20 Şubat 2009 Cuma

YAYLADAĞI ÖZEL İDARE BİNASI MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİ YURDUNA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ


Hatay'ın Yayladağı İlçesindeki Özel İdare Binası, Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Yurduna Dönüştürüldü. Yanlızca Tedaş'ın Terk Etmediği Odaların İse Önümüzdeki Günlerde Boşaltılacağı Bildirildi.

Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki özel idare binası, meslek yüksek okulu öğrenci yurduna dönüştürüldü. Yanlızca TEDAŞ'ın terk etmediği odaların ise önümüzdeki günlerde boşaltılacağı bildirildi.
Yeni hizmete giren Yayladağı Meslek Yüksek Okulu yurdu ile öğrenciler barınma sorununu çözdü. 240 öğrenci kapasiteli yurt, geçtiğimiz hafta faaliyete girdi ve şuan için 85 öğrencinin yurtta kaldığı bildirildi.
Önceki yıllarda meslek yüksek okulu binasının üst katını yurt olarak kullanan öğrencilerin çoğu, yurt kapasitesinin az olmasından yakınıyordu. Birçok üniversite öğrencisi de kiralık evlerde kalmak zorunda kalıyordu. Bu yıl meslek yüksek okuluna 2 bölümün daha açılması öğrenci sayısını da arttırdı.
İlçede kiralık ev bulmakta da zorlanan öğrenciler yapılan yeni yurt ile kalacak yer sorunu çözdü. Eski özel idare binası olarak bilinen binada su, elektrik, kalorifer hattı komple değiştirildi.
Binanın tüm odaları yenilenerek meslek yüksek okulu öğrenci yurduna dönüştürüldü. Ayrıca yurtta kalan öğrencilere geniş yurt yemekhanesinde, profesyonel aşçılar tarafından 3 öğün yemekte verilmeye başlandı.
9 personelin çalıştığı yurtta oldukça memnun olan öğrenciler, yurtlarının 5 yıldızlı otel gibi olduğunu dile getirdi.
TEDAŞ işletme şefliğinin kullandığı odaları 15-20 gün sonra boşaltması beklenirken, boşaltılan odaların kantin ve kafe tarzı bir bölüm olarak değerlendireceği bildirildi

Hiç yorum yok: