30 Nisan 2011 Cumartesi

Fenalaşan Suriyeli Hamile Kadın Muayenesinin Ardında Taburcu Edildi

Suirye'deki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığınan 5 aylık hamile Hatice Necim, ambulansla Yayladağı Sağlık Ocağı'na kaldırıldı.
Suirye'deki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığınan 5 aylık hamile Hatice Necim, ambulansla YayladağıSağlık Ocağı'na kaldırıldı. Necim, kontrollerinin ardından tekrar dün geceden bari kaldıkları kapalı spor salonuna getirildi.

Dün akşam saatlerinde Hatay sınırına teyzesi Meryem Sadık ile birlikte gelerek Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan Hatice Necim kaldıkları kapalı sporsalonunda fenalaşınca ambulansla Yayladağı SağlıkOcağına kaldırıldı. Burada Sağlık Ocağı doktoru tarafından kontrol edilen 5 aylık hamile kadın Hatice Necim'in stresten dolayı bir sancılanma süreci yaşadığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Doktor muayenesinin ardından yaşadıkları süreci durgun gözlerle anlatan Hatice Necim "Suriye'de yaşanan karışıklıktan kaçmak için dün akşam saatlerinde teyzemle birlikte sınırı aşarak buraya geldik. Burada bize gösterilen ilgiden dolayı mutluyum. Bir an salondasancılanınca korktuk. Ama şuan iyiyim. " dedi.

Yeğeni ile birlikte tel örgüleri aşarak Türkiye'ye sığınan Meryem Sadık ise yaşlı gözlerleSuriye'de yaşananları "12 yaşında bir oğlum var. O da 5 aydır hapiste. Çok zor günler" sözleriyle özetledi.

Doktor kontrolünün ardından Hatice Necim ve Meryem Sadık tekrar Yayladağı Kapalıspor Salonuna götürüldü.

Hiç yorum yok: