29 Ekim 2008 Çarşamba

KONUMUZ BLOGGER

KURUNUN YANINDA YAŞIDA YAKTILAR SEVGİLİ ZİYARETÇİLERİMİZ STAR GAZETESİNDEKİ HABERDE BLOGGER BLOGLARI LİG TV YAYINLARINI ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITTIĞI YAYINLANMIŞ VE DİYARBAKIR 1. SULJ CEZA MAHKEMESİ TARAFINDAN BLOGGER GEÇİCİ OLARAK KAPATILMIŞ BU OLAY İSTER İSTEMEZ BİZİDE ETKİLEMİŞTİR BİZİM BLOGUMUZDA LİG TV VS. İZLETMEK DEĞİL HEMŞERİLERİMİZİ BİR ÇATI ALTINDA TOPLAMAK VE BİRBİRLERİNDEN HABERDAR OLMALARINI SAĞLAMAKTIR BİZİMLE BAĞLANTI KURAMADIĞINIZ ZAMAN İÇERİSİNDE TEKRAR KARŞINIZDAYIZ UMARIZ Kİ BİDAHA Kİ SEFERE BÖYLE BİR HAKSIZLIĞA UĞRAMAYIZ TEKRAR YAYLADAĞLIYIZ a HOŞ GELDİNİZ YAYLADAĞLIYIZ YÖNETİMİ
Dj-ToCMaC



'İnternet günlüğü' Blogger'in niye kapatıldığı ortaya çıktı; Lig TV'ye ait maçları şifresiz yayınlamış
28 Ekim 2008 Salı 11:33
Milyonlarca kişinin kullandığı Blogger.com'a erişim yasağının nedeni belli oldu. Diyarbakır Sulh Ceza Mahkemesi'nin kapatma kararını, sitede süperlig maçlarının şifresiz olarak yayınlanmasıyla Digitürk'ün yaptığı şikayet üzerine aldığı öğrenildi. Yetkililer, kararın itiraza açık olduğunu söyledi.
SİTE SAHİPLERİNİ UYARDIK Star gazetesinin haberine göre, Dİgİtürk Hukuk Müşaviri Süleyman Talaş, Blogger aracılığıyla 200'den fazla sitede maçların ilegal olarak yayınlandığını tespit ettiklerini belirtti. Site yöneticilerinin iletişim adreslerine mahkemeye başvurmadan önce mail attıklarını belirten Talaş, 'Yayın hakları Lig TV'ye ait maçları siteden kaldırın dedik.
Ancak sonuç çıkmayınca mahkemeye başvurduk. Kararın ardından site sahipleriyle yine görüştük. Bize gerekirse sitede yardımcı yönetici fonksiyonu vermelerini istedik. Ancak 'Biz bir İrlanda'yla görüşelim' yanıtını verdiler' dedi.
Bilişim Hukuku Uzmanı Av. Erhan Horasan Blogger.com sitesinin kapatılmasıyla ilgili olarak maddi anlamda mağdur olan kullanıcıların dava açabileceklerini belirtti.

Hiç yorum yok: