Mustafa Kassum'un eski MİTgörevlisi S.Ö. tarafından kaçırılarakBeşşar Esad hükümetine teslim edilmesiyle gündeme gelenHatay'daki Türk Kızılayı'nın kurduğu çadır kentler, bu kez olaylara karışan Suriyelilerin 'tecrit' edildiği iddiasıyla gündeme geldi. Reyhanlı,Altınözü ve Yayladağı İlçeleri'nde bilinen 6 kampın dışında resmi olarak varlığı bugüne kadar açıklanmayan kampta dönem dönem 5-10 Suriyeli kaldığı, bu sayının bazen 20'ye kadar yükseldiği iddia ediliyor. 
Radikal Gazetesi'nde bugün yer alan haberde gizli kamplardan biri olduğu iddia edilen Altınözü İlçesi'ne bağlı Karbeyez Beldesi'ndeki Kuyubaşı kampının görüntüsünü almak isteyen gazetecilere, bu bölgeyi koruyan jandarmalar tarafından izin verilmedi. Sözkonusu bölgeyi incelemek isteyen muhabirler ancak uzak noktalardan kampın fotoğraflarını çekebildi. İl ve ilçe yöneticileri de bu konudaki soruları yanıtsız bıraktı. 
Bu kampta, toplam 7 bin 500 kişinin kaldığı mevcut kamplarda olay çıkartan Suriyelilerin barındığı ve sonraSuriye'ye gönderildikleri öne sürülerken, Türk ve Kızılay'ın bayrakları çekili olan ve çevresi branda ile kapalı bu kampta diğer kampta kalacak yer bulunmayan Suriyelilerin geçici olarak barındırıldığı da ileri sürülüyor. 
'Gizli' kampın varlığının gündeme gelmesi Altınözü halkını da rahatsız etti. İlçe halkı, kampın varlığını uzun zamandır bildiklerini ancak burada çok fazla Suriyelinin kalmadığını belirterek, "Burası küçük bir kamp, çok fazla Suriyeli kalmıyor, bazen hiç kimse olmuyor. Bazen de 5-10 Suriyelinin kaldığını biliyoruz. Ne amaçla bu kamp kuruldu, Suriyeliler neden buraya zaman zaman getiriliyor bilmiyoruz" diye konuştu. 
Hatay Tabip Odası Başkanı Doktor Selim Matkap ise söz konusu kampın varlığından daha önce haberi olmadığını, daha sonra yaptığı araştırmada öğrendiğini anlattı. Matkap, sağlık hizmetinin nasıl verildiği konusunda yaptığı araştırmada ilginç bilgiler edindiğini belirterek, "Bu kampa sağlık hizmeti 112 Acil Servis ambulansı ile sağlanıyor. İçeri sağlık görevlisi alınmıyormuş, sadece ihtiyaç olduğunda buraya gelen ambulans hasta olan kişileri alıp, ilgili hastanelere götürüyormuş. Sağlık hizmetinin hepsi bu çerçevede yürüyormuş." dedi.

17 Şubat 2012 Cuma

Yayladağı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tuncer."Elektrik Kesintileri Esnafımızı Sıkıntıya...

Yayladağı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Tuncer, ilçedeki elektrik kesintilerinin esnafı sıkıntıya soktuğunu belirtti.

Yayladağı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Tuncer, ilçedeki elektrik kesintilerinin esnafı sıkıntıya soktuğunu belirtti. İlçede son günlerde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Tuncer, özellikle kış aylarında yaşanan elektrik kesintilerinin tüm vatandaşları zor durumda bıraktığını ifade etti. Tuncer, özellikle ilçe esnafının elektrik kesintileri karşısında ciddi oranda zarar gördüğünü bildirerek, "Elektrik kesintileri esnafımızı sıkıntıya sokuyor. İş yeri sahiplerinin bazıları jeneratör alarak çözüm bulmaya çalışırken, maddi imkanı olmayan esnafımız ise işyerini erkenden kapatmak zorunda kalıyor. Kesintiler nedeniyle bazı elektronik cihazlar da kullanılamaz hale geldi" dedi.
Elektriğin hayatın vazgeçilmezi olduğunu vurgulayan Tuncer, elektrik hatlarının yüksek rakımlı bölgelerden ilçeye gelmesinden dolayı rüzgarlı havalarda dahi elektriklerin sık sık kesildiğini öne sürdü.
Tuncer, ilçede yaşanan kesintilerin son bulması için elektrik hattının yer altından geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

16 Şubat 2012 Perşembe

Kar Yağışının Ormanlara Verdiği Zarar Tespit Ediliyor

10 yıl sonra Hatay'a Yağan kar ormanlara da zarar verdi.21–22 Ocak tarihlerindeki kar yağışı ve olağanüstü hava muhalefeti Hatay ormanlarını da etkiledi.

10 yıl sonra Hatay'a Yağan kar ormanlara da zarar verdi. 21–22Ocak tarihlerindeki kar yağışı ve olağanüstü hava muhalefeti Hatayormanlarını da etkiledi. Yayladağıilçesinde 40 santime ulaşan kar yağışı nedeniyle ormanların tamamında kar kırığı ve devrikleri meydana getirdi. Zarar gören ağaçların biran evvel üretilmesi ve değerlendirilmesi amacıyla Antakya Orman İşletme Müdürlüğümüzce yoğun bir tespit çalışması yürütülüyor. Ayrıca orman yollarında devrilen ağaçlar ve toprak kayması sonucu kapanan yolların açılması çalışmaları sürüyor. Samandağ ve Merkez ilçe sınırlarının yüksek kesimlerinde de aynı şekilde olağanüstü hava muhalefetinden kaynaklanan devrik ve kırık şeklinde ormanlık alanlarda da ciddi zarar bulunuyor. 
Antakya Orman İşletme Müdürlüğünden alınan bilgiye göre bu tespitlerin süratle tamamlanması, zarar gören ağaçların üretime verilerek ekonomiye kazandırılması, ağaçlarda telafisi mümkün olmayan zararlar meydana getirmemesi yönünde çalışmalar sürüyor.

Yayaladağı`da Tütün Sözleşmesi

Yayladağı ilçesinde tütün üreticileri ile firmalar arasında sözleşme imzalanıyor.

Yayladağı ilçesinde tütün üreticileri ile firmalar arasında sözleşme imzalanıyor.
Yayladağı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Ballı, gazetecilere yaptığı açıklamada, tütün üreticileriyle anlaşma yapmak üzere dört firmanın ilçeye gelerek köyleri gezdiğini belirtti.
Ballı, 2012 yılında bin 250 çiftçinin özel tütün firmaları ile sözleşme imzalayarak tütün ekeceğini vurgulayarak, geçen yıl bin çiftçinin sözleşme ile tütün ektiğini ifade etti.
Bu yıl üretici sayısında artış sağlandığını anlatan Ballı, üreticilerin imzalanan sözleşme ile tütünlerini kilosu 5 liradan satacağını söyledi.
Ballı, bu yıl ilçede ilk defa Bursa tütünü ekileceğini bildirerek, ilçede 650 ton tütün satılmasının beklendiğini kaydetti. 

Yayladağı Belediye Başkanı Dağıstanlı."2010 Yılında 537 Bin Kişinin Geçiş Yaptığı Sınır Kapısını,...

Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, "2010 yılında 537 bin kişinin geçiş yaptığı sınır kapısını, 2011 yılında 383 bin kişi kullandı" dedi.

Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, "2010 yılında 537 bin kişinin geçiş yaptığı sınır kapısını, 2011 yılında 383 bin kişi kullandı" dedi.
Türkiye'nin Suriye'ye ve Ortadoğu'ya açılan kapısı olan Yayladağı Kara Hudut Gümrük Kapısı'nda,Suriye'de yaklaşık bir yıldan bu yana yaşanan olaylar nedeniyle sessizlik hakim.
Yayladağı Belediye Başkanı Dağıstanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki anlaşma ile vizelerin kaldırılmasının ardından önceki yıllarda kapıda yoğun bir hareketlik yaşandığını, ancakSuriye'deki olayların yoğunluğu sekteye uğrattığını belirtti.
Gümrük Kapısının ilçedeki birçok esnafa geçim kaynağı olduğunu ve olayların ilçe ekonomisine ciddi oranda zarar verdiğini vurgulayan Dağıstanlı, şunları kaydetti:
"Gümrük kapımız, Ortadoğu ülkelerinin Türkiye ve dolayısıyla Avrupa ülkelerine açılan en yakın kara gümrük kapısı. Bu nedenle özellikle KuveytKatarSuudi ArabistanÜrdünBahreyn ve Lübnanlı turistlerin en çok kullandığı gümrük kapısı burası. Bu da ilçemiz esnafına olumlu olarak yansımaktaydı. Fakat Suriye'deki olaylar esnafımızı iş yapamaz duruma getirdi. 2010 yılında 537 bin kişinin geçiş yaptığı sınır kapısını, 2011 yılında 383 bin kişi kullandı."
Dağıstanlı, Suriye'deki olayların Türkiye ve özellikle de Hatay'a ekonomik açıdan olumsuz yansıdığını bildirerek, "Dileğimiz Suriye'deki olayların bir an önce bitmesi ve esnafımızın rahata kavuşmasıdır" diyekonuştu.
www.yayladagliyiz.blogspot.com

Karakaya Spor KulübüKarakaya Spor Kulubü Başkanı Karakaya: "TürkiyeKarate Şampiyonasında İlimize Derece Getireceğiz" Karakaya Spor Kulubü Başkanı Karakaya: "TürkiyeKarate Şampiyonasında İlimize Derece Getireceğiz"

Yayladağı Karakaya Spor Kulübü Başkanı ve Milli Karate Hakemi Ramazan Karakaya,Türkiye Çocuklar Karate Şampiyonası'nda Hatay'a derece getireceklerini kaydetti.

Yayladağı Karakaya Spor Kulübü Başkanı ve Milli Karate Hakemi Ramazan KarakayaTürkiye ÇocuklarKarate Şampiyonası'nda Hatay'a derece getireceklerini kaydetti.
Antakya'da geçen hafta yapılan seçmelerde iki derece aldıklarını ifade eden Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osman Fatih Karabay ve Halil İbrahim Aktaş adlı sporcularının aldıkları dereceyleAntalya'ya gitmeye hak kazandığını söyledi.
Daha önceki yıllarda yapılan Türkiye Şampiyonalarında da Hatay'a derece getirdiklerini belirten Karakaya, Mart ayında yapılacak şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarınıhedeflerinin kente madalyayla dönmek olduğunu kaydetti. 

10 Şubat 2012 Cuma

TOKİ'den Türkiye'ye Sığınan Suriyelilere müjde!!!!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ), ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Hatay'a sığınan Suriyeliler için Kilis Öncüpınar'a kurulacak konteyner kentin ihalesini tamamladı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ), ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Hatay'a sığınan Suriyeliler için Kilis Öncüpınar'a kurulacak konteyner kentin ihalesini tamamladı. TOKİ, 2 bin konteyner kurulacak merkezin altyapısının yanı sıra 2 ilköğretim okulu ve bir lise ile 2 cami inşa edecek. Ayrıca atıl durumda bulunan Milli Eğitim binası, idari binalar, Emniyet Müdürlüğü binası ve Sağlık Müdürlüğü binasının kolonları güçlendirilerek yeniden inşa edilecek.
Hatay'a sığınan ve ReyhanlıAltınözüve Yayladağı ilçelerindeki çadır kentlerde barındırılan Suriyeliler içinKilis'in Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndaki Hac Konaklama Tesisleri'ne kurulacak konteyner kentte için sürdürülen çalışmalarda son aşamaya gelindi. TOKİ, merkeze konuşlandırılacak 2 bin konteyner altyapı ihalesini tamamladı. 
7 FİRMA TEKLİF VERDİ TOKİ'nin Bilkent'deki merkezinde yapılan ihaleye, 7 firma teklif verdi. İhale komisyonun teklifleri incelemesinin ardından Föy İnşaat Taahhüt ve Turizm Sanayi Ticaret Ltd. Şti ihaleyi kazanan firma oldu. Firma yer tesliminin ardından çalışmalara başladı. Suriyelilerin barındırılacağı konteyner kent 315 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca temin edilecek 2 bin konteyner, TOKİ'nin altyapısını tamamladığı merkeze konuşlandırılacak. TOKİkonteyner kentte, 2 cami, 2 ilköğretim okulu ve bir lise inşa edecek. İdare ihale kapsamında ayrıca atıl durumda bulunan milli eğitim binası, idari binalar, Emniyet Müdürlüğü binası, protokol ağırlama binası ve sağlık müdürlüğü binasını da yenileyecek. Bu binalar kolonlar haricinde yıkılacak. Kolan güçlendirmesi yapıldıktan sonra yeniden inşa edilecek. 
TOKİ, konteyner kentin altyapı çalışmalarını tamamlanmasının ardından AFAD'a teslim edecek. Konteynerlerin yerleştirilmesiyle Hatay'ın üç ilçesinde Kızılay tarafından kurulan çadır kentlerde barınan Suriyeliler'in tamamı buraya taşınacak. TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel de geçtiğimiz günlerde KilisValisi Yusuf Odabaşı ile birlikte konteyner kentin kurulacağı alanda incelemelerde bulunmuştu.

MİT'çilere 'Sınırda Casusluk' Gözaltısı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Suriye'deki karışıklıktan kaçıp Türkiye'ye sığınan 2 subayın Hatay'daki kamptan kaçırılıp Suriye yetkililerine teslim edilmesi sırasında 'casusluk faaliyeti' suçlaması ile 1 MİT mensubunun da aralarında bulunduğu 5...

Adana Cumhuriyet BaşsavcılığıSuriye'deki karışıklıktan kaçıp Türkiye'ye sığınan 2 subayın Hatay'daki kamptan kaçırılıp Suriyeyetkililerine teslim edilmesi sırasında 'casusluk faaliyeti' suçlaması ile 1 MİTmensubunun da aralarında bulunduğu 5 kişinin gözaltına alındığını, bazı MİTmensuplarının da şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığını açıkladı. 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada MİTmensupları ile ilgili olarak bu sabah erken saatlerden itibaren yaşanan gelişmelerin,Hatay'ın Altınözü İlçesi'ndeki çadır kamptaSuriye uyruklu albay Hüseyin Mustafa Harmuş ve binbaşı Mustafa Kassum'un zorla götürülüp, Suriye güvenlik güçlerine teslim edilmesi olayı ile ilgili olduğu belirtildi. Açıklamada, "Aralarında 1 MİTmensubunun da bulunduğu toplam 5 kişinin gözaltına alındığı, bazı MİT görevlilerinin de şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet olunduğu, soruşturmanın halen devam ettiği hususları, kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. 
6 AY ÖNCE ORTADAN KAYBOLDULAR 
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Suriye'den kaçanların barındığı sığınma kampında kalan Huda Kassum, geçtiğimiz Ağustos'ta eşi binbaşı Mustafa Kassum ve muhalif subaylardan Albay Hüseyin Mustafa Harmuş'un kimliği belirsiz kişiler tarafından kamptan kaçırılıp götürüldüğünü öne sürmüştü. 
Bu konuda Türkiye ve yurtdışında yapılan yayınlarda da Hüseyin Mustafa Harmuş'un Suriye'nin İdlip kentindeki birliklerinin komutanı olduğu ve 9 Haziran 2011'de internetteki sosyal paylaşım sitesiYoutube'de paylaştığı görüntülerde Suriye ordusundan ayrılıp, 'Özgür Arap Suriye Ordusu'nu kurduğuna ilişkin görüntüleri ve konuşması yer almıştı. 
Türkiye'nin, Suriye'deki bir grup PKK'lının iadesine karşılık bu 2 muhalif Suriyeli subayı takas ettiği iddiaları ise diplomatik kaynaklarca yalanlanmış, adı geçen kişilerin kendiliklerinden gitmiş olabilecekleri öne sürülmüştü.