23 Mart 2014 Pazar

SON DAKİKA! Türkiye, Sınırda Suriye Uçağını Düşürdü

TSK, sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Suriye ordusuna ait savaş uçağını düşürdü. Suriye’nin Türkiye sınırındaki Keseb kasabası yakınlarında saat 13.00 sularında bir savaş uçağı düştü. UÇAĞI TSK DÜŞÜRDÜ Türk yetkililer, hava sahasını ihlal ettiği için uçağın, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürüldüğünü açıkladı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Suriye uçağının, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısındaki Keseb kasabasının batı tarafına bilgisi geldiğini belirtti. Genelkurmay ise sınır ihlali yapan savaş uçağının TSK tarafından düşürüldüğünü duyurdu. AFP'nin bir sivil toplum örgütüne dayandırdığı haberinde de Suriye uçağının Türk uçaksavarları tarafından düşürüldüğü iddia edilmişti. PİLOT, PARAŞÜTLE ATLADI Düşen savaş uçağının pilotunun, paraşütle atlayarak kurtulduğu, ancak nereye indiğinin bilinmediğini bildirildi. GENELKURMAY'IN SİTESİNDE DİKKAT ÇEKEN DUYURU Genelkurmay Başkanlığı, uçak vurulmadan önce sitesinde yaptığı duyuruda, "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden bir adet F-16 uçağına, Suriye'de konuşlu SA-5 füze sistemi tarafından, Hatay üzerinde, toplam 20 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğunu bildirmişti. KESEB SINIR KAPISI ÖSO'NUN ELİNE GEÇTİ Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki gümrük kapısının karşısında bulunan ve iç çatışmaların başlamasından bu yana Esad'a bağlı güçlerin kontrolünde bulunan Suriye'nin Lazkiye kentine açılan Keseb Sınır Kapısı, bu sabah Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolüne geçmişti. ÇİDDETLİ ÇATIŞMALAR 3 GÜNDÜR DEVAM EDİYOR Suriye'de Ensaur'ş Şam, Nusra Cephesi ve Fetih 2'nci Tümeni unsurlarından oluşan birlikler, yaklaşık üç gün süren şiddetli çatışmaların ardından Esad rejiminin elindeki son sınır kapısı olan Keseb Sınır Kapısı'nda kontrolü ele geçirmişti. Tekbir getirip, özgürlük sloganları atarak "zaferlerini" kutlayan muhalifler, sınır kapısı yakınındaki bir binanın çatısındaki Beşar Esad fotoğrafını yere indirerek yakmışlardı.

Yayladağı'nın Karşısındaki Keseb Sınır Kapısı Öso'nun Kontrolüne Geçti (3)

Sınırımıza SURİYE SAVAŞ UÇAĞI DÜŞTÜ Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısında bulunan ve çatışmaların sürdüğü Suriye'nin Keseb kenti yakınlarında, saat 13.00 sıralarında Suriye'ye ait savaş uçağı düştü.

Sınırımıza SURİYE SAVAŞ UÇAĞI DÜŞTÜ
Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısında bulunan ve çatışmaların sürdüğüSuriye'nin Keseb kenti yakınlarında, saat 13.00 sıralarında Suriye'ye ait savaş uçağı düştü. ÖSO güçleri tarafından düşürüldüğü belirtilen savaş uçağının pilotunun, paraşütle atlayarak kurtulduğu, ancak nereye indiğinin bilinmediğini bildirildi.
Uçağın Türkiye'ye yaklaştığı ve 'angajman kuralları'nı ihlal etmesi nedeniyle Türk jetlerinin düşürmüş olabileceği öne sürüldüyse de yetkililer bu iddiaları hemen yalanladı.

Yayladağ İlçesinde Silah ve Mühimmatlar Bulundu

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye hududunda, Hatay Yayladağı Ilçe Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından, Çandır köyü mülkî sınırları içerisinde icra edilen önleyici kolluk devriyesinde silah ve mühimmat bulunduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye hududunda, Hatay Yayladağı Ilçe Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından, Çandır köyü mülkî sınırları içerisinde icra edilen önleyici kolluk devriyesinde silah ve mühimmat bulunduğunu açıkladı.

Askerlerin, 22 Mart saat 18.00’de dere yatağında ağaçların altına bırakılmış vaziyette bir adet RPG-7 roketatar, 3 adet RPG-7 antitank mühimmatı, 2 adet RPG-11 antipersonel mühimmatı, 4 adet roketatar sevk fişeği, 60 adet 12,7 mm uçaksavar fişeği, 2 bin 950 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 4 adet savunma tipi el bombası, 2 adet taarruz tipi el bombası, 100 adet BKC makineli tüfeği fişeği, 5 adet sırt çantası ve muhtelif yaşam malzemesi bulunduğu ifade edildi. Söz konusu silah ve mühimmatın, Yayladağı Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Ilçe Jandarma Komutanlığı tarafından muhafaza altına alındığı kaydedildi.

Keseb Sınır Kapısı Muhaliflerin Eline Geçti

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Keseb Sınır Kapısı'nın muhaliflerin eline geçtiği bildirildi

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Keseb Sınır Kapısı'nın muhaliflerin eline geçtiği bildirildi.
Fetih 2'nci Tümeni Komutanı Muhammed Ebu İskender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ensaur'ş Şam, Nusra Cephesi ve Fetih 2'nci Tümeni unsurlarından oluşan birliklerin, yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Esed rejiminin elindeki son sınır kapısını ele geçirdiğini söyledi.
İskenderYayladağı Sınır Kapısı'nın karşısındaki Keseb kasabasında yaşanan çatışmalar sırasında muhaliflerden 2, Esed güçlerinden ise 45 kişinin öldüğünü, 11 kişinin de yaralandığını ifade etti.
İskender, muhaliflerin sınır kapısını ele geçirmesinin ardından Esed güçlerinin Türkmen Dağı bölgesini bombaladığını, saldırıda yaralananların bir kısmının Hatay'daki hastanelerde tedavi altına alındığını kaydetti

Yayladağı'na roket ve havan mermisi düştü -

Yayladağı ilçesinin Suriye sınırına yakın bölgelerindeki kırsal alana bir roket mermisi ve bir havan mermisi düştü.

Yayladağı ilçesinin Suriye sınırına yakın bölgelerindeki kırsal alana bir roket mermisi ve bir havan mermisi düştü.
Dün Sabah saatlerinden itibaren Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Keseb kasabası ve Keseb Sınır Kapısı yakınlarında devam eden çatışmalar zaman zaman şiddetlenerek devam ediyor.
AA muhabirinin aldığı bilgiye, çatışma bölgesinden atıldığı değerlendirilen bir roket mermisi Yayladağı Gözlekçiler köyündeki kırsal alana isabet etti. Suriyesınırına yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan köydeki bazı evlerin camları kırıldı.
Yayladağı Sınır Kapısı yakınlarındaki Çamlıtepe bölgesine de bir havan topu mermisi düştü. Ormanlık alanda küçük çaplı yangın başladığı ve itfaiye ekiplerinin bölgeye sevk edildiği öğrenildi.
Gözlekçiler köyüne gelen Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz, görüştüğü köylülerden sınır bölgesine yaklaşmamalarını istedi.
Köy sakinlerinden Muhammed Hançer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Keseb kasabasında devam eden çatışmaların seslerinin köylerinden duyulduğunu belirtti.
Bahçede çalıştıkları sırada şiddetli bir ses duyduklarını ve korktuklarını anlatan Hançer, köydeki bir eve yaklaşık 50 metre uzaklıkta roket mermisi bulduklarını kaydetti.
Askeri birliklerin sınır bölgesinde güvenlik önlemlerini artırdığı görüldü.

Suriye Sınırındaki Türk Köyü Önlem İçin Boşaltıldı

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Kesseb bölgesinde Suriyeli muhalifler ile rejim güçleri arasında dün başlayan çatışmalar sürerken, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ne bağlı 200 nüfuslu Gözlekçiler Köyü önlem amacıyla boşaltıldı.

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Kesseb bölgesinde Suriyeli muhalifler ile rejim güçleri arasında dün başlayan çatışmalar sürerken, Hatay'ın Yayladağıİlçesi'ne bağlı 200 nüfuslu Gözlekçiler Köyü önlem amacıyla boşaltıldı.
Yayladağı Sınır Kapısı'na çok yakın olan Kesseb bölgesindeki çatışmalardan seken kurşunlar sınır kenarındaki Gözlekçiler Köyü camisi ve bazı evlere isabet etti. Bu gelişme üzerine köy sakinleri, jandarma ekiplerinin gözetiminde çevre köylerdeki akrabalarının yanına taşındı. Olay nedeniyle,Yayladağı Sınır Kapısı'nda da askeri önlemler arttırıldı.
Kesseb bölgesinde dün çatışmalar başlayınca, Çandır, Gözlekçiler ve Eyerci sınır köylerinde oturanlara evlerinden çıkmamaları ve sınıra yaklaşmamaları yönünde uyarı yapılmıştı. - Hatay

Esed'in elindeki sınır kapısına saldırı -


Yayladağı Sınır Kapısı'nın karşısındaki Esed rejiminin elinde bulunan Keseb kasabası ve Keseb Sınır Kapısı çevresinde muhalifler ile Esed güçleri arasındaki çatışmalar şiddetini artırdı.

Yayladağı Sınır Kapısı'nın karşısındaki Esed rejiminin elinde bulunan Keseb kasabası ve Keseb Sınır Kapısı çevresinde muhalifler ile Esed güçleri arasındaki çatışmalar şiddetini artırdı.
AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, dün Sabah erken saatlerde başlayan ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren çatışmalar öğleden sonra yeniden şiddetlendi.
Rejim birlikleri ve muhaliflerin bölgeye destek getirdiği, çatışmaların Keseb'in batısı ile Keseb Sınır Kapısı yakınlarında yoğunlaştığı öğrenildi. Muhaliflerin ayrıca rejimin elindeki stratejik öneme sahip Kırkbeş Dağı adı verilen bölge ve çevresine saldırı düzenlediği kaydedildi.
Rejime ait birliklerin karadan ve havadan bölgeyi korumaya çalıştığı, zaman zaman helikopter ve uçakların Bayırbucak Türkmen bölgesine saldırı düzenlediği belirtildi.
Öte yandan, saldırılarda yaralanan 3 kişi daha Yayladağı ilçesine getirilerek toplum sağlığı merkezinde tedaviye alındı.

Suriye Füze Sistemleri F-16'ları 5 Dakika 20 Saniye Taciz Etti

Türkiye - Suriye hudut hattında devriye uçuşu yapan üç adet F-16 uçağı, Hatay üzerinde iken Suriye’de konuşlu SA-5 ve SA-17 füze sistemleri tarafından, toplam 5 dakika 20 saniye süre ile yedi kez radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz etti.

Türkiye - Suriye hudut hattında devriye uçuşu yapan üç adet F-16 uçağı,Hatay üzerinde iken Suriye’de konuşlu SA-5 ve SA-17 füze sistemleri tarafından, toplam 5 dakika 20 saniye süre ile yedi kez radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz etti. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden 2 adet F-16 uçağının, Suriye’ye ait bir adet MI-8 helikopterinin, bir adet SU-22 ve bir adet SU-24 uçağının Yayladağı/Hatay güneyinde sınırımıza doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiğini bildirildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "F-16’ların bölgeye yönlendirilmesinin ardından Suriye’ye ait söz konusu hava aracı, sınıra 3.3, 3.6 ve 4 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı. Öte yandan, Türkiye-Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki adet F-16 uçağı, Suriye’ye ait iki adet SU-24 uçağının, Karbeyaz–Cilvegözü/Hatay güneyinde sınırımıza doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi. F-16’ların yönlendirilmesi üzerine Suriye’ye ait söz konusu hava aracı, sınırımıza 1.6 ve üç deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı."

TSK'nın Günlük Faaliyetleri

Haber: TSK'nın Günlük Faaliyetleri


Türkiye sınırına yaklaşan Suriye'ye ait hava araçları, F 16'ların bölgeye yönlendirimesi üzerine uzaklaştı.

Türkiye sınırına yaklaşan Suriye'ye ait hava araçları, F-16'ların bölgeye yönlendirimesi üzerine uzaklaştı.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan "Günlük Faaliyetlere" ilişkin açıklamaya göre, dün hava muharebe devriye görevi yürüten iki F-16,Suriye'ye ait bir MI-8 helikopterinin, bir SU-22 ve bir SU-24 uçağının Yayladağı/Hatay güneyinde Türkiye sınırına doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi. Suriye'ye ait söz konusu hava aracı, sınıra 3.3, 3.6 ve dört deniz mili kala geri döndü.
Karbeyaz-Cilvegözü sınırına doğru yaklaşan Suriye'ye ait iki SU-24 uçağı, F-16'ların bölgeye hareket etmesi üzerine sınıra 1.6 ve üç deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı. 
Suriye sınırında devriye uçuşu yapan F-16'lara Suriye'de konuşlu SA-5 ve SA-17 füze sistemleri tarafından, toplam beş dakika 20 saniye süreyle 7 kez radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.
-Deniz Kuvvetleri
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ise iki harp gemisi ve bir uçak ile Birleşmiş Milletler/NATO görevleri, 44 harp gemisi ile milli görevler gerçekleştirdi.
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu-14 TCG Oruçreis, TCG Gediz, TCGHeybeliada'nın Tunus Liman ziyareti yaptığı, TCG YB. K. Güngör'ün, İspanya Kanarya Adaları'na gittiği bildirildi.
TCG Gelibolu Uluslararası Denizcilik ve Savunma Fuarı'na (DIMDEX) katılmak ve bölge ülkelerine yönelik ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla KuveytLiman ziyareti, TCG Gaziantep İngiltere'nin ev sahipliğinde icra edilecek Joint Warrior-14 Tatbikatı'na katılmak ve Kuzey Avrupa ülkelerine liman ziyaretleri kapsamında İspanya Liman ziyareti gerçekleştiriyor.
Bir Deniz Karakol uçağı Etkin Çaba Harekatı kapsamında Ege Denizi'nde, Bir ATR-72 uçağı Karadeniz Uyum Harekatı kapsamında Karadeniz'de keşif gözetleme uçuşu yaptı.
Öte yandan bir bölücü terör örgütü mensubu, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğüne silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu. - Ankara

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kessep Kasabası'nda Özgür Suriye Ordusuyla - Rejim güçleri arasında çatışmalar sürüyor.

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kessep Kasabası'nda Özgür Suriye Ordusuyla - Rejim güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Dün başlayan çatışmalar gece boyunca yer yer devam etti. Sabah saatlerinde şiddetini artıran çatışmalar sınır köylerinde tedirginliğe yol açtı.
Yayladağı ilçe kaymakamlığı sınır köylerindeki camilerin hoparlöründen anonslar yaptırarak, köylülere sınır hattına yaklaşmayın uyarısında bulundu. Dünden bu yana ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda yaralanan ÖzgürSuriye Ordusu üyesi 23 kişi Türkiye'ye getirildi. Hatay Valiliği tarafındanYayladağı sınır kapısında bekletilen ambulanslarla Türkiye'ye getirildi. Yaralılardan 4'ünün hayatını kaybettiği belirtilirken, Durumu ağır olan 19 yaralının İl merkezindeki hastanelere sevk edildi.
Özgür Suriye Ordusu kontrolüne giren Kessep Sınır kapısının, Karşısında bulunan Türkiye'ye ait Kapı Karakolu'nda güvenlik önlemleri artırıldı.