2 Aralık 2011 Cuma

Hatay Çevre Koruma Birliği Toplandı

Hatay Çevre Koruma Birliği (ÇEVKO) kasım ayı dönem toplantısını gerçekleştirmek üzere Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş başkanlığında toplandığı kaydedildi.

Hatay Çevre Koruma Birliği (ÇEVKO) kasım ayı dönem toplantısını gerçekleştirmek üzere AntakyaBelediye Başkanı Lütfü Savaş başkanlığında toplandığı kaydedildi.
Antakya Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, toplantıya Hatay Çevre Koruma Birliği'nin Antakya,KırıkhanReyhanlıKumluSamandağYayladağıAltınözü ve Hassa belediyeleri olmak üzere 8 üye ilçe belediyesi ile 42 üye belde belediyesinin temsilcilerinin katıldığı belirtildi.
Açıklamada, 4 gündem maddesiyle toplanan ÇEVKO, birlik bünyesinde çalışan sözleşmeli mühendis personelin 2012 Mali Yılı ücretlerini 2 bin 195 TL olarak belirlenirken, birliğin 2012 Mali Yılı Bütçesi 4.8 milyon TL olarak kabul edildiği bildirildi.

Birlik tüzüğünün 32. maddesine istinaden, 5. maddenin 1. fıkrasına ekleme yapılarak "Katı Atık ve Tıbbi Atıkların" yanı sıra inşaat ve yıkıntı atıklarının da toplanması ve değerlendirilmesinin sağlanacağı belirtildi.

Toplantıda ayrıca birlik tarafından işletilmekte olan ve faaliyete geçtiği günden bu yana 400 bin ton çöp depolayan Antakya Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'nda ortaya çıkan metan gazının ekonomik olarak değerlendirilmesi amacıyla 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu'na dayanılarak elektrik üretim ve satış hakkının 2886 sayılı kanuna göre 10 yıllığına kiralanması hususunda birlik üyelerince karar alındığı kaydedildi. 

Hiç yorum yok: