16 Şubat 2012 Perşembe

Yayladağı Belediye Başkanı Dağıstanlı."2010 Yılında 537 Bin Kişinin Geçiş Yaptığı Sınır Kapısını,...

Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, "2010 yılında 537 bin kişinin geçiş yaptığı sınır kapısını, 2011 yılında 383 bin kişi kullandı" dedi.

Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, "2010 yılında 537 bin kişinin geçiş yaptığı sınır kapısını, 2011 yılında 383 bin kişi kullandı" dedi.
Türkiye'nin Suriye'ye ve Ortadoğu'ya açılan kapısı olan Yayladağı Kara Hudut Gümrük Kapısı'nda,Suriye'de yaklaşık bir yıldan bu yana yaşanan olaylar nedeniyle sessizlik hakim.
Yayladağı Belediye Başkanı Dağıstanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki anlaşma ile vizelerin kaldırılmasının ardından önceki yıllarda kapıda yoğun bir hareketlik yaşandığını, ancakSuriye'deki olayların yoğunluğu sekteye uğrattığını belirtti.
Gümrük Kapısının ilçedeki birçok esnafa geçim kaynağı olduğunu ve olayların ilçe ekonomisine ciddi oranda zarar verdiğini vurgulayan Dağıstanlı, şunları kaydetti:
"Gümrük kapımız, Ortadoğu ülkelerinin Türkiye ve dolayısıyla Avrupa ülkelerine açılan en yakın kara gümrük kapısı. Bu nedenle özellikle KuveytKatarSuudi ArabistanÜrdünBahreyn ve Lübnanlı turistlerin en çok kullandığı gümrük kapısı burası. Bu da ilçemiz esnafına olumlu olarak yansımaktaydı. Fakat Suriye'deki olaylar esnafımızı iş yapamaz duruma getirdi. 2010 yılında 537 bin kişinin geçiş yaptığı sınır kapısını, 2011 yılında 383 bin kişi kullandı."
Dağıstanlı, Suriye'deki olayların Türkiye ve özellikle de Hatay'a ekonomik açıdan olumsuz yansıdığını bildirerek, "Dileğimiz Suriye'deki olayların bir an önce bitmesi ve esnafımızın rahata kavuşmasıdır" diyekonuştu.
www.yayladagliyiz.blogspot.com

Hiç yorum yok: