30 Nisan 2011 Cumartesi

Suriye'deki Olaylar

Hatay'ın Yayladağı sınırındaki tel örgüyü aşarak Türkiye'ye geldikten sonra spor salonuna yerleştirilen Suriyelilerin, Türkiye'deki yakınları onları görebilmek için spor salonunun önünde toplandı.

Hatay'ın Yayladağı sınırındaki tel örgüyü aşarak Türkiye'ye geldikten sonra spor salonunayerleştirilen Suriyelilerin, Türkiye'deki yakınları onları görebilmek için spor salonunun önünde toplandı.

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bazı köylerde yaşayan ve ülkelerindeki baskıdan kurtulmak istedikleri iddiasıyla, Hatay'ın Yayladağı sınırındaki tel örgüyü aşarak dün Türkiye'ye giren Suriyelilerin, Türkiye'deki yakınları onları görebilmek için ve Fehmi Dinçer Spor Salonu'na koştu. Suriyeli akrabalarını görmek isteyenler, salona girişlerine izin verilmemesi nedeniyle kapı önünde beklemeye başladılar.

Suriye'den Türkiye'ye gelenler arasında bulunan eşi Mustafa Döndeş'i görmek için Fehmi Dinçer Spor Salonuna gelen Şerife Döndeş ise, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin 5 yıl önce Suriye'ye işçi olarak gittiğini kaydetti.

Yurt dışına çıkış yasağı bulunan eşini 5 yıldan bu yana göremediğini ifade eden Döndeş, "Suriye'deki olayların ardından aklım hep eşimdeydi. Dün Suriye'den Türkiye'ye geçenler olduğunu, eşimin de onlar arasında bulunduğu haberini aldım. Onun yaşadığını bilmek beni çok mutlu etti. Bir umutla 5 yıldan bu yana bir kez bile görmediğim eşime doyasıya sarılabilmek hasret giderebilmek için spor salonuna koştum. Yakınlarımızla kucaklaşmak istiyoruz, bize izin versinler"" diye konuştu.

Hiç yorum yok: