22 Mayıs 2008 Perşembe

YAYLADAĞINDA SON 1 HAFTA

SEVGİLİ YAYLADAĞI VE GURBETTEKİ HEMŞERİLERİMİZ SİZLER 19 MAYIS 1919 ATATÜRK`Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINDA NELER YAPTINIZ ? BİZİMLE PAYLAŞMAK İSTERMİSİNİZ. YAYLADAĞINDAKİ BAYRAMDA GENÇLERİMİZİN YARINLARIMIZIN RESİMLERİNİ Mİ? ÇEKTİNİZ PRKİ BUNLARI BİZİMLE PAYLAŞMAYA NE DERSİNİZ. GURBETTEKİ HEMŞERİLERİMİZ SİZLERDE 19 MAYIS 1919 ATATÜRK`Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI GURBETTE NASIL GİDİYOR YAYLADAGLILARA RESİM ŞİİR VE YAZILARINIZLA BİŞİLER MIRILDANMAYA NE DERSİNİZ ( belgecik@hotmail.com ) adresinden online destek alarak wep sitemizdeki yerinizi resimleriniz şiirleriniz ve yazılarınızla süsleyiniz İLGİNİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNARIZ TÜM YAYLADĞLI VE GURBETTEKİ HEMŞERİLERİMİZİN 19 MAYIS 1919 ATATÜRK`Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI EN İÇTEN DİLEKLERİMİZLE KUTLARIZ.
YAYLADAGLIYIZ YÖNETİMİ (Dj-ToCMaC)


19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Yayladağı’nda da coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Yayladağı’nda da coşkuyla kutlandı.19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve gençlik haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler 15 Mayıs Perşembe günü saat 11:00’da Atatürk Büstüne Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Çelenginin İlçe Kaymakamımız Süleyman ÇELEBİ tarafından konulmasıyla başladı. Atatürk büstüne çelenk konulmasının ardından halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen gençlik yürüyüşü yapıldı.Gençlik yürüyüşünün ardından Devrent Piknik alanı ile Belediye Binası arasında çeşitli kategorilerde atletizm kros müsabakaları yapıldı. 19 Mayıs Pazartesi günü etkinlikler, Atatürk Meydanındaki Atatürk büstüne çelenk konulmasının ardından Yayladağı İlçe Stadında devam etti. Etkinliklerde İlçe Milli Eğitim Müdür V. M. Erkan ŞERİFOĞLU günün anlam ve Önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrencilerin hazırlamış olduğu çeşitli koreografileri sergilemelerinin ardından okunan şiirlerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramı kutlamaları Gençlik Haftası etkinlikleri sona erdi.

Pilav Günü

Yeniceköy ilköğretim okulu, Olgunlar İlköğretim okulu ve Şakşak İlköğretim okulu öğrencilerin birbirlerini tanımaları, yaşadıkları yerlerin güzelliklerinin farkında olmaları, köylerini ve ülkelerini daha çok sevmeleri için üç okul birleşerek 14/05/2008 Çarşamba günü “PİLAV GÜNÜ” düzenlediler.Pilav Gününe ilçe kaymakamımız Süleyman ÇELEBİ, İlçe Milli Eğitim Müdür V. M. Erkan ŞERİFOĞLU,Şube Müdürü Hikmek GÜMÜŞTAŞ, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet AYDIN ve Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Atatürk, Keldağ'ın Zirvesinde Anıldı


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) öğrencileri ve öğretim görevlileri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Suriye sınırında bulunan 1729 rakımlı Akdeniz bölgesinin en yüksek dağına tırmanarak dağın zirvesine Türk bayrağı dikti.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen zirve yürüyüşü kapsamında Suriye sınırında bulunan Akdeniz bölgesinin 2. Hatay'ın ise en yüksek dağı olan 1729 rakımlı Keldağ'ın zirvesine öğrenci ve öğretim görevlileri tarafından Türk bayrağı dikildi. Sabah erken saatlerde konvoy halinde Antakya'dan Yayladağı ilçesi sınırlarında bulunan Keldağ eteklerine gelen 280 öğrenci ve öğretim görevlisi, sınır karakol görevlisi askerlerin refakatinde tırmanışa geçti. Hatay'da ilk kez MKÜ tarafından gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilecek olan zirve yürüyüşüne öğrencilerin yanı sıra ilerlemiş yaşlarına rağmen öğretim görevlileri de büyük ilgi gösterdiler. MKÜ Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda da öğrencilerle birlikte Keldağ'ın zirvesine tırmanmak için ter döktü. Yaklaşık 5 saat süren zorlu tırmanışın ardından zirveye varıldı. Türkiye-Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan ve stratejik bir öneme sahip olan (Cebeli Akra) Keldağ'ın zirvesine varıldı. Dağın zirvesine öğrenciler ve öğretim görevlileri tarafından Türk bayrağı dikildi. Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra hep bir ağızdan "Dağbaşını Duman Almış" marşını söyledi. Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canda burada yaptığı konuşmada, "Türkiye'de ve üniversitemizde artık gardırop Atatürkçülüğü devri bitmiş, aktif Atatürkçülük devri başlamıştır. Aktif olmak ancak böyle zirvelere tırmanmakla olabilir" dedi.
"Saatlerce yürüdükten sonra Hatay'ın en yüksek dağına tırmandınız ve Türk bayrağını diktiniz. Sizleri kutluyorum" diyen Canda, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İnanıyorum ki Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlileri olarak bundan sonra da Türk bayrağını bilimsel, kültürel, sporsal alanda ve yaşamın her alanında dünyanın en yüksek tepelerine dikeceksiniz. Bu ancak çalışarak olur arkadaşlar, alın teri dökerek olur, bilek gücü ile emek vererek olur. Oturduğun yerde gardıropta olmaz. Onun için Türkiye'de artık aktif Atatürkçülük başlamıştır. Kim çalışıyorsa, ilerliyorsa, bilimsel, sanat, ticaret, ekonomi kısacası her alanda Türk bayrağını en yükseğe çıkartıyorsa işte en büyük Atatürkçü, en büyük yurtsever, en büyük vatansever odur".
MKÜ öğrencileri de, 19 Mayıs nedeniyle düzenlenen zirve yürüyüşüne katıldıkları için mutlu olduklarını ve tekrar yapılmasını istediklerini söyledi.

Hiç yorum yok: