15 Ocak 2008 Salı

GEÇEN AYLARDA BASINDA YAYLADAGI





Şoray Uzun Yolda ekibi bu hafta Hatay Yayladağı’ndan renkli görüntüleri ekrana taşıyacak.

Ağza yapışmayan lokum, teke sütünden yemek, defne sabunun yapılışı Şoray Uzun’un gözlemleriyle ekrana gelecek. Deniz manzaralı tarlaları sabanla sürenlere eşlik eden Şoray, ağaçtan ve boynuzdan sepet ören amcanın yaptıklarını hayranlıkla izledi. Yemekleriyle, sohbetleriyle keyifli bir Hatay gezisi Kanal 7 ekranlarında.
Teke sütü olur mu? Şoray Uzun Hatay seyahatinde yöresel yemeklerin yapılışlarını araştırırken, teke sütünden yapılan ‘tekeleme’ adlı ilginç bir yemekle karşılaştı. Yemeği hazırlayan Şükrü Karakoyun, tekeden sağdığını iddia ettiği sütün içine, Hatay’da yetişen bir ağacın dallarını katarak yaptığı yemeği anlatıyor. İlginç yemek ve ‘Tekenin sütü olur mu?’ sorusunun cevabı Şoray Uzun Yolda’da.
Hatay’ın Yayladağı ilçesinde yapılan lokum rakipsiz. Ağza yapışmayan lokumu test eden Şoray, meşhur lokumu yapmaya çalıştı. Lokum yapan, şeker eleyen Şoray’ın, lokumla ilgili görüşleri bu hafta ekrana gelecek.
Türkiye’nin en güney ucu Hatay’da deniz manzaralı paha biçilemeyen tarlalarında, öküzlerle, sabanlarla tarla sürenlere yardım eden Şoray pek başarılı olamadı. Tarlada çalışanlarla birlikte yemek yiyip, susuzluğunu eşekle mataralarda su taşıyanların getirdiği suyla gideren Şoray’ın ilginç anları Şoray Uzun Yolda’da.
Şoray acı gerçekle Hatay’da karşılaştı. Sohbet ettiği teyze Şoray’a ‘sen kelsin sana saç ektirelim’ deyince büyük bir şok yaşandı. Şoray’ın acı gerçekle karşılaştığı an ve eğlenceli bir sohbet Şoray Uzun Yolda’da.
Defne sabunun yapılışı, ağaçtan ve boynuzdan sepet örmenin teknikleri, Yayladağı kızlarının çeyizleri, Emine teyzeden Hatay yemekleri, keyifli sohbetler Şoray Uzun Yolda farkıyla Kanal 7 ekranlarında.

*****

Hayatın farklı renkleri, ilginç insan manzaraları Şoray Uzun’un esprili sunumuyla ekrana geliyor. Buluşlarıyla, özel yetenekleriyle Türkiye’nin ilginç insanları Şoray’la Uzun Yolda buluşuyor! Kanal 7’nin sevilen sunucusu Şoray Uzun’un sunduğu program, her hafta değişik bölgelerden farklı renkleri, ilginç hikayeleri ekrana taşıyor. Türkiye’nin dört bir yanından insan manzaralarını ve ilginç yaşam hikayelerini ekrana getiren program izleyenleri Anadolu’yu bir uçtan bir uca seyahate çıkarıyor.

Hiç yorum yok: