14 Temmuz 2009 Salı

24 Bin Nüfuslu İlçede Tek Ambulans Var

Hatay'ın 24 Bin Nüfuslu Yayladağı İlçesinde Sadece Bir Ambulans Hizmet Veriyor. 3 Beldesi, 33 Köyü Bulunan İlçenin Merkezindeki Sağlık Ocağındaki Tek Ambulans İlçenin Her Yerine Ulaşmaya Çalışıyor.
Hatay'ın 24 Bin Nüfuslu Yayladağı İlçesinde Sadece Bir Ambulans Hizmet Veriyor. 3 Beldesi, 33 Köyü Bulunan İlçenin Merkezindeki Sağlık Ocağındaki Tek Ambulans İlçenin Her Yerine Ulaşmaya Çalışıyor. Yayladağı ilçesinde hastane olmadığı için hemen bütün vakalar 55 km uzaklıktaki Antakya Devlet Hastanesi'ne gidiyor. Ambulans hasta götürdüğü zamanlarda ilçede gerçekleşen olaylarda kazazedeler en az 3 saat beklemek zorunda kalıyor.

İlçede meydana gelen olayda, kolu kırıldığı için yerde acılar içerisinde kıvranan Ali Çelik isimli vatandaş, Antakya'ya hasta götüren ambulansı yaklaşık 3 saat beklemek zorunda kaldı. Çelik'in yakınları, "Demek ki biri ölecek olsa, ambulans gelmeyecek. Hangi çağda yaşıyoruz. Nasıl olur da ilçede bir tane ambulans olur ?" şeklinde tepkilerini dile getirdiler. Ambulans çilesini 20 yıldan beri çektiklerini belirten Yayladağılılar da "Bizim bu ilçede can güvenliğimiz yok" deyip tepki gösterdiler.

Hiç yorum yok: