8 Ağustos 2009 Cumartesi

11. GELENEKSEL YAYLADAĞ`I FESTİVALİ

11.Yayladağı festivali ve Güreşleri sona erdi.
8-9 Ağustos tarihlerinde yapılan 11.Yayladağı Festivali ve Aba güreşleri sona erdi. Festivalde çeşitli etkinliklerin yanı sıra aba güreşi müsabakaları yapıldı. 2 gün süren etkinliklere çevre il ve ilçelerin yanı sıra Lübnan, Afganistan ve Suriye’den de birçok sporcu ile seyirci katıldı.
9 Ağustos tarihinde yapılan aba güreşi organizasyonunda 1165 sporcu mücadele etti. Türkiye’de ilk defa bayan aba güreşçileri Yayladağı aba güreşi organizasyonunda mücadele etti. Mustafa Kemal Üniversitesi güreş okulu sporcularından 20 ye yakın bayan aba güreşçilerin müsabakaları tekvando gösterileri güreşlere renk kattı.
6 dalda yapılan güreşlerde dereceye girenlerin isimleri ise şöyle;
35 kg. 1. Hasan Kaya, 2. Fatih Gür, 3.Oktay Pekmez
45 kg. 1 Ali Kamil Güngör, 2. hasan Hüseyin sağlam, 3. Osman Murathan
55 kg. 1. Gökhan Zorba, 2. Serkan Yamak, 3. Ahmet Kuyucu
65 kg. 1 Murat Uçum, 2. Oğuz doğruer, 3. Şükrü Uygan
75 kg. Abdulmuttalip Melek, 2. Abbas Eker, 3. Özgür Kılınç
Ağır Siklet Aydın Bilgin, H. İbrahim Çayırcı, Serdar Göken

Festivale çok sayıda davetli katıldı

Ağalığını iş adamı Behçet Narin’in yaptığı güreşler saat 10:00 da Devrent piknik alanındaki güreş tesislerinde başladı. Açılışta konuşma yapan Festival Komite ve Yayladağı Belediye başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, festivale katılan tüm misafirlere hoş geldiniz diyerek teşekkür etti. Yayladağı Festivaline Hatay ilçelerinden ve çevre illerden birçok vatandaşın yanı sıra, Merkez Valisi Lütfullah Bilgin, Hatay Milletvekili İzzetin Yılmaz, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Şeraffetin Canda, Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Hatay vali yrd. Yalçın Yılmaz, Yayladağı Kaymakam Vekili Köksal Sakalar, MHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, MHP merkez ilçe Başkanı Fedai Yücedal, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Kırkhan Belediye Başkanı, Murat Sakman, Hassa Belediye Başkanı, Mehmet Karataş, Payas Belediye Başkanı, Bekir Atlan, Karaköse Belediye Başkanı İsmail Ergüt, Kışlak Belediye Başkanı M.Ali Yarar, Yeditepe Belediye Başkanı, Ömer Ateş, Kuzuculu Belediye başkanı Yaşar Toksoy, Kurtlusoğuksu Belediye başkanı, Osman Koşay, Şenköy Belediye Başkanı, Mustafa Sayın, Ovakent Belediye başkanı Abdülşükür Mert, Türkiye Gençlik Federasyonu Başkanı Riza Sümer, bazı oda başkanları, parti başkanları katıldı. Festival Komite ve Yayladağı Belediye başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı'yı eşi Gönül Erdal Dağıstanlı yalnız bırakmadı.
Güreş alanı çok renkliydi.
Güreş alnında güreşçiler sıralarının gelmesini heyecanla beklerken, seyircilerde en az güreşçiler kadar heyecanlıydı

Yayladağı Festivali'ni 25 Bin Kişi İzledi
Her Yıl Geleneksel Olarak Gerçekleştirilen ve Bu Yıl 11.'si Düzenlenen Yayladağı Festivali ve Aba Güreşleri Sona Erdi. Festivali Yaklaşık 25 Bin Kişi İzledi. Konser, Hava-i Fişek Gösterileri ve Aba Güreşlerinin Yer Aldığı Festival Renkli Görüntülere Sahne Oldu.
Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 11.'si düzenlenen Yayladağı Festivali ve Aba Güreşleri sona erdi. Festivali yaklaşık 25 bin kişi izledi. Konser, hava-i fişek gösterileri ve aba güreşlerinin yer aldığı festival renkli görüntülere sahne oldu.
Festivalin son günü gerçekleştirilen aba güreşlerine çevre il ve ilçelerin yanısıra Lübnan, Afganistan ve Suriye'den toplam bin 165 sporcu katıldı. Ağalığını işadamı Behçet Narin'in yaptığı güreşler, Devrent piknik alanındaki güreş tesislerinde yapıldı. Festival Komite Başkanı,
Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, Allah izin verirse gelecek yılki etkinlikleri daha geniş kapsamlı yapmayı düşündüklerini söyledi. Güreşlerde derece alan tüm sporcuları da tebrik eden Dağıstanlı, festival organizasyonunda emeği geçen, başta belediye personelleri olmak üzere, güreş hakemlerine, emniyet teşkilatına, sağlık ekiplerine teşekkür etti. 6 dalda yapılan güreşlerin 2010 yılındaki güreş ağalığını işadamı Zafer Çelik aldı. Yaklaşık 12 saat süren güreşler, kıyasıya maçlara sahne oldu. Güreşlerde alınan sonuçlar şöyle gerçekleşti:
"35 kg'da 1.
Hasan Kaya, 2. Fatih Gür, 3.Oktay Pekmez; 45 kg'da 1. Ali Kamil Güngör, 2. Hasan Hüseyin Sağlam, 3. Osman Murathan; 55 kg'da 1. Gökhan Zorba, 2. Serkan Yamak, 3. Ahmet Kuyucu; 65 kg'da 1. Murat Uçum, 2. Oğuz doğruer, 3. Şükrü Uygan; 75 kg'da 1. Abdulmuttalip Melek, 2. Abbas Eker, 3. Özgür Kılınç ve Ağır Siklet'te 1. Aydın Bilgin, 2. H. İbrahim Çayırcı, 3. Serdar Göken

Güreşler geç saatte bitti.
Yayladağı festivali çerçevesinde yapılan aba güreşleri pazar günü sat 21:00 civarında sona erdi. Resimde Bezgeli Mahmut Çatak ile Mustafa Kargı 4.turda güreşirken görülüyor. Güreş sonucunda Mahmut Çatak yıkılırken, Mustafa Kargı da sakatlanarak elendi.

Güreş hazırlıkları başladı.


Dün başlayan Yayladağı Festivalinin Güreş bölümü için hazırlıklar bugün sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Güreş alanında satış yapacak satıcılar tezgahlarını kurdular.


11. YAYLADAĞ FESTİVALİNDEN FOROĞRAFLAR




Hiç yorum yok: