29 Ocak 2008 Salı

ŞİMDİLİK ESKİ HABERLERLE VBAŞLIYORUZ AMA GÜNCEL HABERLERİMİZLE HER ZAMAN İLK SİZ HABERDER OLACAKSINIZ YAYLADAGLIYIZ KOYDU SİZDE OKUYUN TABİ BUNLARI


YERSENİZ
BUNLARI BİLİRMİYDİNİZ:(1939- )
Heykeltraş. Hatay’ın Yayladağı İlçesi’nde doğdu. Ortaöğrenimini Antakya Lisesinde tamamladı. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Heykel Bölümünde Sadi çalık’ın öğrencisi oldu. 1967’de akademiyi bitirdi. Daha sonra yurt dışı sınavını kazanarak 1970’de İngiltere’ye gitti. Oradan Almanya’ya geçti. Genellikle demir ve taşla figüratif çalışmalar yapan sanatçı, 1966’dan sonra Devlet Resim ve Heykel sergilerine katıldı. Koç Başı (sac ve demir), Geyik Başı (taş), Futbolcular (bakır), Horoz (demir), adlı yapıtları Resim ve Heykel Müzesine alınmıştır.
42 yıldır bitmeyen hasret

Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Çandır köyü... İlçeye uzaklığı 15 km. Köyde 50 hanede 289 nüfus var. Bu hanelerden birisinde tek başına yaşayan, tam 113 yaşında Dudu Dağcı nine var.
Dudu Nine evde tek başına yaşıyor, kendi ihtiyaçlarını kendisi görüyor, yemeğini kendisi yapıyor, çamaşırını kendisi yıkıyor. “Allaha şükür kimseye muhtaç değilim ” diyor. Yan tarafında oğlunun evi var. “Oğlum, gelinim bir ihtiyacım olduğunda hemen yardım ediyorlar, ama her işimi Allah’a şükür kendim yapıyorum.’’ diyor. Her kelimesinde Allah’a şükretmeyi de ihmal etmiyor.
Namazlarını hiç aksatmıyor. Sağlığı yerinde ve dimdik ayakta.... Uzun yaşamasının sırrını soruyoruz, “Allah’ın emri ve takdiri ilahi, benim farklı bir bakım yaptığım yok, vaktim gelmemiş oğlum. Ben de normal insanlar gibi yiyip içiyorum, farklı bir şey yaptığım yok.” diyor.
Dudu nineyi ‘uzun yaşamanın sırrı’ gibi merak larımızla daha sıkı sorgulamak istiyor, ağzından ille de bir sağlıklı yaşam önerisi almaya çalışıyoruz; ama aslında görüyoruz ki Dudu niyeyi ayakta ve hayatta tutan sırları değil, acısı, beklentileri, 42 yıl önce kaybolan kızının geri döneceğine ilişkin beklentisi.
Dudu nine kızını 15 yaşlarındayken 1966 yılında ansızın ortadan kaybolmuş. O gün bugündür ninemiz tam 42 yıldır kızını göremiyor. “Çok zor yavrım’ diyor, “Sağ mı, ölümü onu bile bilemiyorum.
Anlattıkça anlaşılıyor ki, pek o kadar da ‘ansızızın’ lık, pek o kadar beklenmedik bir kayboluş değil ‘Emine’nin kaçışı. “Kızımı evlendirdik, 15 yaşındaydı. Evlendikten sonra kocası birkaç defa dövmüş. Bize geldi, ‘Kocam çok dövüyor, beni geri göndermeyin.’ dedi” diye anlatıyor nine. Kızına ‘“ senin kocan, yuvanı yıkma.’ dediğini ve her defasında geri gönderdiğini de ekliyor sonra. ‘Artık ben o eve gitmem.’ dediği bir gün kızını yeniden yuvasını yıkmamaya ikna etmiş Dudu nine. “Peki’ demiş kız, ama eve gitmemiş. Samandağı’nın karşısından denize doğru yürümüş. Komşu köyden bir tanıdık, yanına katmış getirmeşye durmuş: ‘Gel, geri götüreyim seni.’ Fakat onun yanından da kaçmış Dudu ninenin daha 15 yaşındaki evli barklı çocuğu. “O günlerde çok dövündüm, vurundum, okumam yazmam da yok, bir şey yapamadım, oğullarım aradılar ama hiçbir sonuç vermedi. Sonra, Suriye’de ortaya çıktı.”

KIZIMI SON BİR KEZ GÖRMEK İSTİYORUM
Emine’nin Suriye’de göründüğü haberini alan aile fertleri apar topar Yayladağı kaymakamlığına gitmiş. Oğul Ali Dağcı’ya pasaport çıkartılmış, Suriye ‘ye giden Ali Emine’nin Tekelde çalıştığını tespit etmiş. Ama kapıdan çıkmasını beklerken üç-dört adam tarafından derdest edilip Yayladağı sınır kapısına götürülmüş. “Kapıda buna ‘Bu işin peşini bırak’ demişler’ diyor nine. ‘bu işin peşini bırak’ diyen o adama sesleniyor şimdi. Lütfen bize yardımcı olsunlar diyor. Sonra, yetkililere yakarıyor: “Acısı içimde dinmiş gibi görünüyor; ama inceden inceye yüreğimi dağlıyor. Allah’tan ümidimi kesmedim, hâlâ bekliyorum. N’olur siz de yardım edin de son bir kez göreyim yavrumu.’’ diyor.
Dudu nine, 113 yaşında, ‘hasret gücüyle’ ayakta duruyor. “Kızımı bulana ödül verecek gücüm yok, ama minnettar kalırım ve her zaman dua ederim ona.’’ diyor. Biz oradan ayrılırken bizim için de bol bol dua ediyor. Dua ederken yönünü Suriye’ye dönüyor
Kaçak silah operasyonu düzenlendi Kaçak silah operasyonu düzenlendi
Yazı Boyutu : Hatay'ın Yayladağı ilçesinde düzenlenen operasyonda ele geçirilen 325 av tüfeği ile 90 kurusıkı tabanca, incelenmek üzere Adana'ya getirildi.
Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, ilçeye bağlı Uluyol köyünde yaşayan Recep K.'nın evine operasyon düzenledi. Operasyonda yurda kaçak olarak getirildiği tahmin edilen 325 av tüfeği ile 90 kurusıkı tabanca ele geçirildi.
Av tüfeği ve kurusıkı tabancalar incelenmek üzere Adana Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuarına getirildi. Silah kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Recep K.'nın sorgulamasının sürdüğü bildirildi.
HATAY YAYLADAGINDA YATILI OKULA GİZLİ KAMERAYATILI OKULA GİZLİ KAMERAHatay’ın Yayladağı İlçesi’nde bir ay önce kaymakamlığa, "Yatılı Bölge Okulu’ndaki kız öğrenciler, kurulan kameralarla izleniyor" diye bir ihbar yapıldı.
Kaymakam Süleyman Çelebi, 170’i kız 405 öğrencinin eğitim gördüğü YİBO’da inceleme yapılması talimatı verdi. Güvenlik kamerası sistemi bulunan okulda yapılan incelemede kameralar sökülerek bağlı olduğu bilgisayara el konuldu. Kaymakam Çelebi’nin isteği üzerine de Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Milli Eğitim müfettişleri, kamera görüntülerini alarak incelemeye başladı. Kaymakam Çelebi, yatakhanelerde dikkat çekmeyecek noktada kamera bulunduğunu, yatakhanede öğrencilerin görüntüsünün kaydedilip kaydedilmediğini bilmediğini, konunun müfettişler tarafından yapılan incelemenin ardından netleşeceğini söyledi.73 KAÇAK YETKİLİLERE TESLİM EDİLDİ..Türkiye-Suriye sınırında yakalanan kaçaklardan 73'ünün Suriyeli yetkililere teslim edildiği bildirildi.
Hatay'ın Yayladağı Kaymakamı Süleyman Çelebi, Öğretmenevi'nde Suriye Arap Cumhuriyeti İdlip kenti Cisr-i Şuur Mıntıka Müdürlüğü heyetini kabul etti. Çelebi, konuk heyetle yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yapan ve sorun olan kaçakların durumunu görüştüklerini söyledi.
Çelebi,toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, değişik tarihlerde 31 grup halinde sınırda yakalanan 179 kişinin sorgularının yapıldığını, Suriye'den
Türkiye'ye yasa dışı yollardan girdikleri belirlenen 73 Somali ve Filistinlinin, Suriye'den gelen heyete teslim edildiğini kaydetti.
Diğer 106 kaçağın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesinde bulunduğu bildirildi.
HATAYDA 22 KAÇAK DAHA YAKALANDI..Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yurda yasa dışı yollardan girdikleri belirlenen 22 kişi yakalandı.
Kışlak Jandarma Karakolu ekipleri, arazi arama-taraması sırasında Görentaş köyü kırsalında, Türkiye'ye yasa dışı yollardan girdikleri belirlenen 22 kişiyi dere yatağında buldu.Yetkililer, 16 Somalili ve 6 Filistinli kaçağın sorgularının ardından adliyeye sevk edildiklerini bildirdi.KAYMAKAM İSTEDİ CEZA KESİLDİ
HATAY’ın Yayladağı Kaymakamı Süleyman Çelebi, kaldırımda oturup gazete okuyan emekli 45 yaşındaki Halil Demirci’ye ‘yaya yolunu işgal ettiği’ gerekçesiyle 58 YTL para cezası kestirdi.
Önceki gün sıcaktan bunalan Milli Eğitim'de hizmetli memur olarak çalışırken ayağındaki sakatlık nedeniyle malulen emekli olan Halil Demirci, Tutlubahçe Mahallesi Atatürk Caddesi’ndeki evinin karşısında, kaldırımdaki çınar ağacının altına sandalye koyup, gölgesinde gazete okumaya başladı. İddiaya göre bir süre sonra 3 çocuk babası Demirci'nin yanına gelen Kaymakam Süleyman Çelebi, “Burada oturamazsın, kaldırımı işgal ediyorsun” dedi. Ardından, polise haber verip, Kabahatler Kanunu’nun 38’inci maddesine göre Demirci’ye 58 YTL para cezası kestirdi. Ceza, polis memurları Mustafa Eser ve Murat Kımırtı tarafından düzenlenen ceza tutanağı ile Demirci’ye tebliğ edildi.
Kaymakamın ayrıca kendisine hakaret ettiğini ileri süren Halil Demirci, cumhuriyet savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, “Böyle düzen mi olur? Türkiye’de ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Ben satıcı değilim, kaldırımı da işgal etmiyordum. Bu keyfi bir uygulamadır” dedi. Kaymakam Çelebi ise cezanın kaldırım işgali nedeniyle kesildiğini söylemekte yetindi.
Kaldırımların işgaline karşı uygulanacak cezayı içeren Kabahatler Kanunu’nun 38’inci maddesinde “Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal eden veya buralarda mal satışa arz eden, inşaat malzemesi yığan kişiye idari para cezası verilir” deniyor.

http://fullmp3indir.blogspot.com/ Full Mp3 indir Albüm indir Son çıkan albümler Mp3 download mp3 indir şarkı indir şarkıcılar şarkı mp3








Hiç yorum yok: