29 Temmuz 2013 Pazartesi

Suriye Tarafında Başlayan Yangın İçin Türk Sınırında Ekipler Hazır Bekliyor

Suriye'de öğle saatlerinden itibaren süren orman yangınının Türkiye'ye sıçramaması için ekipler sınır hattında bekliyor.

Haber: Suriye Tarafında Başlayan Yangın İçin Türk Sınırında Ekipler Hazır Bekliyor

Suriye'de öğle saatlerinden itibaren süren orman yangınının Türkiye'ye sıçramaması için ekipler sınır hattında bekliyor.

Suriye'nin sınır kasabası Harabjoz'un ormanlık alanında öğle saatlerinde başlayan orman yangını müdahale edilmediği için rüzgarın da etkisiyle büyüyor. Harabjoz sınırında bulunan Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyünden de izlenebilen yangının sınırı aşarak Türkiye'ye geçmesini önlemek amacıyla 50 kişilik Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler bekliyor.

Yangın rüzgarın da etkisiyle büyümeye devam ederken Hatay Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 3 arazöz, bir su tankı, bir ilk müdahale aracı ve yer ekibi yangının sınır hattını geçmesini önlemek amacıyla tedbirlerini aldı.

28 Temmuz 2013 Pazar

Adalet Bakanı Ergin Hatay'da İftara Katıldı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Yayladağı ilçesinde, bir iş adamı tarafından düzenlenen iftara katıldı.

Haber: Adalet Bakanı Ergin Hatay'da İftara Katıldı

Adalet Bakanı Sadullah ErginYayladağı, ilçesinde, bir iş adamı tarafından düzenlenen iftara katıldı.

Ergin, Yayladağı Hükümet Konağı'ndaki iftarda yaptığı konuşmada, bölgede meydana gelen olayların son bulması için dua ettiklerini belirtti.

"Hem günümüz hem de gününüz Bayram, ramazan tadında olsun" dileğinde bulunan Ergin, "Allah, bulduğumuzdan, teslim aldığımızdan daha güzel Yayladağı, daha güzel Hatay, daha güzel bir Türkiye'yi gençlerimize, yavrularımıza teslim etmeyi bizlere ve sizlere nasip etsin" dedi.

İftarın ardından vatandaşlarla bir süre sohbet eden Ergin, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Programa, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz,  AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan KarasayarHacı Bayram Türkoğlu,  Antakya Belediye BaşkanıLütfü Savaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Adana
YORUMCU
Ziyaretçi Defteri yükleniyor...

Hatay Sınır Karakolu Yakınında Orman Yangını-Yayladağı 3`üncü Hudut Tabur Komutanlığı`na bağlı Çalıboğazı Karakolu İle Suriye sınırı arasındaki bölgedeki ormanlık alanda yangın çıktı.

Haber: Hatay Sınır Karakolu Yakınında Orman Yangını

sınırı arasındaki bölgedeki ormanlık alanda, saat 11.30 sıralarında, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. 

Orman İşletme Şefliği ekiplerinin hemen müdahale ettiği yangına, bir helikopter de havadan söndürme çalışmalarına katıldı. Çalıboğaz Sınır Karakolu'na 800 metre uzaklıkta çıkan yangın nedeniyle karakol çevresinde tedbirler alındı. Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında 1 hektar ormanlık alanın yandığı belirtilirken, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Ziyaretçi Defteri yükleniyor...
*/
-->

26 Temmuz 2013 Cuma

Hatay`da Çifte Deprem

Hatay'ın Samandağ ilçesinde 4.2, Yayladağı ilçesinde ise 3.1 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldi.

Haber: Hatay'da Çifte Deprem

Hatay'ın Samandağ ilçesinde 4.2, Yayladağı ilçesinde ise 3.1 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 03.22'de merkez üssü Samandağ ilçesine bağlı Meydan köyü olan 4.2 büyüklüğünde deprem kaydedildi.
Saat 04.00'de ise merkez üssü Yayladağı ilçesine bağlı Denizgören köyü olan 3.1 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi.
Depremler, Antakya Merkez ile İskenderun ve Reyhanlı ilçelerinde de hissedildi. -Hatay
Ziyaretçi Defteri yükleniyor...

Suriye'ye Yapılan Yardımlar Azaldı

Suriye'ye yapılan yardımların azalmasının ardından Cansuyu, Deniz Feneri, İnsani Yardım Vakfı ve Kimse Yok mu gibi dernekler yardım çağrısında bulundu.

Ölüm ve yaşam arasında tercih yapmak zorunda kalıncaTürkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacılara yönelik halkın yaptığı yardımlar azaldı.

AA muhabirinin;  ilk defa bir bölge için bu kadar uzun süren insani yardım operasyonu ile karşı karşıya olan Cansuyu, Deniz Feneri, İnsani Yardım Vakfı ve Kimse Yok mu derneklerinin yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Suriyeli göçmenlerin durumuna yönelik gündem, gelişen diğer olaylar dolayısıyla arka planda kaldı.  

"Devlet zaten sahip çıkıyor" algısıyla Mısır'daki askeri darbe ve diğer güncel konular dolayısıyla Suriye'deki iç savaşın gündemden düşmesi, bağışların azalmasında çok etkili oldu. Suriye'de insanı kriz her geçen büyürken, yardım kuruluşları had safhaya ulaşan gıda ihtiyacını karşılamak için vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulunuyor. 

-Cansuyu-

"Suriye'nin durumu çok vahim. Bu yarayı sivil toplum kuruluşları kapatamaz. Uluslararası yardım kuruluşları ve devletlerin el atması gerekiyor" diyen yetkililer, dernek olarak hem Türkiye sınırındaki dağlarda ve şehirlerde yaşayan Suriyelilere hem de Lübnan'da çok kötü şartlarda yaşayan Suriyeli mültecilere yardımcı olduklarını bildirdi. 

Dernek yetkilileri, tırlarla Suriye içlerine Ramazan kolileri dağıtımı yaptıklarını vurguladı.

-Kimse Yok Mu-

Kimse Yok mu derneği yetkilileri ise Suriye'ye yönelik bugüne kadar eğitim, sağlık, gıda, giyim, ev eşyası ve sıcak yemekten oluşan 35 milyon TL yardım yaptıklarını bildirdi.

Ramazan boyunca mülteciler için KilisNizipAkçakaleCeylanpınarReyhanlıve Yayladağı'nda kurulan iftar sofralarında her gün 6 bin 500 kişiye iftar vereceklerini belirten yetkililer, vatandaşların bağışlarının Somali, Pakistanve Myanmar'a yapılanlar kadar olmadığını vurguladı.

Yetkililer, yaklaşık 500 bin mülteci olduğunu ve 200 bininin AFAD tarafından kurulan konteynır kentlerde barındığını tahmin ettiklerini belirterek, dışarıda kalan 300 bin insanın yardıma ihtiyacı olduğunu bildirdi. Yetkililer, ayrıca Güney AfrikaCamiatül Ulema Kurumu'nun, Suriyeli mültecilere bağışlanmak üzere 200 bin dolarlık bir yardımı derneğe aktardığını, bu yardımla 28 Temmuz'da Kilis'te, 30 Temmuz'da Nizip'te 5 bin Suriyeli mülteci aileye kumanya dağıtımı gerçekleştirdiklerini vurguladı. 

-Deniz Feneri-

Deniz Feneri yetkilileri de Suriyeli mültecilere şu ana kadar 16,5 milyon liralık yardım ulaştırdıklarını bildirdi. 

Ramazan boyunca tüm sınır illerinde, kamplar haricinde yaşayan ve sayısı 200 bini bulan Suriyeli mültecilere gıda ve temizlik malzemesi yardımı yaptıklarını açıklayan yetkililer, Şanlıurfa'da 2 bin mülteci aileye 5 tır gıda yardımı ulaştırıldığını, eş zamanlı olarak KilisGaziantepHatayAnkaraİzmir ve İstanbul'da da mültecilere gıda yardımlarının sürdüğünü ve Kilis'te AFAD'la birlikte 103 prefabrik afet evinden oluşan bir mahalle kurduklarını anlattı.

"Gerek ülke içindeki siyasi olaylar gerekse geçmiş yıllardaki Suriye –Türkiye ilişkileri dolayısıyla bağışçılarımızın tereddütlü davrandıklarını gözlemliyoruz" diyen yetkililer, medyanın konuya daha fazla eğilmesi halinde bağışların artacağına inandıklarını vurguladı. 

Suriyelilerin, siyasi ve etnik konular dolayısıyla Ürdün, Lübnan ve Irak gibi komşu ülkelerden yeterli desteği göremediklerini vurgulayan dernek yetkilileri,Suriye'de en çok, "oldukça pahalı bir ürün olan" Bebek mamasına ihtiyaç bulunduğunu bildirdi. Yetkililer, "Bu daha önce hiçbir yerde karşılaşmadığımız derecede büyük bir ihtiyaç. Çünkü yaşanan kaos ve stres annelerin sütünün kesilmesine neden olmuş. Bombardımanlarda en çok zarar görenler; kadınlar, çocuklar, engelliler, yaşlılar. Öncelikle gıda, mama, ilaç, tekerlekli sandalye gibi ihtiyaçlar ulaştırılmalı ülkeye" görüşünü dile getirdi. 

-İnsani Yardım Vakfı-

İnsani Yardım Vakfı (IHH), Ramazan'ın ilk gününden itibaren toplam 2,7 milyon Suriyeli'ye yardım ulaştırdı. 

Ramazan ayına özel 50 bin gıda kolisinden 30 binini Şam'ın güneyi hariç birçok bölgeye dağıtıldığını belirten yetkililer, kalan kolilerin dağıtımının da 3 gün içerisinde tamamlanacağını açıkladı. 

Yetkililer, Halep ve Rakka'da her gün 20 bin kişiye, Türkiye sınırına yakın yerlerde kurulan 5 çadır kentte de 30 bin kişiye  iftar hazırladıklarını bildirirken, Rakka ve İdlip'de de tahıl ürünlerini işleyerek ekmek haline getirdiklerini, ayrıca Reyhanlı'da üretilen günlük 150 bin ekmeğin de Suriye içlerine gönderildiğini vurguladı. 

Geçen yıla göre yardımların daha iyi olduğunu belirten yetkililer, ancak 10 milyon kişinin açlık sınırında yaşadığı Suriye'nin artan ihtiyacı ile doğru orantılı olmadığını kaydetti. - Ankara

Deniz Feneri'nden Suriye'ye 7 Tır Gıda Yardımı

Deniz Feneri'nin Suriye'ye 7 tır gıda ve temizlik malzemesi yardımı ulaştıracağı bildirildi.

Haber: Deniz Feneri'nden Suriye'ye 7 Tır Gıda Yardımı

Deniz Feneri'nin Suriye'ye 7 TIR gıda ve temizlik malzemesi yardımı ulaştıracağı bildirildi.
Alınan bilgiye göre, Ramazan'da,"100 bin aileye gıda" hedefiyle yola çıkan Deniz Feneri, Suriye içindeki ihtiyaç sahiplerine de yardımlar ulaştırıyor.
Deniz Feneri yardım konvoyu Kilis'in Öncüpınar, Gaziantep'in KarkamışHatay'ınYayladağıHatay'ın Cilvegözü sınır kapılarından içeri giriş yapıyor. Dün Suriyetarafına geçmeye başlayan yardım konvoyunun girişi bugün de sürüyor.
Her birinde 600 aile için hazırlanmış yardım malzemesi bulunan toplam 4 bin 200 aile için yardım taşıyan 7 TIR'ın Suriye içine girişi yarın tamamlanmış olacak
7 TIR'lık yardım konvoyunda gıda ve temizlik malzemesi bulunuyor. Her aileye 2 koli gıda ve 1 koli temizlik malzemesi yardımı verilecek. Her aileye ulaştırılan iki koli gıda, iki aylık erzak ihtiyacını karşılayacak nitelikte.
Deniz Feneri ayrıca KilisGaziantepŞanlıurfaMardin ve Hatay'da kamplar dışında kalan 10 bin Suriyeli mülteciye de gıda yardımı dağıtımlarını sürdürüyor.
Derneğin Suriyeli misafirler için Kilis'te kurmakta olduğu ve 103 afet evinden oluşacak. Deniz Feneri Mahallesinin hazırlıkları da devam ediyor.
Deniz Feneri'nin şu ana kadar Türkiye'deki Suriyeli muhacirler ve Suriye içindeki mağdurlar için yaptığı yardımların tutarı 16 Milyon Lirayı aştı. Deniz Feneri, tüm hayırseverleri Suriyeli kardeşleri için yardım seferberliğine davet ediyor. - KİLİS

Hatay'da Göletlere 40 Bin Sazan Balığı Yavrusu Bırakıldı

Hatay'da, balıklandırma projesi kapsamında göletlere 40 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Haber: Hatay'da Göletlere 40 Bin Sazan Balığı Yavrusu Bırakıldı

Hatay'da, 2013 yılı balıklandırma programı çerçevesinde, ildeki göletlere 40 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden alınan 40 bin adet sazan balığı yavrusu Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesi personelleri tarafından Kırıkhan Gölbaşı ve Topboğazı göleti, Reyhanlı YenişehirGöleti, Merkez Karlısu göleti, Yayladağı Hisarcık ve Yalaz göletlerine bırakıldı.

Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi su ürünleri kaynaklarındaki, doğal türlerin ve ekolojik dengenin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, ve su kaynaklarında biyolojik çeşitliliğin arttırılması, amatör (sportif) avcılığın geliştirilmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlanması hedeflendiklerini söyledi. 

Tüfekçi ayrıca, balıklandırma faaliyetlerinde ekonomik değer taşıyan pullu sazan balığı tercih edildiğini de sözlerine ekledi.

23 Temmuz 2013 Salı

MHP Hatay Milletvekili Çirkin, Yayladağı'nda İftara Katıldı

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Şefik Çirkin iftarını Yayladağı ilçesinde partililerle birlikte açtı.

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Şefik Çirkin iftarını Yayladağı ilçesinde partililerle birlikte açtı.

Çirkin, Yayladağı Ülkü Ocağı Başkanlığı tarafından ilçedeki bir çay bahçesinde organize edilen iftar programına Hatay Ülkü Ocakları İl Başkanı Naci Akaya ile katıldı. İftar sonrası partililerle sohbet eden Çirkin, partililerin sorunlarını dinledikten sonra ilçeden ayrıldı.

İftar programına Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal DağıstanlıMHP İlçe Başkanı Muzaffer Parlak da katıldı. - Hatay

Suriye'deki İç Savaş

Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesinden şiddetli patlama sesleri geliyor Türkiye sınırına 1 kilometre uzaklıktaki ormanlık bölgede yangın çıktı.
Haber: Suriye'deki İç Savaş
Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak Türkmen bölgesinde yaşanan şiddetli çatışmaların sesi Yayladağı ilçesinden duyuluyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Esed'e bağlı birlikler muhaliflerin kontrolünde bulunan Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Murtlu ve Göğdağ köyleri yakınlarına uzaktan attığı füze ve havanlarla saldırı düzenliyor. Şiddetli patlama sesleri Yayladağı ilçe merkezi ve sınır köylerden de işitiliyor.

Öte yandan saldırılar sonrası bölgedeki ormanlık alandan dumanlar yükseldiği belirtildi. Sınıra yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta çıkan yangının Türkiye'ye sıçrama ihtimaline karşın Yayladağı Orman İşletme Şefliği ekiplerinin bölgeye sevk edildiği öğrenildi. - Hatay


Hatay'da Kaçakçılıkla Mücadele Sürüyor

Hatay'ın 7 ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 587 bin litre gümrük kaçağı mazot ele geçirildi.


Haber: Hatay'da Kaçakçılıkla Mücadele Sürüyor

Hatay Valiliği'nden alınan bilgiye göre 14 Haziran -19 Temmuz arasında Hatay'ınAltınözüBelenHassaKırıkhanKumluReyhanlı ve Yayladağı ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda; 587 bin 220 litre gümrük kaçağı mazot, 185 bin 749 paket sigara, 41 bin 895 kilo şeker ele geçirildi. Emniyet ve Jandarma birimleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, AltınözüBelenHassa,KırıkhanKumluReyhanlı ve Yayladağı ilçelerimizde toplam 18 bin 214 aracın kontrolü yapılırken bunlardan bin 95'ine cezai işlem uygulandı, 332 araç trafikten men edilirken, 284 araca ise kaçakçılık olayına karıştığı için adli işlem uygulandı ve toplam 536 bin 478 lira para cezası kesildi.

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz Hatay'da bu tür olumsuzluklara izin verilmeyeceğini ve bu yöndeki operasyonların uygulamasının bundan sonra da kararlılıkla süreceğini söyledi

20 Temmuz 2013 Cumartesi

GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARI İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Gazi ve şehit yakınları Yayladağı Kaymakamlığının verdiği iftar yemeğinde buluştu.
Haber: Gazi ve Şehit Yakınları İftar Yemeğinde Buluştu















Gazi ve şehit yakınları Yayladağı Kaymakamlığının verdiği iftar yemeğinde buluştu.
İlçedeki bir lokantada verilen iftar yemeğine eşi Asuman Polat ile katılan Kaymakam Tolga Polat, yemek sonrası yaptığı konuşmada, gazi ve şehit yakınlarının kendilerine emanet olduğunu belirterek, devletin her zaman yanlarında olacağını söyledi.
Yemek sonrası gazi ve şehit yakınlarıyla sohbet eden Polat, onların sorunlarını dinledi.
İftara Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Salim Afgün, Belediye Başkanı Mustafa Kemal DağıstanlıKışlak Belediye Başkanı Mehmet Ali Yarar, ilçe Emniyet Amir Vekili Akif Kızılkaya, İlçe Müftüsü Mehmet Güneş, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. - Hatay

Suriye'deki İç Savaş

Esed rejimine bağlı birliklerin Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak bölgesine birkaç gündür havan ve füzelerle saldırı düzenlediği öğrenildi.

Haber: Suriye'deki İç Savaş










Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak bölgesine, birkaç gündür Esed rejimine bağlı birlikler tarafından havan ve füzelerle saldırı düzenlendiği öğrenildi.
AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınırında yer alan Lazkiye kentinde Özgür Suriye Ordusu askerleriyle Esed rejimine bağlı birlikler arasındaki çatışmalar ve hava saldırıları aralıklarla devam ediyor.
Muhaliflerin kontrolündeki Lazkiye'ye bağlı Bayırbucak Türkmen bölgesi, birkaç gündür Esed güçleri tarafından uzaktan atılan havan ve füzelerle bombalanıyor.
Genellikle akşam saatlerinde başlayan hava saldırıları nedeniyle bölgede yaşanan patlamalar, zaman zaman Yayladağı ilçe merkezinden de duyuluyor. - Hatay

"3. Yılında Suriye Krizi" Raporu

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın raporuna göre, Suriye'de çatışmalar nedeniyle binlerce kişi yaralandı, 500 bini aşkın kişi tutuklandı, yarısı çocuk 1,6 milyon kişi Lübnan, Ürdün, Irak, Mısır ve Türkiye gibi komşu ülkelere göç etmek zorunda kaldı, 4,25 milyon kişi ülke içerisinde yer değiştirdi Türkiye'ye 309 bin Suriyeli giriş yaparken, 194 binin üzerinde Suriyeli, Türkiye'de barınma merkezlerinde kayıtlı

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın "3. Yılında Suriye Krizi" Raporu'na göre, Suriye'de çatışmalar nedeniyle binlerce kişi yaralandı, 500 bini aşkın kişi tutuklandı,  yarısı çocuk 1,6 milyon kişi LübnanÜrdün, Irak, Mısır ve Türkiye gibi komşu ülkelere göç etmek zorunda kaldı, 4,25 milyon kişi de ülke içerisinde yer değiştirdi. 
"Suriye krizinin" insani boyutunu da ele alan rapora göre, Mart 2011'den itibaren 6 ay boyunca cuma namazları sonrası gösteriler yapan Suriye halkı, daha özgür bir ortamda yaşayabilmek için reform yapılması yönündeki taleplerini dile getirdi. 
Protestoların yayılması üzerine Beşşar Esed, Mart ve Nisan 2011'de yaptığı iki konuşmada örgütlenme, parti kurma, sendikal haklar, daha özgür seçimler, sosyal adaletin sağlanması, Kürt, Arap ve Türkmen gibi ülke içerisinde yaşayan farklı toplulukların haklarının korunmasına yönelik çeşitli alanlarda reformlar gerçekleştireceğini ilan etti. Ancak verilen sözlerin hiçbirinde durulmadı ve  gösterileri bastırmak için ateşli silahlar kullanıldı.Yaşanan gelişmeler üzerine sürekli cenazeleri artan ve yakınları tutuklanan halk, Esed'in politikalarının değişeceğine dair umutlarını yitirdi ve barışçıl protestoların yerini, "rejimin devrilmesi gerektiği düşüncesini benimseyen" bir başkaldırı hareketi aldı. Temmuz 2011'den bu yana olaylar, Suriye'de, ordudan kaçan askerlerin, muhaliflerin saflarına katılması ve halkın kendini silahlı rejim güçlerine karşı savunmak üzere silahlanmasıyla seyir değiştirdi ve ülkede iç savaş başladı.

Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan rakamlara göre, Suriye'de 93 bini aşkın insan öldü. Bölgede çalışma yapan bağımsız kaynaklar, asıl bilançonun, açıklanan sayıların üzerinde olduğunu ifade ediyor. Ülkede çatışmalar nedeniyle binlerce kişinin yaralandığı, 500 bini aşkın kişinin tutuklandığı, yarısı çocuk 1,6 milyon kişininLübnanÜrdün, Irak, Mısır ve Türkiye gibi komşu ülkelere göç etmek zorunda kaldığı; 4,25 milyon kişinin ülke içerisinde yer değiştirdiği bildirildi.
Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) ve Sınır Tanımayan Gazeteciler'in (RSF) verilerine göre, gazeteciler için dünyanın en tehlikeli yeri haline gelen Suriye'de olayların başlangıcından bu yana 36 gazeteci öldürüldü.
Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Haziran 2013 verilerine göre, Türkiye'ye 309 bin Suriyeli giriş yaparken, 194 binin üzerinde Suriyeli,Türkiye'de barınma merkezlerinde kayıtlı. Şehirlerde akrabalarının yanına sığınan veya ev kiralayan sığınmacılarla bu rakamın 400 bine yaklaştığı tahmin ediliyor.
BM'nin geçen ayki raporuna göre, Suriyeli mültecilerin 511 bin 418'i Lübnan'da, 472 bin 631'i Ürdün'de, 376 bin 640'ı Türkiye'de, 158 bin 669'u Irak'ta, 79 bin 267'si Mısır'da bulunuyor. İnsani İşler Koordinasyonu Merkezi ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre, Suriye'de insani yardıma muhtaç kişi sayısı 6,8 milyon, Suriye içinde yerinden edilen kişi sayısı 4,25 milyon, yıkılan ev sayısı ise 1,2 milyon. 
Adana Sarıçam Çadır Kenti'nde 9 bin 346, Osmaniye Cevdediye Çadır Kenti'nde 7 bin 862, Kahramanmaraş Merkez Çadır Kenti'nde 15 bin 470, Kilis Öncüpınar Konteyner Kenti'nde 13 bin 408, Adıyaman Merkez Çadır Kenti'nde 10 bin 437,Şanlıurfa Ceylanpınar Çadır Kenti, Akçakale Çadır Kenti ve Harran Konteyner Kenti'nde 90 bin 981, Gaziantep IslahiyeKarkamışNizip çadır kentleri ve NizipKonteyner Kenti'nde 32 bin 168, Hatay Reyhanlı Geçici Kabul Merkezi, Altunözü 1-2, Apaydın ve Yayladağı 1-2 çadır kentlerinde 14 bin 874 Suriyeli bulunuyor. -İstanbul