4 Aralık 2010 Cumartesi

Bahçeli, Antakya'da Habib-i Neccar Camii'ni Ziyaret Etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antakya'da Anadolu'nun İlk Camilerinden Biri Olarak Bilinen Habib-i Neccar Camii'ni Ziyaret Etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antakya'da Anadolu'nun ilk camilerinden biri olarak bilinen Habib-i Neccar Camii'ni ziyaret etti.

Bahçeli Habib-i Neccar Camii ardından yürüyerek geldiği Uzun Çarşı'da çarşı esnafı ile gerçekleştirdiği sohbette ülke ekonomisinin bazı ekonomik sıkıntılardan yavaş yavaş çıktığını söyledi. Daha sağlam ve sağlık ekonomik tedbirler alınarak içinde bulunan kriz ortamından çıkılacağını söyleyen Bahçeli ticari hayatın canlanması ile esnafın sorunlarının biraz olsa sona ereceğini belirtti. Bahçeli "Buradaki sosyal ve ekonomik hayatının önemli sivil toplum kuruluşlarının değerli yöneticilerin işaret bulunduğu işsizlik ve terör gibi konular, bizimde yürekten katıldığımız düşüncelerdir. Türkiye'mizin önemli meseleleri olan işsizlik ve terör konuları, çözüm bekleyen meseleler olarak ta karşımızda durmaktadır. Bugün Türkiye'miz sosyal ve ekonomik yönden, küresel krizin altında kalan coğrafyalardan biri olarak bazı ekonomik sıkıntıları hep beraber yaşıyoruz. Bu krizden esnaf kardeşlerimizin de etkilendiğinin şuurundayız. Ancak ülkemiz bu kriz aşamasından yavaş yavaş çıkmakta ve ticari hayatımız canlanmaya başlamaktadır. Bunun daha sağlıklı ve sağlam politikalarla yönlendirilmesinin daha yararlı olacağı düşüncesindeyiz. Bu sebepten dolayı buradaki esnaf kardeşlerimize başarılar diliyorum." dedi.
Bahçeli'ye Ahmediye Camiinde sohbette HESOB Başkanı Kadir Teksöz tarafından aynalı konsol, ATSO tarafından "Kem göz" mozaik tablo ve Antakya Ayakkabıcılar Odası tarafından Hatay'da imal edilen ayakkabı ve Samandağ ilçesinde yetişen kamışlardan yapılan ney hediye edildi. Hatay'ın künefesinden de tadan Bahçeli künefenin pişirim esnasında tepsiden atılarak çevrilişini izledi.
Uzun Çarşıda esnafla selamlaşan Bahçeli daha sonra Antakya merkezde bulunan Yayladağlılar Derneği'ni ziyaret etti. Bahçeli burada yaptığı konuşmada MHP'nin adayı olarak Yayladağı Belediye Başkanı seçilen Kemal Dağıstanlı'nın elindeki kıt imkanlarla sosyalleşmiş bir Yayladağı yaratmak için çalıştığını belirtti. Bahçeli ayrıca bu güne kadar MHP olarak Yayladağı'na katkı verememelerinin nedenini koalisyon şartları olarak açıkladı.
Yayladağlılar Derneği'nde Yayladağı lokumundan yiyen Bahçeli Hatay gezisine Otoman Palacede verilecek öğle yemeğinin ardından Kumlu, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinde devam edecek.

Hiç yorum yok: