26 Şubat 2008 Salı

KASIM BEY CAMİİ RESTORASYON'U İHALE EDİLİYOR



YAYLADAĞ KASIM BEY CAMİİ RÖLÖVE, RESTİTÜSYON, RESTORASYON, ELEKTRİK VE MEKANİK TESİSATI PROJESİ TEMİNİ İŞİ 18.06.2005 tarih ve 25849 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan; Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu Kapsamındaki Kültür Varlıklarının Rölöve, Restorasyon, Restitüsyon Projeleri, Sokak Sağlıklaştırma, Çevre Düzenleme Projeleri ve Bunların Uygulamaları İle Değerlendirme, Muhafaza, Nakil İşleri ve Kazı Çalışmalarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik” in 22/a Maddesine Göre Açık İhale Usulü ile ihale edilecektir.


BUNA BİZ VATAN HAİNLİĞİ DİYORUZ YA SİZ
Her Tarafı Zula Olan Otobüsten Tonlarca Kaçak Eşya Çıktı


Suriye'den gelen ve Yayladağı Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmak isteyen yolcu otobüsünün her tarafının gizli bölmeden oluştuğu ortaya çıktı.
Çok sayıda gizli bölmesi olan otobüste arama yapmak ve incelemek için Gümrük Müdürlüğü özel bir heyet bile oluşturuldu.
20 yolcunun oturduğu koltukların ve otobüsün bagajının haricinde her tarafı gizli bölme olarak kullanılan otobüsün araması tam 23 saat sürdü. Otobüsün tavanından ve tabanına kadar her yerini açan gümrükçüler tonlarca badem, içi, kaçak çay ve nargile tütüne el koydu.

Alınan bilgiye göre, her tarafı gizli bölme olarak kullanılan yolcu otobüsü durumundan şüphelenilmesi üzerine Yayladağı Sınır Kapısı'nda durduruldu. K.Ş. yönetimindeki Hatay plakalı yolcu otobüsünü Gümrük Muhafaza Kısım Amirliği risk analizine aldı.
Yayladağı Gümrük Muhafaza Kısım Amirliği ve Cilvegözü Kaçak İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerince oluşturulan özel heyet, sabah saatlerinde başladığı arama ve incelemesini gece saat 23.00'te tamamladı.
Aramada yolcu otobüsünün tavan klima içi, koltukları özel olarak tertiplenmiş hepsi birden yan tarafa doğru açılabilen altında onlarca insanın rahatça sığabileceği bölümler ve daha birçok yerinde küçük gizli bölmeleri olduğu ortaya çıktı.
Yalnızca bagaj kısmı gizli bölme olmayan yolcu otobüsünün diğer her tarafı bölmelerden oluşması Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Kaçak İstihbarat ekiplerini çok şaşırttı.
İlk kez bu kadar gizili bölmesi çok olan bir yolcu otobüsüyle karşılaşan ekipler, gizili bölmelerden kaçak eşya çıkartmaktan yoruldu.
Tespit edilen gizli bölmelerden 1 ton 640 kilo badem içi, 324 kilo kaçak çay, 10 bin 800 adet pil, 668 kilo nargile tütünü ele geçirildi. Kaçak eşyalarla birlikte yolcu otobüsüne de el konuldu. Otobüsteki 20 yolcu ise başka araçlarla sınır kapısından Türkiye'ye gönderildi.
Ele geçirilen kaçak eşyaların ve el konulan aracın toplam değerinin ise 147 bin 500 YTL olduğu bildirildi. Gözaltına alınan otobüs şoförü K.Ş. Yayladağı Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.
Olayla ilgili soruşturma ise devam ediyor

Hiç yorum yok: