12 Mayıs 2011 Perşembe

Taş Ocağı Açılmasına Karşı Eylem


Bozlu Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nedim Kaymakçı, Yukarıokçular mıntıkası ve Bozlu köyünü de içine alan bölgede taş ocağı açılmasını istemediklerini belirtti.


Bozlu Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyesi NedimKaymakçı, Yukarıokçular mıntıkası ve Bozlu köyünü de içine alan bölgede taş ocağı açılmasını istemediklerini belirtti.
KaymakçıAa muhabirine yaptığı açıklamada, bu köylerde yaşayanların geçimini tarım ve hayvancılıkla sağladığını, taş ocağı açılması halinde büyük zarar göreceklerini ifade etti.
Köye taş ocağı açılması durumunda başta zeytincilik olmak üzere hayvancılığın yok olacağını iddia eden Kaymakçı, bu durum karşısında hukuki sürecin devam ettiğini, 15 Mayıs Pazar günü eylem yapacaklarını ifade etti.
Kaymakçı, daha önce konuyla ilgili, valiliğe, İl Özel İdaresi'ne, İl Tarım Müdürlüğü'ne veSağlık Müdürlüğü'ne dilekçe verdiklerini fakat gerekli desteği bulamadıklarını kaydetti.
Taş kırma çalışmaları nedeniyle köy okullarında eğitimin de gürültü nedeniyle zor şartlar altında yapıldığını savunan ve sağlıklı bir hayat sürdürmek istediklerini ifade eden Kaymakçışöyle devam etti:
"Üç köy; Sofular, Bozlu ve Yukarıokçular ile 6 çiftlikte yaşayan vatandaşların katılacağı bir eylem gerçekleştireceğiz. Bütün vatandaşları bize destek vermeleri için eyleme bekliyoruz"
Kaymakçı, 15 Mayıs Pazar günü yapılacak eylemin Yukarıokçular ile Bozlu köyü arasındaYayladağı yolu üzerinde gerçekleşeceğini belirtti. 

Hiç yorum yok: