6 Haziran 2010 Pazar

3.Geleneksel Keldağ Yürüyüşü

3.Geleneksel Keldağ Yürüyüşü
Mustafa Kemal Üniversitesi rektörlüğü ve Yayladağı Belediyesi tarafından 3. geleneksel Yayladağı Kel Dağına yürüyüşü 16/05/2010 tarihinde gerçekleştirildi.Yürüyüşe Mustafa Kemal Üniversitesi rektörü Sayın Şerafettin CANDA,Yayladağı Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kemal DAĞISTANLI, Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim görevlileri, Öğrenciler,Hatay Bisikletçiler gurubu,Hatay İzciler Gurubu ve halk katıldı.Etkinliğe 2300 kişi katıldı. Kel Dağ yürüyüşünden önce Yayladağı hükümet konağı önünde bulunan Atatürk meydanında Saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşı okundu. Tören sonrası Kel Dağı zirvesine yürüyüşe geçildi.Kel dağının zirvesine Türk Bayrağı dikilerek İstiklal Marşı ve Gençlik marşı okundu.




Konu ilgili açıklama yapan Mustafa Kemal Üniversitesi rektörü Şerafettin CANDA Kel Dağ yürüyüşünün 3. sünü gerçekleştiriyoruz.19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde kutlanan Gençlik haftası çerçevesinde bu etkinliği yapıyoruz.Amacımız Dağcılığın Hatay da geliştirilmesi, Gençlik haftası çerçevesinde Atamızı ve Şehitlerimizi anmak,Yayla dağının eşsiz doğal güzelliğini Türkiye ye göstermek ve Güneyin en yüksek yeri olan ve Dağdan çıplak gözle gece Kıbrıs adasının göründüğü Kel Dağının zirvesine çıkıp Kel Dağını tanıtmaktır.Dedi.


Yayladağı Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kemal DAĞISTANLI;İlçemizi Tarihi ve turizm yerlerinin tanıtım amaçlı yapılan bu etkinlikten Yayladağlılar olarak çok mutlu olduk, inşallah gelecek yıl 4.Kel Dağ yürüyüşünde daha geniş katılımla gerçekleştiririz.Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği olan başta Mustafa Kemal Üniversitesi rektörü Şerafettin CANDA bey ve bütün Mustafa Kemal Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerine teşekkür ederim dedi.

Hiç yorum yok: