2 Ekim 2007 Salı

YAYLADAĞ DİLİNDEN

Yayladağı'nın ne tatlı dili var, Kızlara kele derler bizim yayladağı'ndaSerin serinesen çam yeli,bahar yeli var,Azlara ıcık derler bizim yayladağı'nda.
Baharda çiçek açar gülünüşPazar günü yapar herkes düğünü,Adam azarlarken çüçücük dölünü,Akkürt derler bizin yayladağında.
Bostanın ufağı irisi olurya,Çobanlar yazın sulağa iner ye,Pinti gezen ayrada varya,Uluk derler bizim yayladağı'da.
Satıl bağlamıştır kısnığaNakışı çok yapar yastığa,Başı sarı olan musluğa,Hanifiye derler bizim yayladağı'nda.
Mittekam her evde yakışır köşeye,Katirembiz derler koca şişeye,İyi yerleştirilmeyen herşeyeHalleti derler bizim yayladağı'nda.
Kaslal derler ince ince akana,Göbüt derler birbirine yan bakana,Yeşil ormanı insafsızca yakana,Kömürcü derler bizim yayladagı'nda.
Süt pişer yoğurt olur ayran olur,Tütün tarlası sevenlere seyran olur,Kahvaltıda yenir hayran olur Kesnik derler bizim yayladağı'nda.

Tütüncü sabah erken uyanır,Yeşil akir ele elbiseye boyanır,Dama çıkmak için ollelere dayanır,Süllüm derler bizim yayladağı'nda.
Halk rıza gösterir biçilen ömüre,Mürdüm derler taşı söken demire,Uyar amma haktan gelen emire,Varmaz güreşmiyene kız yayladağı'nda.
Değer verilir alın terine emeğe,Gerek yok başka bir şey demeye,Sabah akşam çokça yenen yemeğe,Siresil derler bizim yayladağı'nda.
İlçem tektir tabiatça doğaca,Odun çok dolar arabaya bağaca,Toprak damdaki o koca ağacaHezzen derler bizim yayladağı'nda.
Biryen dağında keklikler öte,Bir köye sevda var kara duta,Bezge dağlarında o meşhur ota,çakşır derler bizim yayladağı'nda.
Gözlüceden deniz güzel görünür,Cobaraklı kışa erken bürünürKabuklu etli tarlalarda sürünür,.....derler bizim yayladağı'nda.
Çeşitli isim tekrarlar tuvalete helayaDılana derlerdi düğündeki halayaBaba bacısına yani halaya,Amti derler bizim yayladağı'nda.
Yollar virajsız artık ne sağa nede sola,Olaylar çabuk duyulur kulaktan kulağa,Kulaklarıda kısa güdük oğlağa,Çomu derler bizim yayladağı'nda.
Gurbet zor gelir alışmıyana,Kinci derler döğüşüpte barışmıyanaKahvede oyun oynayıp çalışmıyana,humarcı derler bizim yayladağı'nda.
Martta tütün dikiyorlar yazıya,Ağustosta gidin cobaraklıya geziye,Şöyle dönüpte bakınca maziye,vay vay bre derler bizim yayladağında.
Ölümüsün bre derler hamur gibiyse,Tümmei gibi derler kömür gibiyse,Habyanında dibi çamur gibiyse,Ökür derşler bizim yayladağı'nda.
Kaynana fazla tutmaz gelini,Fakirlik büker çoüumuzun belini,Adam konuşurda tutmaz ise dilini,çenelerin çekile derler yayladağı'nda.
İstedim ki hoş vakit geçsin birazda.Yüzünüz gülsün hep baharda kışta yazda,Ben 56 da doğmuşum şorda kalaboğazdaFadılın oğlu nayıf derler bizim yayladağı'nda.

7 yorum:

soner dedi ki...

süper yapmışsınız abi siteyi harika olmuşş....sizimle gırır duyuyorum (bi yayladağlı olarak) hepnize çok teşekkürlere

Adsız dedi ki...

Nayıf amcaya teşekür ediyoruz.dillerine sağlık nayıf emmi

Adsız dedi ki...

nayıf emmiye tşk ler

Tinzirili dedi ki...

hay diline sağlık Bre nayıf emmi.senin bu yazdıklarına,eale gözel olmuş derler yayladağında.

H GONCAGUL dedi ki...

KENDIMI YAYLADAGINDA HİSSETTİMM HARİKA OLMUS HISETTİREN ELİNİZE YUREGINIZE SAGLIK

Adsız dedi ki...

elinize yureginize saglik kendımı yayladagında hissettim mukemmell olmus

Adsız dedi ki...

NAYIF HOCA YİĞİT PEHLİVAN ŞAİRLERE YAZARLARA TAŞ ÇIKARTACAK KADAR BİLGE İNSAN ELLERİNE YÜREĞİNE SAĞLIK YAYLADAĞI ANCAK BU KADAR GÜZEL İFADE EDİLEBİLİR.MEVLAM İŞİNİ GÜCÜNÜ RAS GETİRSİN LATİF GÜLEÇ