23 Mart 2014 Pazar

TSK'nın Günlük Faaliyetleri

Haber: TSK'nın Günlük Faaliyetleri


Türkiye sınırına yaklaşan Suriye'ye ait hava araçları, F 16'ların bölgeye yönlendirimesi üzerine uzaklaştı.

Türkiye sınırına yaklaşan Suriye'ye ait hava araçları, F-16'ların bölgeye yönlendirimesi üzerine uzaklaştı.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan "Günlük Faaliyetlere" ilişkin açıklamaya göre, dün hava muharebe devriye görevi yürüten iki F-16,Suriye'ye ait bir MI-8 helikopterinin, bir SU-22 ve bir SU-24 uçağının Yayladağı/Hatay güneyinde Türkiye sınırına doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi. Suriye'ye ait söz konusu hava aracı, sınıra 3.3, 3.6 ve dört deniz mili kala geri döndü.
Karbeyaz-Cilvegözü sınırına doğru yaklaşan Suriye'ye ait iki SU-24 uçağı, F-16'ların bölgeye hareket etmesi üzerine sınıra 1.6 ve üç deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı. 
Suriye sınırında devriye uçuşu yapan F-16'lara Suriye'de konuşlu SA-5 ve SA-17 füze sistemleri tarafından, toplam beş dakika 20 saniye süreyle 7 kez radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.
-Deniz Kuvvetleri
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ise iki harp gemisi ve bir uçak ile Birleşmiş Milletler/NATO görevleri, 44 harp gemisi ile milli görevler gerçekleştirdi.
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu-14 TCG Oruçreis, TCG Gediz, TCGHeybeliada'nın Tunus Liman ziyareti yaptığı, TCG YB. K. Güngör'ün, İspanya Kanarya Adaları'na gittiği bildirildi.
TCG Gelibolu Uluslararası Denizcilik ve Savunma Fuarı'na (DIMDEX) katılmak ve bölge ülkelerine yönelik ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla KuveytLiman ziyareti, TCG Gaziantep İngiltere'nin ev sahipliğinde icra edilecek Joint Warrior-14 Tatbikatı'na katılmak ve Kuzey Avrupa ülkelerine liman ziyaretleri kapsamında İspanya Liman ziyareti gerçekleştiriyor.
Bir Deniz Karakol uçağı Etkin Çaba Harekatı kapsamında Ege Denizi'nde, Bir ATR-72 uçağı Karadeniz Uyum Harekatı kapsamında Karadeniz'de keşif gözetleme uçuşu yaptı.
Öte yandan bir bölücü terör örgütü mensubu, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğüne silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu. - Ankara

Hiç yorum yok: