3 Temmuz 2011 Pazar

Türkiye'deki Suriyeli Sayısı 10 Bin 227'ye Düştü

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 2 Temmuz - 3 Temmuz 2011 tarihlerinde Türkiye'ye giriş yapan Suriyelilerden 343'ünün kendi istekleri ile ülkelerine döndüğünü ve ilave olarak 20 Suriye vatandaşının Türkiye'ye kabul edildiğini belirtti Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 2 Temmuz - 3 Temmuz 2011 tarihlerinde Türkiye'ye giriş yapan Suriyelilerden 343'ünün kendi istekleri ile ülkelerine döndüğünü ve ilave olarak 20 Suriye vatandaşının Türkiye'ye kabul edildiğini belirtti.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 2 Temmuz - 3 Temmuz 2011 tarihlerinde Türkiye'ye giriş yapan Suriyelilerden 343'ünün kendi istekleri ile ülkelerine döndüğünü ve ilave olarak 20 Suriye vatandaşının Türkiye'ye kabul edildiğini belirtti Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 2 Temmuz - 3 Temmuz 2011 tarihlerinde Türkiye'ye giriş yapan Suriyelilerden 343'ünün kendi istekleri ile ülkelerine döndüğünü ve ilave olarak 20 Suriye vatandaşının Türkiye'ye kabul edildiğini belirtti. Türkiye'deki Suriyeli sayısı ise bugün itibariyle 10 bin 227'ye düştü.

AFAD Başkanvekili Ejder Kaya yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'den Türkiye'ye yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak Başkanlıkları koordinasyonunda; Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Milli Eğitim, Tarım ve Köyişleri, Ulaştırma ve Maliye Bakanlıkları, Hatay Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı ve Kızılay ile yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirtti. Türkiye'ye giriş yapan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının geçici barınmaları için her türlü kolaylık tesisleri ile birlikte Yayladağı'nda 2,Altınözü'nde 2, Reyhanlı İlçesi'nde 1 ve Merkez İlçe'ye bağlı Apaydın Köyünde 1 olmak üzere toplam 6 çadırkent kuruldu. 31'i refakatçi olmak üzere, toplam 91 kişi hastanede bulunuyor.

2 Temmuz - 3 Temmuz 2011 tarihlerinde Türkiye'ye giriş yapan Suriyelilerden 343'ünün kendi istekleri ile ülkelerine döndüğü ve ilave olarak 20 Suriye vatandaşının ise Türkiye'ye kabul edildiği belirtildi. Türkiye'deki Suriyeli sayısı ise bugün itibariyle 10 bin 227'ye düştü.

Hiç yorum yok: