23 Temmuz 2008 Çarşamba

69.YIL GURURU ...


MİROĞLU; Hatay’ ın Anavatana Katılışının 69. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.Misak-ı Milli Sınırları içerisinde bulunmasına rağmen bir süre sınırlarımızın dışında kalan Hatay’ın onurlu mücadelesi, ülkemiz topraklarını paylaşmanın kesinlikle mümkün olmayacağının anlamlı bir ifadesidir. Hatay Valisi Nusret MİROĞLU, mesajını şöyle sürdürdü. Kırk Asırlık Türk Yurdu Ecnebi Elinde Kalamaz cevabının, başından beri bir bayrak gibi dalgalandığı Hatay davası, yüce önder Atatürk’ ün direktifleri ile izlenen barışçı dış politikanın önemli bir sonucu olarak tarihimizdeki yerini almıştır. Bugün de, Türk Milleti birlik ve beraberlik içerisinde, kararlı ve güçlü adımlar atarak ulaştığı barış, huzur ve güven içinde hür yaşama ülküsünden asla vazgeçmeyecektir. Vali MİROĞLU, mesajını şöyle noktaladı. Hatay’ ın, Anavatana katılışının 69. yıldönümü kutlamasının gurur ve sevincini yaşadığımız bu anlamlı gün dolayısıyla, yüce önder Atatürk’ ü, silah arkadaşlarını, merhum Tayfur SÖKMEN’ i ve aziz şehitlerimizi rahmetle anar, Hatay’ lı vatandaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunarım dedi.



Antakya Belediye Başkan Mehmet Yeloğlu, Hatay’ın anavatana katılışının 69. yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Antakya Belediye Başkan Mehmet Yeloğlu, Hatay’ın anavatana katılışı 20.yüzyılın en büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün son barış zaferi ve Hatay halkının vatan ve Atatürk sevgisinin emsalsiz bir ifadesi olduğuna dikkat çekerek, “Aziz Hemşerilerim; Bugün güzel Hatay’ımızın anavatana katılışının 69. yıldönümünü kutluyoruz. Kalplerimiz 69 yıl önce yaşanan o büyük günün heyecanıyla dolu, sevincimiz sonsuzdur. Hatay’ın anavatana katılışı 20.yüzyılın en büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün son barış zaferi ve Hatay halkının vatan ve Atatürk sevgisinin emsalsiz bir ifadesidir. Bu büyük zafer, tarihe; hoşgörünün, anlayışın, barışın ve vatan sevgisinin en güzel örneklerinden biri olarak geçmiştir. Hatay, 1.dünya savaşından sonra Türk vatanında ilk işgal edilen, bu işgale silahla karşı koyan ve ilk kurşunu atan yerdir. 23 Temmuz 1939’da yani bundan 69 yıl önce bugün, Hatay coşkun sevinç gösterileri arasında kayıtsız, şartsız ve sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalmak üzere Türkiye’ye katıldı. Böylece hem Hatay halkı mücadelesini kazanarak yıllar süren anavatan hasretini gidermiş hem de Büyük Atatürk’ün en büyük arzusu gerçekleşmiş oldu. Bu zafer devlet adamlarımızın ve vatansever Hatay halkının yarattığı emsalsiz bir destandır” dedi.

Antakya Belediye Başkan Mehmet Yeloğlu, Barış ve kardeşlik gibi yüce değerleri yeşertecek tek etkenin hoşgörü ortamı olduğuna dikkat çekerek, “Bu haliyle bütün dünyanın kentimizde asırlardır yaşanan engin hoşgörü ortamını örnek almasını diliyoruz. Hatay geçmişte olduğu gibi bundan sonra da hem tarihi şöhretine layık hem de çağdaş ölçülere uygun uluslararası değerleri özümsemiş bir kent olarak gelişimini sürdürecektir. Devletine, milletine, bayrağına gönülden bağlı Hataylılar olarak, şanlı bayrağımızın gölgesinde bu kutsal topraklarımızda yaşamamızı sağlayan başta Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, Hatay mücadelesinde kanını ve canını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla bir kez daha anıyorum. Bayramımız kutlu olsun” dedi.



Hiç yorum yok: