9 Şubat 2008 Cumartesi

Yeditepe'yi Yeniden Köy Olma Korkusu Sardı


Türkiye genelinde nüfusu 2 binin altındaki 953 belde belediyesinin yeniden köy olması kararlaştırılınca, Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Yeditepe beldesini de köy olma korkusu sardı.
Türkiye genelinde nüfusu 2 binin altındaki 953 belde belediyesinin yeniden köy olması kararlaştırılınca, Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Yeditepe beldesini de köy olma korkusu sardı.

Beldelerindeki nüfusun 2 binin altına düşmesinde Belde Belediye Başkanı Mehmet Duran'ı sorumlu tutan halk, bu duruma tepki gösterdi. Beldenin Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Yaşar Çatak, başkanı önceden uyarmalarına rağmen gerekli tedbiri almamakla suçladı. Sayımın son günlerinde İskenderun'da sadece 15-20 aileye gittiklerini hatırlatan Çatak, bunun da yeterli olmadığını başkanı önceden uyarmalarına rağmen gerekli tedbiri almadığını ileri sürdü.

Yeditepe Belde Belediye Başkanı Mehmet Duran ise kendini yasal olmayan tedbirler almaya zorlayan halkı ikna etmek için toplantı düzenledi. Duran, ikna toplantısına da Yayladağı Kaymakamı Süleyman Çelebi ve Nüfus Müdürü Mustafa Meral çağırdı.

Yayladağı Nüfus Müdürü Mustafa Meral, halkı yatıştırmak için yaptığı ikna konuşmasında, "Burada belediye başkanımızın idare edeceği söz konusu her hangi bir konu yoktur. Sizin durumunuzda 953 tane belde bulunuyor. Nüfusu 2000'in altına düşen beldelerin kapatılması gündeme gelmiştir. Başbakan talimat verdi. Daha kesin bir şey yok. 953 belediyenin de yapabileceği bir şey yok. Bu siyasi bir karardır. Başbakan ve bakanlar kurulunun alacağı bir karar. Belediye başkanınızı sıkıştırmanızın gereği yok. Kanunlar herkese aynıdır.'' dedi.

Yayladağı Kaymakamı Süleyman Çelebi de halkı sakinleştirmek için yaptığı konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "Nüfus müdürümüz olayı açıkladı. Belediye başkanını 6 aydan 4 yıla kadar cezası olan bir suç ile bir yanlış karara zorlamak kimsenin hakkı değil. Gerçek beyanda bulunmayan ve buna tanıklık edenler bu cezaya çarptırılır. Bizim her zaman söylediğimiz bir şey vardır. Biz vatandaş olarak devletin ya da hükümetin aldığı karar çıkarmış olduğu yasalara saygılı olmamız gerekir. Yanlış beyanda bulunmanızı tavsiye etmem. Bunları size söyleyenlerin dışarıda oturduğunu düşünüyorum. Yeditepe'yi seven gelsin ekmeğini taştan çıkartıp beldesinde otursun.''
http://fullmp3indir.blogspot.com/ Full Mp3 indir Albüm indir Son çıkan albümler Mp3 download mp3 indir şarkı indir şarkıcılar şarkı mp3

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hi, good site very much appreciatted