30 Nisan 2011 Cumartesi

Türkiye'ye Sığınan Suriyelilerin Salondaki Bekleyişi Sürüyor

Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan genç, yaşlı, kadın ve erkek 252 Suriyelinin Yayladağı Fehmi Dinçer Kapalıspor Salonunda bekleyişi sürüyor.


Gittikçe ısınan Suriye'den gözyaşlarıyla evlerini geride bırakarak Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan genç, yaşlı, kadın ve erkek 252 Suriyelinin Yayladağı Fehmi Dinçer Kapalıspor Salonunda bekleyişi sürüyor.


Kızılay tarafından hazırlanan salonda kalan 252 Suriyelinin salondan dışarı çıkmalarına izin verilmiyor. Dün akşam saatlerinden itibaren salon içerisinde tutulan ve polis kontrolünün hiç eksik edilmediği salon içerisinde yapılan ilk sağlık taramasında 18 kişide soğuk algınlığına bağlı gribal enfeksiyon tespit edildiği ve tedavilerine başlanıldığı öğrenildi.


Salondan dışarı çıkamayan büyükler kendilerini oyalayacak bir şeyler bulurken çocukları teselli etmek ise babalarına düştü. Çocuklarını kucaklarına alan ebeveynler pencereden dışarıyı izlemesinde izin verdikleri çocuklarını oyalamaya çalışıyor.


Halen spor salonunda kalan 252 Suriyeli için eski Tekel binasında çadır kent kurma çalışmaları sürüyor. Akşam saatlerine kadar çadır kent ve yemekhane kurulumunun tamamlanarak salonda kalan Suriyeliler çadır kente taşınacak.


Kızılay yetkililerinden alınan son bilgiye göre Hatay'a Türk Kızılayı tarafından 200 çadır, bin battaniye ve 254 uyku tulumu gönderildi. Halen kurulma aşamasında olan çadır kentin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye'ye sığınan Suriyelilere sabah, öğle ve akşam sıcak yemek dağıtımına çadır kentte başlanacak. Kızılay ayrıca çadır kente seyyar tuvalet ve banyo kurma işlemlerini sürdürüyor. Eski Tekel binasında ilk etapta 70 çadır kuruluyor.

Hiç yorum yok: