21 Mayıs 2011 Cumartesi

Yaralı 7 Suriyeli Antakya'da Tedavi Ediliyor

Suriye'de cuma namazının ardından yaşanan olaylarda muhtelif yerlerinden yaralanan 7 kişi Hatay'ın Yayladağı ilçesinden Türkiye'ye getirildi.
Suriye'de cuma namazının ardından yaşanan olaylarda muhtelif yerlerinden yaralanan 7 kişiHatay'ın Yayladağı ilçesinden Türkiye'ye getirildi. Akşam saatlerinde gözünden yaralanan Amir Sait'in ardından gece yarısından sonra 6 kişi daha AntakyaDevlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Tedavi altına alınan yaralıların güvenlikleri gerekçesi ile basın mensuplarından uzak tutuluyor. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Suriyelilerin Türkiye'ye sığınma taleplerinin Türk Hükümetinin tamamen insani amaçlarla kabul ettiğini söyledi. Yayladağı-Suriye sınırına dün 11 kişinin geldiğini ve bu kişilerden 7'sinin muhtelif yerlerinden yaralı olduğunu aktaran Lekesiz, "11 kişiyi içeri yine insani nedenlerle aldık. Bunlardan 7 tanesi Antakya Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Şu anda sınırlarımızda herhangi bir Suriyeli beklemiyor" dedi. 
Lekesiz ayrıca Suriyelilerin ilk sığınma taleplerinin ardından Yayladağı'nda oluşturulan çadır kentte yaşadıklarını ve buradaki sayının Suriyelilerin talepleri doğrultusunda değiştiğini de sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok: