4 Ocak 2009 Pazar

YAYLADAĞI LOKUMUNU TAKMA DİŞİ OLANLAR BİLE TÜKETEBİLİYOR

Hatay'ın Yayladağı İlçesinde Oktay Kardeşlerin Yaptığı Doğal Lokum Takma Dişi Olanlar Tarafından Bile Rahatlıkla Tüketiliyor. Mide Ağrısına ve Çıban Yarasına da İyi Geldiği Bildirilen Yayladağ Lokumunun Ünü Almanya, Lübnan, Suriye ve Değişik Arap Ülkelerine Kadar Ulaştı.
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Oktay kardeşlerin yaptığı doğal lokum takma dişi olanlar tarafından bile rahatlıkla tüketiliyor. Mide ağrısına ve çıban yarasına da iyi geldiği bildirilen Yayladağ lokumunun ünü Almanya, Lübnan, Suriye ve değişik Arap ülkelerine kadar ulaştı. Tazeliğini bir ay boyunca koruyan lokumu almak için Suriye'den gelenler bile var.
Yayladağı lokumunu dünyaya tanıtmak için dede mesleğini sürdürdüklerini anlatan Mehmet Oktay (45) ile kardeşi Ahmet Oktay (40) bu işi çocukluktan bu yana yaptıklarını belirttiler. Dededen toruna devam eden lokum imalatında kesinlikle glikoz ve tatlandırıcı kullanmadıklarını belirten Oktay kardeşler, günlük olarak imal ettikleri sade, fıstıklı, fındıklı ve cevizli lokumların mide ağrılarına çok iyi geldiğini ifade ettiler.


Ürettikleri lokumun Yayladağ'ına has olduğunu belirten Mehmet Oktay, haftada 250 kilogram lokum satışları olduğunu ifade etti. Oktay, başka lokumların, ağzında takma dişi olanların yerken zorlandığını, ancak kendilerinin ürettiği lokumun ağızda hemen dağıldığı için takma dişi olanların bile rahatlıkla yiye bildiğini söyledi. Yayladağı ilçesinde imal ettikleri katkısız lokumu dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını belirten Mehmet ve Ahmet Oktay kardeşlerden Ahmet Oktay, "Bizim imal ettiğimiz lokumları herkes rahatlıkla yiyebilir, Mide ağrılarına da çok iyi geliyor. Takma dişi olanların da kesinlikle dişlerinin yerinden oynamasına neden olmuyor." şeklinde konuştu

Oktay kardeşlerden Mehmet Oktay, çok öncelerden Yayladağı ilçesinde ve ilçeye bağlı köylerde vücutlarında çıban çıkanların yaralarının üzerine bu lokumdan konularak iltihabın akmasının sağlandığını da sözlerine ekledi

Hiç yorum yok: