30 Mayıs 2011 Pazartesi

"Geleneksel 3. Keldağı Yürüyüşü"

Yayladağı ilçesinde faaliyet gösteren bazı dernekler, "Geleneksel 3. Keldağ Yürüyüşü" gerçekleştirdi.


Yayladağı ilçesinde faaliyet gösteren bazı dernekler, "Geleneksel 3. Keldağ Yürüyüşü" gerçekleştirdi.
Yayladağı Gençlik, Yayladağılılar ile Yayladağı Kültür, Turizm Dernekleri tarafından düzenlenen yürüyüşte katılımcılar, bin 740 metre yüksekliğindeki Keldağı yürüyüşü DenizGören köyünden başladı.
Yaklaşık 300 kişilik ekip, 3 saat süren yürüyüşün ardından Keldağı'nın zirvesine ulaştı.
Burada hatıra fotoğrafı çektiren ve Akdeniz sahillerini doyasıya izleme şansı bulan grup, daha sonra Keldağı'nın eteklerinde bulunan Barleam Manastırını ziyaret ederek yürüyüşü tamamladı.
Yayladağı Gençlik Derneği Başkanı Mehmet Toktaş, yürüyüşün ardından Aa muhabirine yaptığı açıklamada, eşsiz güzellikleri göstermek amacıyla her yıl bu yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi.
Yürüyüşe katılımın her geçen yıl arttığını ifade eden Toktaş, tarihi ve doğal güzellikleri tanıtıp, turizme daha fazla katkı sağlamasını amaçladıklarını kaydetti.
Toktaş, 1832 yılında gezginler tarafından fark edilen ve MS 5 ve 6'ncı yüzyıllarda kullanıldığı düşünülen Barleam Manastırı'nın restore edilmesi konusunda çalışma yapılması ve buraya daha çok turistin getirilmesi gerektiğini belirtti.
Yürüyüşe Türkiye Gençlik Federasyonu Başkanı Rıza Sümer, Yeditepe Belediye Başkanı Ömer Ateş ile Hristiyan vatandaşların da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. 

Hiç yorum yok: