2 Mayıs 2009 Cumartesi

DAĞDAN GİDEN TURİZM YOLUNA 6 KİLOMETRE PARKE TAŞI DÖŞENDİ

Hatay'ın Sahil Şeridinde Bulunan ve Önemli Turizm Potansiyeline Sahip Olan Yayladağı İlçesinin Doğal Güzelliklerinden Karamağara'nın 6 Kilometrelik Yolu Parke Taşıyla Döşendi


Hatay'ın sahil şeridinde bulunan ve önemli turizm potansiyeline sahip olan Yayladağı ilçesinin doğal güzelliklerinden Karamağara'nın 6 kilometrelik yolu parke taşıyla döşendi.
Yağışlı havalarda sürekli bozulan ve ulaşımda sorunların yaşanmasına neden olan
Yayladağı Yayıkdamlar köyünü Akdeniz sahiline bağlayan 6 kilometrelik yolu çileye dönüşmüştü. Yola parke taşı döşenerek çözülmesi bu yolu kullananları sevindirdi.
Hatay İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan Karamağara yolunun yeni görünümü ise Karadeniz Sahil yolunu aratmıyor.
Çobanlar ve balıkçılar için iyi bir barınma alanı olan mağaranın içerisinde ateş yakıldığı için ortaya çıkan is, mağaranın tavanını siyah renge bürüdüğü için Karamağara olarak adlandırılıyor.
Karamağara denizden 100 metre yukarıda bulunuyor. 200 metrekare alana sahip Karamağarı'nın önden iki girişi var. Mağaranın önünde bulunan dibek taşının denizden toplanan tuzların toz haline getirilmesinde kullanıldığı düşünülüyor. Çevresi fundalık alanlarla kaplı mağara denize sıfır konuma sahip.
Deniz suyu o kadar berrak ki dip rahatlıkla izlenebiliyor. Deniz kenarında şifalı olarak bilinen bir kaynak su akıyor. Bu su med cezir etkisi ile deniz ile karışıyor. Cilt, mavsal, idrar yolları hastalıklarına iyi geldiği ifade edilen sudan yararlanmak için yöreye geziler yapılıyor.
Şifalı sudan yararlanmak isteyen kişiler Karamağara'ya giderek iki üç gün boyunca sabahları aç karnına bu sudan içiyor. Bu süre içerisinde de çevrenin güzelliklerinden yararlanıyor. Yuva dibi olarak adlandırılan alan Karamağara'nın hemen altında bulunuyor.
Sarp kayalıkların arasında bulunan burası kumsal alanı ile turistik değerlere sahip

Hiç yorum yok: