25 Aralık 2011 Pazar

Yem, Mazot ve Gübre Fiyatlarındaki Artış Çiftçileri Sıkıntıya Soktu

Hatay Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yayladağı Şube Temsilcisi Okan Fatih Açık, yem, mazot ve gübre fiyatlarının artması nedeniyle çiftçilerin zor durumda kaldığını belirtti.

Hatay Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yayladağı Şube Temsilcisi Okan Fatih Açık, yem, mazot ve gübrefiyatlarının artması nedeniyle çiftçilerin zor durumda kaldığını belirtti.
Açık, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Yayladağı'ndaki büyük ve küçükbaş hayvan sayısında son dönemlerde önemli artış gözlendiğini, ancak çiftçilerin en fazla gereksinim duyduğu yem, mazot ve gübre fiyatlarındaki artışın çiftçileri olumsuz etkilediğini söyledi.
Devlet destekli krediler sayesinde son iki yılda çok sayıda çiftçinin hayvan sayısını artırdığına dikkati çeken Açık, "çiftçilerimiz aldığı kredilerle büyük yatırımlar yaptı. Hayvan sayısı da bu oranda arttı. Ama hayvan fiyatlarında düşüş yaşandı. Özellikle yem, mazot ve gübre fiyatlarının artması çiftçileri zor durumda bıraktı. Şu an Yayladağı'ndaki çiftçiler emeğinin karşılığını alamıyor" dedi.
Açık, ilçe halkının hayvancılıktan başka geçim kaynağının olmadığına değinerek, çiftçilerin de fiyatlardaki artış nedeniyle daha ekonomik olan silajlık Mısır ekimine yöneldiğini ifade etti.
Çiftçilerin içinde bulunduğu duruma yetkililerin çözüm bulması gerektiğini anlatan Açık, kaliteli yem yiyemeyen hayvanlar da her geçen gün kilo kaybı yaşandığını ve verimlerinin düştüğünü dile getirdi. 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

you love this? china ugg boots for promotion code for promotion code