29 Ocak 2009 Perşembe

Listeden isminizi son kez kontrol edin!

5 Ocak'ta ikinci kez askıya çıkarılan seçmen listeleri yarın indiriliyor.
29 Mart 2009'da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 5 Ocak'ta askıya çıkan seçmen listeleri, 30 Ocak 2009 Cuma günü saat 17.00'de askıdan indirilecek. YSK genelgesine göre, bilgilerinde hata olanlar itirazını bu süre içinde yapacak.
TC KİMLİK NUMARANIZLA İSMİNİZİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

SYDV 2008 YILI YARDIM LİSTESİ




YAYLADAĞI SYDV’DEN YENİ BİR YARDIM DAHA




İlçemiz Sebenoba Köyünde ikamet eden fakir ve yardıma muhtaç durumda bulunan, 2008 yılı ekim ayında geçirdiği talihsiz bir kaza yüzünden iki ayağını da kaybeden, evli ve 5 çocuk babası Murat VURSUN’un diz altı ve diz üstü protez talebine Yayladağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından destek verildi. BAŞBAKANLIK Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüyle yapılan yazışmalar sonucunda vatandaşın talebi yerine getirildi. Vatandaşa uygun protez Vakıf çalışanlarının da gözetiminde, uzmanlar eşliğinde takılarak teslim edildi. İstediği ayaklara kavuşan Sebenoba’lı vatandaşımız Murat VURSUN sevincini dualarıyla belirtirken, en kısa zamanda yürüyebilmeyi de dileyerek Sayın Kaymakamımız Hidayet SARI’ya da teşekkürlerini bildirdi.

HATAY'DAKİ GÜMRÜKLERDEN GEÇEN YIL 2,5 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT YAPILDI

Hatay'daki gümrük kapılarından 2008 yılı içerisinde yapılan ithalat ve ihracat rakamları belli oldu.Geçen yıl 2 milyar 616 milyon 897 bin 279 dolar değerinde muhtelif eşya yurtdışına ihraç edilirken, aynı dönemde 7 milyar 883 milyon 833 bin 463 dolar değerinde muhtelif eşya ithal edildi.
Hatay Gümrük İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2008 yılında 30 milyar 636 milyon 364 bin 103 kilo eşyanın transit geldiği, yine aynı dönemde transit giden eşya miktarının da 44 milyar 112 milyon 834 bin 225 kilo olduğu belirtildi. Hatay gümrüklerinden 2008 yılı içerisinde ayrıca 341 milyar 223 milyon 769 bin TL tutarında KDV tahsil edildiğinin belirtildiği açıklamada, aynı dönem içerisinde 24 milyar 374 milyon 204 bin TL gelir elde edildiği aktarıldı.
Aynı yıl içerisinde Hatay Gümrük kapılarından 295 bin 394'ü Türk, 328 bin 561'i yabancı olmak üzere toplam 623 bin 955 kişinin giriş çıkış yaptığına yer verilen açıklamada, 287 bin 60'ı Türk, 317 bin 471'i yabancı olmak üzere 604 bin 531 kişinin de Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapılarından çıkış yaptığı kaydedildi

20 Ocak 2009 Salı

O MUHTARLIĞA DOYMUYOR, RAKİBİ DE ÇIKMIYOR

Hatay'ın Yayladağı İlçesindeki Çamaltı Mahallesi'nin 20 Yıllık Muhtarı Tufan Atmaca, Yoğun İstek Üzerine Yeniden Muhtarlığa Adayı Olduğunu Söyledi. Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Çamaltı Mahallesi'nin 20 yıllık muhtarı Tufan Atmaca, yoğun istek üzerine yeniden muhtarlığa adayı olduğunu söyledi.
İlçede 36 yıldır esnaflık yaptığını belirten Atmaca'nın karşısına 15 yıldır muhtarlık için rakip çıkmadığı öğrenildi. Bu yılki seçimlerde de rakibi çıkmayan Muhtar Atmaca, "Mahallenin yoğun isteği üzerine yeniden adaylığa karar verdim" dedi.
Çamaltı Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar da, 20 yıllık muhtardan memnuniyetlerini her fırsatta dile getirdi.
İlçedeki diğer mahallerde en az 5-6 kişinin muhtarlık seçimi için yarışa girdiği her dönem yeni bir muhtar seçildiği, ancak Çamaltı Mahallesi'nde bugüne kadar muhtarlık yapan herkesin 4 dönem muhtarlık yaptığı bildirildi

17 Ocak 2009 Cumartesi

YAYLADAĞI EXPRESS GAZETESİ

YAYLADAĞI EXPRESS GAZETESİ ÇALIŞANLARIMIZIN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU İLÇEMİZİ TANITAN GÜZEL BİR VİDEO ÇALIŞANLARI VE KURUCUSU SAYIN MUHAMMET BİLGİLİ`YE SONSUZ TEŞEKKÜRLER

15 Ocak 2009 Perşembe

BOMBALA CUMHURİYETİ AL 20 MİLYON DOLARI!

Danıştay Saldırısından Tutuklanan Avukat Alparslan Arslan'ın, Cumhuriyet Gazetesi'ne Bomba Atması İçin Yayladağı'nın Yeditepe Beldesi Nüfusuna Kayıtlı Osman Boz'a Teklifte Bulunduğu Ortaya Çıktı.
Danıştay saldırısından tutuklanan avukat Alparslan Arslan'ın, Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atması için Yayladağı'nın Yeditepe beldesi nüfusuna kayıtlı Osman Boz'a teklifte bulunduğu ortaya çıktı.
Arslan'ın, Osman Boz'a, "20 bin dolar vereyim, Cumhuriyet gazetesine bomba at" dediği, Boz'un ise bunu kabul etmeyerek tepki gösterdiği bildirildi.
Bunun üzerine Ergenekon davasının tutuklu sanığı
Emin Gürses'in avukatı Mehmet Taşdelen'in, mahkemeden bu şahıs dinlenmesini istediği ve mahkemeye dilekçe yazdıği, mahkemenin ise, "Şahsın anlattıklarının esasa bir etkisi yok, ama getirirsen dinleriz' dediği öğrenildi.
Taşdelen, daha önce görüştüğü Yeditepeli Osman Boz'a, çok aramasına rağmen ulaşamadı.
Bu arada, bir avukatın Osman Boz'un yanına giderek "Sen bu işe karışma "şeklinde tehdit ettiği iddia edildi. Osman Boz'un bu tehditten korkup ortadan kaybolduğu ileri sürülüyor.
Yayladağı ilçesine bağlı Yeditepe beldesindeki yakınları da Osman Boz'a ulaşamıyor.
Ergenekon davasının tutuklu sanığı
Emin Gürses'in avukatı Mehmet Taşdelen'in yaptığı açıklamayla ismi gündeme gelen Osman Boz'un (25) yıllar önce İstanbul'a giderek Üsküdar'da seyyar satıcılık yaptığı, ancak şu an hiç kimsenin kendisine ulaşamadığı belirtildi.
HEM ÖKSÜZ HEM YETİM BÜYÜDÜ
Yeditepe'deki bazı vatandaşlar, 12 yaşında annesini ve babasını kaybeden Osman Boz'un 15 yaşında beldeden ayrılarak İstanbul'a gittiğini anlattı.
Boz'un şuan Yeditepe beldesinde bir ablası ile üvey abisi yaşıyor. Bir diğer abisi de İstanbul'da. Boz, Yeditepe beldesindeki yakınlarıyla İstanbul'a gittikten sonra hiç irtibata geçmemiş.
Evin en küçük ferdi olduğu bildirilen Boz ile hiçbir yakının şuan irtibat kuramadığı belirtildi.

14 Ocak 2009 Çarşamba

KIŞ AYINDA YÜZME HAVUZU TEMELİ ATTILAR...

Kış Mevsiminin Dondurucu Soğuklarında Hatay'ın Yayladağı İlçesinde Yüzme Havuzu Temeli Atıldı.


Kış mevsiminin dondurucu soğuklarında Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yüzme havuzu temeli atıldı.
İlçenin tek yüzme havuzunun temelinin atılmasının ardından hemen inşaat çalışmalarına da başlandı. Yüzme havuzunun mayıs ayında bitmesi bekleniyor.
Yayladağı Belediyesi tarafından temeli atılan yüzme havuzunun yarı olimpik havuz olacağı bildirildi.
Yayladağı kapalı spor salonun hemen arkasına yapılan havuz için Belediye Başkanı Kızılkaya, "İlçemizin eksikliklerinden yüzme havuzumuzu yarı olimpik olarak vatandaşların hizmetine açacağız. Havuz yapıldıktan sonra imkanlar elverirse üstünü kapatıp yazlı kışlı yüzme havuzu yapmak gibi düşüncelerimiz var. İnşaallah bu yaz Yayladağlılar yüzme havuzunda yüzecekler." dedi

6 Ocak 2009 Salı

YAYLADAĞI'NDA YURDA KAÇAK YOLLARDAN GETİRİLEN MALLAR ELE GEÇİRİLDİ



Hatay'ın Yayladağı İlçesinde Yurda Kaçak Yollardan Getirilen Mallar Ele Geçirildi.


Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yurda kaçak yollardan getirilen mallar ele geçirildi.
Gelen ihbarı değerlendiren polis, Yayladağı Gümrük Kapısı yakınlarında durdurduğu 2 araç içerisinde yurda yasa dışı yollardan geçirilmek istenen eşyalara el koydu. H.Ç.'nin kullandığı 31 FS 996 plakalı ve Z.E.'nin kullandığı 31 SY 050 plakalı aracı arayan polisler araçların çeşitli bölgelerine saklanmış kaçak malları tespit etti. 2 araç içerisinde 367 paket sigara, 84 kg çay, 70 kg şeker, 22 şişe viski, 13 şişe rakı, 30 kilo tüfek saçması bulundu. Ayrıca aracın çeşitli bölgelerine saklanmış 60 paket sallama çay, 40 paket zahter, 70 paket çikolata, 10 kilo badem içi ve 40 kilo hurma ezmesi ele geçirildi.
Araç sürücüleri H.Ç. ve Z.E.'nin yanı sıra araçta bulunan 6 kişi daha emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa sevk edildi.

4 Ocak 2009 Pazar

MÜJDEEEE!!!!!!!!

YAYLADAĞININ 32 KÖYÜNDEN BİRİ OLAN YEDİTEPE İÇİN SANALDAKİ ÇALIŞMALAR GÜNDEN GÜNE ARTIYOR VE BUNUN SEVİNCİNİDE BİZ YAYLADAGLIYIZ EKİBİ OLARAK SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ

SAYIN MURAT SARIKAYA VE NURİ KORKMAZ KARDEŞLERİMİZ ADIYAMAN VE İSTANBULDAN GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİNİN SUNDUĞU İMKANLARDAN YARARLANARAK http://www.bezgesevdalilari.blogspot.com adresini SİZ GURBETTEKİ VE MEMLEKETTEKİ SEVENLERİNE KÖYLÜLERİNE İLÇELERİNE YEDİTEPENİN BİR SANAL ORTAMINI DAHA HAZIRLAMIŞ VE SİZLERE SUNUYORLAR KENDİLERİNE YAYLADAĞLIYIZ ADINA TEŞEKKÜR EDER VE BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ YAYLADAĞLIYIZ YÖNETİMİ Dj-ToCMaC

YAYLADAĞI LOKUMUNU TAKMA DİŞİ OLANLAR BİLE TÜKETEBİLİYOR

Hatay'ın Yayladağı İlçesinde Oktay Kardeşlerin Yaptığı Doğal Lokum Takma Dişi Olanlar Tarafından Bile Rahatlıkla Tüketiliyor. Mide Ağrısına ve Çıban Yarasına da İyi Geldiği Bildirilen Yayladağ Lokumunun Ünü Almanya, Lübnan, Suriye ve Değişik Arap Ülkelerine Kadar Ulaştı.
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Oktay kardeşlerin yaptığı doğal lokum takma dişi olanlar tarafından bile rahatlıkla tüketiliyor. Mide ağrısına ve çıban yarasına da iyi geldiği bildirilen Yayladağ lokumunun ünü Almanya, Lübnan, Suriye ve değişik Arap ülkelerine kadar ulaştı. Tazeliğini bir ay boyunca koruyan lokumu almak için Suriye'den gelenler bile var.
Yayladağı lokumunu dünyaya tanıtmak için dede mesleğini sürdürdüklerini anlatan Mehmet Oktay (45) ile kardeşi Ahmet Oktay (40) bu işi çocukluktan bu yana yaptıklarını belirttiler. Dededen toruna devam eden lokum imalatında kesinlikle glikoz ve tatlandırıcı kullanmadıklarını belirten Oktay kardeşler, günlük olarak imal ettikleri sade, fıstıklı, fındıklı ve cevizli lokumların mide ağrılarına çok iyi geldiğini ifade ettiler.


Ürettikleri lokumun Yayladağ'ına has olduğunu belirten Mehmet Oktay, haftada 250 kilogram lokum satışları olduğunu ifade etti. Oktay, başka lokumların, ağzında takma dişi olanların yerken zorlandığını, ancak kendilerinin ürettiği lokumun ağızda hemen dağıldığı için takma dişi olanların bile rahatlıkla yiye bildiğini söyledi. Yayladağı ilçesinde imal ettikleri katkısız lokumu dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını belirten Mehmet ve Ahmet Oktay kardeşlerden Ahmet Oktay, "Bizim imal ettiğimiz lokumları herkes rahatlıkla yiyebilir, Mide ağrılarına da çok iyi geliyor. Takma dişi olanların da kesinlikle dişlerinin yerinden oynamasına neden olmuyor." şeklinde konuştu

Oktay kardeşlerden Mehmet Oktay, çok öncelerden Yayladağı ilçesinde ve ilçeye bağlı köylerde vücutlarında çıban çıkanların yaralarının üzerine bu lokumdan konularak iltihabın akmasının sağlandığını da sözlerine ekledi