21 Şubat 2009 Cumartesi

MİNAREYE DÜŞEN YILDIRIM KÖYDEKİ BÜTÜN ELEKTRONİK CİHAZLARI YAKTI


Hatay'ın Yayladağı İlçesine Bağlı Kızılçat Köyünde Minareye Düşen Yıldırım, Köydeki Bütün Elektronik Cihazların Yanmasına Neden Oldu.


Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Kızılçat köyünde minareye düşen yıldırım, köydeki bütün elektronik cihazların yanmasına neden oldu.
33 hanelik köyde vatandaşları öğle yemeğinde yakalayan yıldırım, bütün köylüleri sokağa döktü. Büyük bir patlamaya neden olan yıldırım köy camisindeki bütün elektrik hattını ve lambaları yakarken birçok evinde camları patladı.
Tedaş ve jandarma yetkililerine arayan köylüler, korkularından evlerine süre giremedi. Köyde bazı yaşlıların çıkan yüksek sesten ötürü duyma sorunu yaşadıkları bildirildi.
Yıldırım düşmesi sırasında evinde ailesi ile yemek yediğini belirten
Mehmet Yıldız, "Önce bir patlama ile sarsıldık. Evimizin camları kırıldı. Daha sonra evimizdeki televizyon ve telefonlardan kıvılcımlar çıkmaya başladı. Korkumuzdan kendimizi dışarıya zor attık." dedi.
Köydeki bütün evlerde aynı durumun yaşandığını belirten Yıldız, "Evlerimizin elektrik hatları ve bütün elektronik cihazlar patladı, evimizde sağlam lamba bile kalmadı. Çok şükür ki canımıza bir şey olmadı. Evlerimize girmeye korkuyoruz" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok: