17 Şubat 2008 Pazar

HAFTALIK HABER BÜLTENİMİZ

ADALET YERİNİ BULDU
Müşterilerin Parasını Hesabına Geçiren Banka Görevlisi Kaynanasının Evinde YakalandıHatay'ın Yayladağı ilçesinde, müşterilerin parasını hesabına geçirip kayıplara karışan banka görevlisi, 9 ay sonra kaynanasının evinde yakalandı.
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, müşterilerin parasını hesabına geçirip kayıplara karışan banka görevlisi, 9 ay sonra kaynanasının evinde yakalandı.
Adana'da kaynanasının evinde olduğu sırada yakayı ele veren kayıp banka görevlisi Bilal K., müşteri hesaplarından bir milyon 200 bin YTL'yi kendi hesabına aktardığı için 18 Haziran 2007'den bu yana aranıyordu.
Yayladağı Kaymakamı Süleyman Çelebi, banka görevlisinin dün Adana'da kaynanasının evinde yakalandığını söyledi. Banka müfettişlerinin uzun süren soruşturması ve çalışması sonucu Bilal K.'nin müşterilerin hesabından kendi hesabına büyük miktarda para geçirdiğini aktardı. Banka müfettişlerinin soruşturmasının ve çalışmasının geçtiğimiz günlere kadar devam ettiğini hatırlatan Çelebi, konunun adliyeye intikal etmesinden dolayı detaylara fazla giremeyeceğini belirtti.Banka görevlisi Bilal K., çalıştığı süre içerisinde hiç izne ayrılmamış, en son yakalanacağını anlayınca bankadan izin isteyip kayıplara karışmıştı. Olay, banka görevlisi Bilal K.'nin izine ayrılmasıyla müşterilerden emekli S.D.'nin, banka şubesindeki hesabından para çekmek istemesi üzerine ortaya çıktı. Hesabında 5 bin YTL olması gerekirken bin YTL olduğunu gören S.D.'nin şikayeti üzerine başlatılan incelemede, yaklaşık 2 milyon YTL'lik vurgun saptandı. İlçeye gelen 2 müfettiş tarafından sürdürülen soruşturmada, yüzlerce müşterinin hesabından para çekildiği, kredi ödemeleri karşılığı müşteriye dekont verilmesine karşın tahsilatın kayda geçirilmediği anlaşıldı. Müşterilerin hesaplarından paraları çeken Bilal K, müfettiş incelemesi sırasında izni bitmesine rağmen görevine dönmemişti.
Emekli maaşı hesabında 5 bin YTL'sinin bulunduğu belirten S.D., para çekmeye gittiğinde hesabında bin YTL olduğunu görünce şikayet ettiğini, çekilen parasını alıp alamayacağını ise bilmediğini söyledi

YAYLADAGINDA 15 MAHKUM SÜT SIGIRCILIGI SERTİFİKASI ALDI

Hatay'ın Yayladağı İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Yayladağı Kapalı Cezaevi'nde açılan süt sığırcılığı kursuna katılan 27 mahkumdan 15'ine sertifikaları verildi.
Hatay'ın Yayladağı İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Yayladağı Kapalı Cezaevi'nde açılan süt sığırcılığı kursuna katılan 27 mahkumdan 15'ine sertifikaları verildi.
Sertifikalar Yayladağı Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Emre Okumuş ve Yayladağı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Aydın tarafından dağıtıldı. Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Emre Okumuş, ''Bu yıl halk eğitim merkezi müdürlüğü ile sosyal bilgiler, seracılık, zeytin yetiştiriciliği, koyun yetiştiriciliği, arıcılık ve süt sığıcılığı kurslarını açtık. Bu kurslar sayesinde mahkumlarımızın sosyal hayata çıktıklarında hayatlarını kazanabilmeleri için yardımcı olmak ve meslek sahibi olmalarını sağlamak istiyoruz'' dedi.
Mahkumlar kurslardan dolayı çok memnun olduklarını, boş boş oturmak yerine meslek sahibi olduklarını belirterek, bu aktivitelerin devam etmesini istediler.

Yayladağı Yibo'yu Mkü İstiyor
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun(YIBO) binasını Mustafa Kemal Üniversitesi istiyor.
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun(YIBO) binasını Mustafa Kemal Üniversitesi istiyor.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda'nın Yayladağı Meslek Yüksek Okulu'nda konu ile ilgili bir toplantı yaptı. Toplantıya Yayladağı Kaymakamı Süleyman Çelebi, Belediye Başkanı Tayfun Kızılkaya ve Yayladağı MYO Müdürü Hüseyin Korkmaz katıldı. Toplantıda bir açıklama yapan Rektör Canda, ''Yayladağı YİBO'nun ilçe merkezinde bulunan bürokratların lojman olarak kullandıkları binaları özel idareden satın alarak yurt binası yapacağız. Burada 209 olan öğrenci sayımızı da bine çıkarmak istiyoruz. Bunun için önce yurt sorunu çözmemiz gerekiyor. Bu konuda Vali Ahmet Kayhan ve ilçe yöneticilerinden büyük destek görüyoruz.'' dedi.
Rektör Canda ayrıca, Yayladağı Meslek Yüksekokulu'nda zeytincilik ve tıbbi bitkiler bölümlerini de açacaklarını sözlerine ekledi
YİBO'da 385'i yatılı 10'u gündüzlü olmak üzere toplam 395 öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerin taşımalı sistem ile köylerine en yakın okullara gönderilmesi planlanıyor.
Yayladağı, Fransızlar Döneminden Kalma 288 Virajlı Yoldan Kurtuldu
Resmi büyütmek için tıklayın Hatay'ın Yayladağı ilçesi, Fransızlar döneminden kalma 288 virajlı yoldan kurtuldu. Karayolları'nın yaptığı çalışmayla viraj sayısı 20 ile 25 arasına düşen Yayladağı yolu hem genişletildi hem de alt yapısıyla uluslararası bir yol oldu. Asırlık yolun yeniden yapımı için yaklaşık 20 milyon YTL harcama yapıldı.
Hatay'ın Yayladağı ilçesi, Fransızlar döneminden kalma 288 virajlı yoldan kurtuldu. Karayolları'nın yaptığı çalışmayla viraj sayısı 20 ile 25 arasına düşen Yayladağı yolu hem genişletildi hem de alt yapısıyla uluslararası bir yol oldu. Asırlık yolun yeniden yapımı için yaklaşık 20 milyon YTL harcama yapıldı. Yolun bu güne kadar en tehlikeli bölümü olan Harbiye ile Sofular arasındaki 3 kilometrelik mesafede bölünmüş yol haline getirildi. Yalnızca 3 kilometrelik mesafeye ise 2 milyon YTL harcandı. 3 kilometrelik yolun yapımı yaklaşık 5 ay sürdüğü için Yayladağı yolu Samandağ ve Altınözü ilçelerinden veriliyordu.
Bir hafta önce trafiğe açılan yol güzergah üzerinde bulunan köylüleri de sevindirdi. Yayladağı yolu üzerinde bulunan Bozlu Köyünün Muhtarı İsmail Aşık, "5 aydır yol kapalı olduğu için çektiğimizi bir biz biliriz bir de Allah. Ama devletimize, hükümetimize teşekkür ediyoruz. Bizi virajlı yollardan kurtardı. Eski yolda o kadar çok viraj vardı ki İl Merkezi Antakya'ya gidene kadar virajlarda döne döne midemiz bulanıyordu. Şimdi yeni yolumuz açıldı bu dertten kurtulduk." ifadesini kullandı.

Yol yapım çalışmalarının tamamının 2 yıl sürdüğünü hatırlatan Yayladağı Kaymakamı Süleyman Çelebi, yeni yol ile Yayladağı'nın, makus talihini yeneceğini söyledi. Fransızlar döneminde köy halkının alt yapı desteği vererek o dönemde yaptığı ve bu güne kadar geldiğini hatırlatan Çelebi, günümüz şartlarında da ihtiyaca cevap vermediği için 52 kilometrelik yolun yenilendiğini aktardı. Çelebi, "Fransızlar döneminde yapılan yolun hikâyesi de çok ilginç. O dönemde bu yollar köylülerin desteği ile yapılmış. Fransızlar her köye belirli bir mesafe vermiş ve (Buraları siz yapacaksınız) demiş. Köylüler de alt yapısında kazma kürek çalışmışlar ve bu güne gelmiş. Ancak günümüz şartlarında bu yollar ihtiyaca cevap veremiyordu. 288 virajı bulunuyordu. Aynı zamanda çok dardı. Çok fazla kaza oluyordu. Bu yoldaki ulaşımdaki sıkıntıları aşmak için 52 kilometrelik yol yeniden yapıldı ve mesafe 44 kilometreye düştü. Yeni yapılan yol ile viraj sayısı da 20 ile 25'e düştü. Yol genişletildi. Bunun için ise yaklaşık 20 milyon YTL harcama yapıldı." dedi

Hiç yorum yok: