2 Aralık 2011 Cuma

Yayladağı'nda MHP'li 5 Meclis Üyesi Partiden İstifa Etti

Yayladağı'nda MHP'li 5 Belediye Meclis üyesi partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Yayladağı'nda MHP'li 5 Belediye Meclis üyesi partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.
Meclis üyeleri Bilal Sarı, Fuat Tecimen, İshak Karasoy, Sedat Genç ve Ahmet Okay, Sarı'nın çalışmaofisinde partilerinden istifa etiklerini açıkladı.
Grup adına konuşan Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı ile uyumlu çalışamadıkları için istifa kararı aldıklarını söyledi.
Açıklamanın ardından istifa dilekçelerini MHP Yayladağı İlçe Teşkilatı'na vereceklerini bildiren Sarı, şöyle devam etti:
"Belediye başkanımızla uyumlu çalışamıyoruz. Bu nedenle faydalı olamadığımıza karar verdik. Başkanımızın ilçe adına kendi başına kararlar alması istifa etmemizde büyük rol oynadı, bundan sonra bağımsız meclis üyesi olarak görevimize devam edeceğiz."
Sarı, gazetecilerin, sorusu üzerine, diğer partilerden kendilerine katılımla ilgili teklifler geldiğini, teklifleri değerlendireceklerini kaydetti.
Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı ise Aa muhabirine yaptığı açıklamada, alınan bu karara saygı duyduğunu, demokrasilerde bu durumun normal karşılanması gerektiğini kaydetti.
Bu arada, istifaların ardından Belediye Meclis'inde MHP"den Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı haricinde kimse kalmadı.
İstifalar sonrası Belediye Meclisi 1 MHP'li, 4 AK Parti'li ve 5 bağımsız üyeden oluştu.

Hiç yorum yok: