16 Mayıs 2009 Cumartesi

54. Eurovision şarkı yarışması(TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE TEŞEKKÜRLER HADİSE)

54. Eurovision şarkı yarışmasının finalinde Türkiye'yi “Düm Tek Tek” adlı parçasıyla temsil eden Hadise dördüncü oldu.
Olimpinski spor salonunda bulunan 22 bin seyirci Hadise'yi büyük alkışla karşıladı. 400'ün üzerinde Türk ellerinde Türk bayrakları ile Hadise'yi destekledi. Salonda Türk bayraklarının yanı sıra diğer ülke bayraklarının da dalgalanması renkli bir görüntü oluşturdu.

Hadise, stilist Mahmut Karadağ tarafından 'Gizia' firmasına yaptırılan ve Türk Bayrağı'nı simgeleyen kırmızı renk kostümü ile sahne aldı. İtalya'nın Milano kentinden getirilen özel kumaşla yapılan ve iki parçadan oluşan elbisenin kenarları altın ve Swarovski taşlarla işlenmişti. Hadise'ye, Rus dansçı kızlar Olga ve Svetlana eşlik ederken, dansçı Uğur Yıldırım'ın akrobatik hareketleri de koreografiyi canlandırdı.


Eurovision finali öncesinde TRT 1 ve TRT Avaz kanalları ortak yayınla saat 19.50'de 'Dünden Bugüne Eurovision' adlı program yayınlandı. Jülide Ateş'in sunduğu programda Eurovision şarkı yarışmasının unutulmayan isimleri sahnede aldı. Eurovision şarkı yarışmasının efsane isimleri Anne Marie David ve Johnny Logan bu özel gecenin onur konukları oldular. David ve Logan, programda Behzat Gerçeker'in önderliğindeki ENBE Orkestrası eşliğinde unutulmayan şarkılarını seslendirdi.







































































1 yorum:

Adsız dedi ki...

iğrenç çıkmışsın