9 Aralık 2008 Salı

YAYLADAĞI'NDA SINIR ÖTESİ BAYRAMLAŞMA HEYECANI

Hatay'ın Yayladağı İlçesinde Sınır Ötesi Bayramlaşma Heyecanı Yaşandı. Soğuk Hava ve Yağan Yağmura Aldırış Etmeden Yayladağı Sınır Kapısı Önünde Bekleyen Antakya, Samandağ ve Yayladağılı Yaklaşık 10 Bin Kişi, Giriş Kapısında Uzun Kuyruklar Oluşturdu. Yayladağı'nda 6 Bin 765 Kişi Sınırı Aşarak Suriye'deki Akrabalarıyla Yüz Yüze Bayramlaştı.
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde sınır ötesi bayramlaşma heyecanı yaşandı. Soğuk hava ve yağan yağmura aldırış etmeden Yayladağı Sınır Kapısı önünde bekleyen Antakya, Samandağ ve Yayladağılı yaklaşık 10 bin kişi, giriş kapısında uzun kuyruklar oluşturdu. Yayladağı'nda 6 bin 765 kişi sınırı aşarak Suriye'deki akrabalarıyla yüz yüze bayramlaştı. Yığılmalardan dolayı zaman zaman izdiham oluştu. Bayramlaşma törenlerini ticarete dönüştüren bazı vatandaşlara karşı tedbir olarak, 1 kilo çay ve 5 kilo şeker haricinde başka eşya getirmemeleri istendi. Sınır ötesi bayramlaşmada gümrük mevzuatına uymayanlara 198 YTL para cezası uygulanacağı duyurusu, asılan pankartla duyuruldu.

window.google_render_ad();
Hatay Valisi
Nusret Miroğlu'nu Suriye gümrük kapısında karşılan Lazkiye Valisi Zahit Hacı Musa ile beraberlerindeki heyete Lazkiye folklör ekibi kısa süreli bir oyun sergiledi. Lazkiye Gümrük salonunda iki heyet birbirlerine hediyeler verirken, Vali Miroğlu yaptığı açıklamada; "Sınır ötesi bayramlaşma etkinliğini ileriki yıllara taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ancak giriş çıkıştaki yığılmaları önlemek için her iki tarafın da elinden gelen gayreti göstermesi gerekir. Ne Suriye vatandaşı ne de Türk vatandaşı zorluk çekmesin. Tüm ülkemizin ve Suriye halkının bayramını kutluyorum." dedi.
Vali Miroğlu ile birlikte bayramlaşma törenine katılan Antakya Belediye Başkanı
Mehmet Yeloğlu da Lazkiye heyetine; "Sadece bayramlarda değil sizi her zaman ülkemize bekliyoruz, kardeşliğimizi pekiştirelim." çağrısında bulundu.

Hiç yorum yok: