6 Şubat 2009 Cuma

İLÇE YÖNETİMİNDE GENÇLER DE SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYOR



Hatay'ın Yayladağı İlçesindeki Gençler, İlçe Yönetiminde Söz Sahibi Olmak İçin İhtiyarlarla Yarışacak. İhtiyar Rakipleriyle Zaman Zaman Bir Araya Gelen Gençler, Bilek Güreşi de Tutmayı İhmal Etmiyor.
Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki gençler, ilçe yönetiminde söz sahibi olmak için ihtiyarlarla yarışacak. İhtiyar rakipleriyle zaman zaman bir araya gelen gençler, bilek güreşi de tutmayı ihmal etmiyor.
Geçtiğimiz seçimlerde ilçede genç aday çıkmazken, bu yılki seçimlerde birçok gencin muhtarlık ve belediye başkanlığı için müracaat etmesi dikkat çekiyor.
İlçede 30 yaş altındaki 3 isim ile 35 yaş altındaki 2 isim muhtarlık için adaylığını açıkladı. Ayrıca bir belediye başkanı adayının da 32 yaşında olması seçimlere ayrı bir heyecan kazandırdı.

window.google_render_ad();
"Artık Yayladağı'nda gençler de söz sahibi olacak." diyen Yayladağılı gençler, bir de dernek kurma kararı aldıklarını belirtti.
İlçede belediye başkanlığı ve muhtarlık için adaylığını açıklayanların oluşturdukları meclis üyeleri ve azalar da 25-30 yaş arası gençlerden oluşuyor.
Kurutuluş Mahallesi muhtar adayı Seçkin Devam (30), "Bugüne kadar gençlere neden söz hakkı verilmedi? Bizlerin oyları, hakları yok mu? İlçemizde gençler hep göz ardı ediliyor. Bizlerin sorunlarını dinleyen bir siyasetçi yok. Bizlerin ilçe yönetimi hakkında düşüncelerini neden kimse merak etmiyor? Gençlerimizin muhakkak ilçe yönetiminde bir yerlerde olmasını istiyoruz." dedi.
Çamaltı Mahallesi muhtar adayı Cemil İbiş (28) ise, "Yöneticilerde 50 yaş altında kişi yok. Ben de ileriki yıllarda siyaseti düşünüyorum. Gençler sadece seçim aylarında hatırlanıyor. Seçimden sonra selam bile verilmiyor. İş sözleri verilip, sözünde durulmuyor. Bu da bizlerin gururlarını incitiyor. Yayladağı'nda bundan böyle gençler de söz sahibi olsun." ifadesini kullandı.
DSP Yayladağı Belediye Başkan adayı Erdoğan Yıldırım (32) da gençlerin siyasette söz sahibi olmak istemesine destek verdiğini vurguladı.

Hiç yorum yok: