2 Şubat 2011 Çarşamba

YAYLADAĞI`NDA ARICILIK KURSU

Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, Açılan Kurs Sayesinde Köylülerin Amatör Arıcılıktan Teknik ve Bilinçli Arıcılığa Geçeceklerini Söyledi
Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, açılan kurs sayesinde köylülerin amatör arıcılıktan teknik ve bilinçli arıcılığa geçeceklerini söyledi.

Polat, Halk Eğitim Merkezi (HEM) ile İlçe Tarım Müdürlüğü koordinatörlüğünde Kösrelik köyü ilköğretim okulunda açılan arıcılık kursunun sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Veteriner Hekim Servet Kayıkçı tarafından 80 saat verilen kursta katılan 28 kursiyerden 24?ünün sertifika almaya hak kazandığını kaydetti.
Arıcılığın bilimsel yöntemlerle yapıldığına dikkati çeken Polat, şöyle devam etti:
'Kösrelik köyü ilçemizin en zengin bitki florasına sahip köylerimizden birisi. Bu kurs sayesinde kursiyerler amatör arıcılıktan teknik ve bilinçli arıcılığa geçecekler. Köylülerin bu gib kurslara ilgi göstermeleri hem kendi aile bütçeleri hem de ilçe ve ülke ekonomisi için olumlu gelişme. Kursa hizmeti geçen yöneticiler ile başarılı kursiyerleri kutluyorum.'
Törene, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Yaşar Kaya, Karaköse Belediye Başkanı İsmail Ergüt, HEM Müdürü Hikmet Gümüştaş, İlçe Tarım Müdürü Yakup Karasoy ve kursiyerler katıldı.







Hiç yorum yok: