29 Mart 2008 Cumartesi

Aralarında Askerlerinde Bulunduğu 105 Kaçakçı, 'Telefon'a Takıldı


KolayPara.OrG - Tıkla Para Kazan


BU VATAN KİMLERE EMANET DAGDA ASKERİMİZ BEKLİYOR DİYE SEVİNİP HUZURLA UYUMAYA ÇALISIRKEN ASKERİMİZ DE BUNU YAPARSA BİZ NASIL UYKU UYURUZ BİZ Mİ ÇIKALIM DAĞLARA NÖBETE ARAMAYA GEREKİRSE ÇIKARIZ TÜRK EVLADISIN ASKER UYAN UYAN VATAN ELDEN GİDİYOR

Hatay'ın Yayladağı ilçesinden Hassa ilçesine kadar olan Suriye sınır boyunda kaçakçılık yapan ve aralarında askerlerin de bulunduğu 105 kişi telefon dinlemesine takıldı.
Adana Kolordu Komutanlığı'nın sınır boyu operasyonlarında kaçakçılık olaylarına karışan yüzbaşı, üsteğmen, uzman çavuş ve erlerinde bulunduğu çok sayıda piyade ve jandarmadan oluşan personelini gözaltına aldı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma çerçevesinde yürütülen eş zamanlı operasyonda rüşvet vermek ve toplu kaçakçılık suçlarından 105 kişiden 30'nun yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.


Gözaltına alınan askerler, Adana Kolordu Komutanlığı'nda sorgulanırken siviller ise Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sorgulanıyor.

Operasyon bilgisini alan Hassa, Yayladağı ve Reyhanlı ilçelerindeki kaçakçıların birçoğunun ise telefon kartlarını kırıp farklı ilere kaçtığı bildirildi.

SINIRDAKİ KAÇAĞIN GELİRİ PKK VE HİZBULLA GİDİYORMUŞ

İddiaya göre; daha çok Yayladağı, Reyhanlı ve Hassa ilçelerinden geçen Suriye sınırında yapılan kaçakçılık olaylarında elde edilen gelirin bir kısmının Hizbullah'a ve PKK terör örgütüne gittiği bildirildi.

Hizbullah, sınırdan her gün 80 büyükbaş hayvan geçirerek örgüte gelir sağlamaya çalışırken PKK'nın da kaçak sigara ve çay ile büyük gelir ettiği ileri sürüldü.

Hiç yorum yok: